‘Mooi om een schakeltje te zijn in het bijzondere werk van Mercy Ships’

Hoe een gesprekje uit kan lopen tot een succesvolle actie, bewijst het verhaal van Anja Gravesteijn uit Veenendaal. “Ik hoorde voor het eerst over Mercy Ships van een nichtje. Ze was enkele maanden op het schip geweest en erg enthousiast! Omdat ik uit de reiswereld kom, genoot ik van haar verhalen over het bijzondere werk aan boord en van de vele foto’s van de mensen en omgeving in Afrika.”

“Sinds een aantal jaren zit ik in de commissie werelddiaconaat van de Christelijke Gereformeerde Bethelkerk in Veenendaal. In 2014 waren we aan het brainstormen over een project en kwam Mercy Ships ‘bovendrijven’. Aangezien een project aan bepaalde criteria moet voldoen, heb ik me verdiept in de organisatie en de vele filmpjes en video’s op internet gaven een ontroerend beeld van het bijzondere werk wat er door zoveel vrijwilligers wordt verricht.”

“Met goedkeuring van de diaconie besloten we dat Mercy Ships ons avondmaalsproject voor 2015 zou worden. Naast elke maand een artikel in het kerkblad en het vertonen van allerlei filmpjes op en rondom de avondmaalszondagen, nodigden we ook mensen uit om spreken. Natasja van Bussel (Mercy Ships Holland), Marga de With (verpleegkundige aan boord) en Kirsten Alting (ambassadrice en gospelzangeres) hebben elk hun ervaring met Mercy Ships met ons gedeeld. Deze persoonlijke verhalen en hun enorme inzet en betrokkenheid, raken mensen.”

“Samen met Marga hebben we in november 2015 een speciale kinderdienst opgezet om de ‘Bethelkids’ er meer bij te betrekken en dat was een succes; Marga heeft zelfs de tekeningen in Madagaskar uitgedeeld aan de patiëntjes aan boord. De verwachte opbrengst van
€ 6.000,- is al bijna verdubbeld en ik zie echt dat Mercy Ships bij de mensen leeft. De kracht: op een afwisselende manier mensen boeien. Als gemeente zijn we dankbaar dat wij als schakeltje mogen meehelpen aan het bijzondere werk van Mercy Ships!”

Inmiddels is het project afgerond en heeft de Bethelkerk in Veenendaal ruim 15.000 euro opgehaald. Heel hartelijk dank!
Terug naar overzicht