Pianiste Anne-Marith Boone ambassadeur voor Mercy Ships

Veertien jaar en al drie albums op haar naam: pianiste en Mercy Ships-ambassadeur Anne-Marith Boone uit Nieuwerkerk (Zeeland) timmert lekker aan de weg. Maak kennis met deze getalenteerde jongedame.

Waarom piano?
“Mijn moeder zat op een koor, daardoor ging ik al vroeg mee naar concerten. De piano vond ik altijd al het mooist, het instrument fascineerde me en het was vanaf mijn vierde jaar al mijn droom om ook piano te spelen. Toen ik bijna acht jaar was kreeg ik een piano.”

Hoe ging het verder?
“Toen ik tien jaar was gaf ik mijn eerste concert en op mijn elfde nam ik mijn eerste album op met (modern) klassieke pianomuziek. Zulke dingen vergeet je nooit, dat was echt een bijzondere ervaring! Ik heb inmiddels al heel veel concerten mogen geven en drie cd's op mogen nemen, waarvan twee opgedragen aan Mercy Ships.

Waarom steun je Mercy Ships?
“Ik werd geraakt door de verhalen: al die mensen die weer hoop krijgen door Mercy Ships, dat vind ik geweldig! Daarnaast vind ik het mooi dat Mercy Ships allerlei verschillende mensen helpt, zonder onderscheid te maken. Toen ik besloot om mijn eerste album voor een goed doel op te nemen, was mijn keuze dan ook snel gemaakt! Ik wil graag mijn talenten gebruiken om anderen te helpen, en als ik dat op deze manier kan doen, vind ik dat heel fijn. Dan doe ik het niet alleen voor mezelf, maar kan ik ook echt wat voor anderen betekenen.”

Meer over Anne-Marith
> In het najaar van 2016 heeft Anne-Marith in samenwerking met Mercy Ships een videoclip opgenomen bij het nummer ‘The Gift’ voor haar derde album. Bekijk de clip hier.

> Het presentatieconcert van haar album in december 2016 was een groot succes. Lees hier meer.

> Ook verscheen Anne-Marith eerder in verschillende kranten:
- PZC

> Beluister nog meer muziek van Anne-Marith!

Hier kunt u de albums van Anne-Marith beluisteren en aanschaffen.
Terug naar overzicht