PKN Nieuw Buinen bakt kniepertjes voor de ander in nood

Zo’n vijftien vrijwilligers van de PKN-gemeente in het Drentse Nieuw Buinen hebben drie dagen lang kniepertjes gebakken. Kniepertjes zijn zoete, harde wafels die traditioneel rond de jaarwisseling worden gebakken.

Vanaf 22 november gingen de wafels in de verkoop. In korte tijd was de hele voorraad uitverkocht. De helft van de opbrengst van de verkoop van deze lekkernij is ten goede gekomen aan Mercy Ships. PKN Nieuw Buinen, hartelijk dank voor de gift van 650 euro!

Sociale gebeurtenis


De gemeente was mede bekend met het werk van Mercy Ships door de inzet aan boord van OK-assistente Deddy Kruize, die afkomstig is uit het naastgelegen Stadskanaal. Freek Benjamins laat namens de kniepertjesbakkers weten: ‘Het is goed om als kerk over je eigen muren heen te kijken, de wereld in. Het verruimt je blik en verrijkt je kennis. Deze drie dagen van bakken is niet alleen goed voor Mercy Ships, maar zeker ook voor de gemeenteleden. Het is een heel sociale gebeurtenis. We hebben plezier in het samenwerken aan een doel waar we allemaal totaal achter staan. We zijn dankbaar dat we in de gelegenheid waren om dit kleine gebaar naar ‘de ander’ (in nood) te maken.’

Back to overview?>