Algemene chirurgie

Hernia's en opgezwollen schildklieren komen vaak voor bij volwassenen en kinderen in ontwikkelingslanden. Kinderen kunnen hierdoor niet naar school gaan en volwassenen kunnen vaak niet werken. In de meeste gevallen kan een relatief eenvoudige operatie deze levens veranderen. Mercy Ships biedt deze algemene operaties gratis aan.

Doel: Het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen door het opereren van aangeboren afwijkingen bij kinderen. Het verhelpen van afwijkingen bij volwassenen die een belemmering vormen in hun leefomgeving en bij het voorzien in hun levensonderhoud.

We werken ook samen met de overheid van het land waarin we werkzaam zijn, de lokale gemeenschappen en andere nonprofits ter plekke om de beste chirurgische zorg te verlenen. Tegelijkertijd willen we ook dat lokale medische professionals getraind worden in de nieuwste methodes in de algemene chirurgie.

Resultaat Benin
In Benin, waar we verbleven van augustus 2016 – mei 2017, streefden we ernaar om 343 tot 457 operaties uit te voeren bij 319 tot 426 patiënten. Het resultaat: 451 operaties bij 430 patiënten.

Resultaat Kameroen
De Africa Mercy verbleef van augustus 2017 - mei 2018 in Douala, Kameroen. We streefden ernaar om 104-139 operaties uit te voeren bij 98-130 patiënten, in de periode januari-mei. Update: door een tegenvallende opkomst voor de fisteloperaties, werden er meer algemene operaties uitgevoerd: max. 310 operaties.
Het resultaat: 237 operaties bij 219 patiënten.

Planning Guinee
In Guinee, waar we verblijven van augustus 2018 – mei 2019, streven we ernaar om 380 tot 506 operaties uit te voeren bij 355 tot 473 patiënten.

Lees welke impact een operatie kan hebben, bijvoorbeeld in de levens van Lalao, Zakael en Jean.

Maak een gratis operatie voor een patiënt in Afrika mogelijk, door een gift over te maken via onze doneerpagina, categorie 'medische operaties'.
Terug naar overzicht