Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

Gespleten lippen en verhemeltes en gezichtstumoren in allerlei groottes komen in ontwikkelingslanden vaak voor. Door gebrek aan goede medische zorg en ondervoeding kunnen eenvoudig behandelbare aandoeningen grote afmetingen aannemen wanneer er niets aan wordt gedaan. Daarom voert Mercy Ships mond-, kaak- en aangezichtschirurgie uit.

Doel: Het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten die lijden aan misvormingen aan hun gezicht en kaak door het uitvoeren van levensreddende operaties.

Een correctie aan een gespleten lip en/of verhemelte zorgt ervoor dat kinderen en baby's weer normaal kunnen eten en drinken. Baby's met deze aandoeningen komen vaak zwaar ondervoed bij ons aan en zijn te zwak voor een operatie. Deze baby's worden eerst geholpen bij onze Infant Feeding Program waar ze met behulp van een speciaal dieet op gewicht komen, zodat ze sterk genoeg zijn voor de operatie.

Zelfs niet-kwaadaardige tumoren kunnen zo groot worden dat ze de persoon kunnen verhinderen om normaal te functioneren. Andere tumoren, bijvoorbeeld aan de nek, kunnen doorgroeien en uiteindelijk de luchtpijp dichtknijpen. Onze chirurgen hebben jarenlange ervaring met zulke gevallen, zelfs extreme gevallen die in het westen niet voorkomen, en kunnen deze tumoren succesvol verwijderen.

Ook kinderen met Noma (cancrum oris) komen naar het schip. Noma is een ziekte waarbij een infectie in de wang of kin gaat ontsteken en gezond weefsel aantast. Het gevolg is dat een groot deel van de wang, de bovenkaak of zelfs de oogkas wordt 'weggegeten'. Onze chirurgen bestrijden deze ziekte met antibiotica en vervolgens repareren ze door middel van plastische chirurgie het gezicht van de patiënt. Vaak zijn er meerdere operaties nodig om het gezicht weer mooi te maken.

Resultaat Benin
In Benin, waar we verbleven van augustus 2016 – mei 2017, streefden we ernaar om 356 tot 474 MKA-operaties uit te voeren bij 271 tot 361 patiënten. Het resultaat is boven verwachting: 494 operaties bij 390 patiënten.

Resultaat Kameroen
De Africa Mercy verbleef van augustus 2017 - mei 2018 in Douala, Kameroen. We streefden ernaar om 357-476 MKA-operaties uit te voeren bij 267-355 patiënten, in de periode september-mei. Het resultaat: 442 operaties bij 334 patiënten.

Planning Guinee
De Africa Mercy verblijft van augustus 2018 - mei 2019 in Conakry, Guinee. We streven ernaar om 388-517 MKA-operaties uit te voeren bij 290-386 patiënten, in de periode september-mei.

Lees en bekijk ook de verhalen van patiënten Elisabeth, Zafiline en Jocelin.

Geef voor mond-, kaak- en aangezichtschirurgie en maak een nieuwe toekomst voor een patiënt in Afrika mogelijk! U kunt een gift geven voor dit specifieke project via onze doneerpagina, onder vermelding van 'MKA-chirurgie'.
Terug naar overzicht