Orthopedie

80% van botbreuken en overgrote deel van klompvoeten ter wereld  komen voor in Afrika. Zonder de juiste medische zorg, is het gevolg dat deze mensen een leven vol pijn en schaamte moeten leven. Mercy Ships voert orthopedische operaties uit om deze aandoeningen te verhelpen.

Doel: Het verbeteren van de levenskwaliteit bij patiënten die lijden aan orthopedische misvormingen en verwaarloosde trauma’s.

In de meeste gevallen gaat het om correctie van O-benen, X-benen, klompvoeten en andere ernstige afwijkingen binnen de orthopedie.  Doordat wij 10 maanden in een land werkzaam zijn, hebben onze patiënten voldoende tijd om na hun operatie te revalideren. Bijna alle patiënten krijgen fysiotherapiebehandelingen en leren hun ledematen opnieuw te gebruiken. Een kind leert bijvoorbeeld opnieuw lopen of zijn handspieren te gebruiken om iets op te pakken.

Mercy Ships gebruikt ook niet-chirurgische ingrepen zoals de Ponseti-methode.  Bij deze behandeling wordt het klompvoetje in 5 à 6 weken in de goede stand gebracht. Dit gebeurt door het wekelijks ‘ingipsen’ van het hele beentje.

Resultaat Benin
In Benin, van oktober 2016 – mei 2017, streefden we ernaar om 61 tot 81 operaties uit te voeren bij 53 tot 71 patiënten. Resultaat: 78 operaties bij 76 patiënten.

Resultaat Kameroen
De Africa Mercy verbleef van augustus 2017 - mei 2018 in Douala, Kameroen. We streefden ernaar om 65-86 operaties uit te voeren bij 57-76 patiënten, in de periode september-mei. Het resultaat: 82 operaties bij 81 patiënten.

Planning Guinee
De Africa Mercy verblijft van augustus 2018 - mei 2019 in Conakry, Guinee. We streven ernaar om 73-97 operaties uit te voeren bij 65-86 patiënten, in de periode november-april.

Impact
Benieuwd naar de impact van een operatie of behandeling via de Ponseti-methode? Lees en bekijk de verhalen van Elvie, Nestore en Vanya.

Maak een gratis operatie mogelijk voor een patiëntje in Afrika! U kunt een donatie overmaken via onze doneerpagina, onder vermelding van 'orthopedie'.
Terug naar overzicht