Reconstructieve plastische chirurgie

In Afrika maken gezinnen vaak hun eten in huis klaar, op een vuurtje. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor kleine kinderen, ze hoeven maar hun evenwicht te verliezen, te struikelen, net aan mama’s oog te ontsnappen... Bij de screening zien we met regelmaat kinderen, maar ook jongeren en volwassenen die leven met de gevolgen van brandwonden, bijvoorbeeld thuis opgelopen, die niet behandeld zijn. De huid is daardoor aan elkaar gegroeid.

Bij reconstructieve plastische chirurgie worden mensen met brandwonden geholpen, door het losmaken van vergroeiingen door het littekenweefsel en door het terugbrengen van de functie, voor zover dat mogelijk is. Maar ook worden door middel van deze chirurgie niet-kwaadaardige tumoren en andere uitgroeiingen verwijderd.

Doel: Het verbeteren van de kwaliteit van leven voor patiënten die lijden aan ernstige brandwonden en andere aandoeningen waarvoor een plastische reconstructieve operatie nodig is, door middel van levensveranderende operaties.

Resultaat Benin
In Benin, waar we verbleven van augustus 2016 – mei 2017, streefden we ernaar om 151 tot 201 operaties uit te voeren bij 128 tot 171 patiënten. Het resultaat: 182 operaties bij 154 patiënten.

Resultaat Kameroen
De Africa Mercy verbleef van augustus 2017 - mei 2018 in Douala, Kameroen. We streefden ernaar om 167-222 reconstructieve operaties uit te voeren bij 140-186 patiënten, in de periode oktober-mei. Het resultaat: 165 operaties bij 134 patiënten.

Planning Guinee
De Africa Mercy verblijft van augustus 2018 - mei 2019 in Conakry, Guinee. We streven ernaar om 134-178 reconstructieve operaties uit te voeren bij 112-149 patiënten, in de periode september-mei.

Lees en bekijk de verhalen van patiënten Blandine, Sasiline en Lucrech.

Geef voor reconstructieve plastische chirurgie en maak een nieuwe toekomst voor een patiënt in Afrika mogelijk! U kunt een gift geven voor dit specifieke project via onze doneerpagina, onder vermelding van 'reconstructieve plastische chirurgie'.
Terug naar overzicht