Tandheelkunde

Goede mondzorg is meer dan alleen een stralende lach. Het is het voorkomen van tandvleesaandoeningen, gaatjes en andere problemen. In ontwikkelingslanden is tandheelkundige zorg vaak niet aanwezig of onbetaalbaar. Veel mensen in Afrika hebben nog nooit een tandarts gezien. Tandenborstels en tandpasta worden gezien als luxeartikelen. Mercy Ships voert gratis tandheelkundige behandelingen uit bij onze patiënten en geeft hen uiteraard ook gratis tandenborstels.

Ons Dental Team werkt in een kliniek aan wal en voert allerlei tandartsbehandelingen uit. Het effect van een tandartsbehandeling kan net zo effect zijn als een andere operatie (staar, ortho, tumorverwijdering) want als iemand met heftige kiespijn geholpen kan worden, zal deze persoon weer in staat zijn om te werken. Naast de behandelingen geeft het team ook voorlichting over goede mondzorg en hygiëne.

Resultaat Benin
In Benin, waar we verbleven van september 2016 – mei 2017, streefden we ernaar 6.263 – 8.350 patiënten tandheelkundige zorg te geven. Resultaat: 6.942 unieke patiënten zijn geholpen.

Resultaat Kameroen
De Africa Mercy verbleef van augustus 2017 - mei 2018 in Douala, Kameroen. We streefden ernaar om 5.985-8.550 patiënten tandheelkundige zorg te geven, in de periode september-mei. Het resultaat: 9.220 unieke patiënten zijn geholpen.

Planning Guinee
De Africa Mercy verblijft van augustus 2018 - mei 2019 in Conakry, Guinee. We streven ernaar om 6.413 - 8.550 patiënten tandheelkundige zorg te geven, in de periode september-mei.

Levensbelangrijk
Dat een bezoekje aan de tandarts van levensbelang kan zijn, blijkt bij Norbert. Lees hier zijn verhaal.

Wilt u bijdragen aan ons tandzorgproject? Dat kan door een gift over te maken via onze doneerpagina, onder vermelding van 'tandzorg'.

Terug naar overzicht