Projecten

Categorieën:

Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

Gespleten lippen en verhemeltes en gezichtstumoren in allerlei groottes komen in ontwikkelingslanden vaak voor. Door gebrek aan goede medische zorg en ondervoeding kunnen eenvoudig behandelbare aandoeningen grote afmetingen aannemen wanneer er niets aan wordt gedaan. Daarom voert Mercy Ships mond-, kaak- en aangezichtschirurgie uit.

Doel: Het verbeteren van...

Lees meer

Reconstructieve plastische chirurgie

In Afrika maken gezinnen vaak hun eten in huis klaar, op een vuurtje. Dit kan erg gevaarlijk zijn voor kleine kinderen, ze hoeven maar hun evenwicht te verliezen, te struikelen, net aan mama’s oog te ontsnappen... Bij de screening zien we met regelmaat kinderen, maar ook jongeren en volwassenen die ...

Lees meer
Algemene chirurgie

Algemene chirurgie

Hernia's en opgezwollen schildklieren komen vaak voor bij volwassenen en kinderen in ontwikkelingslanden. Kinderen kunnen hierdoor niet naar school gaan en volwassenen kunnen vaak niet werken. In de meeste gevallen kan een relatief eenvoudige operatie deze levens veranderen. Mercy Ships biedt deze algemene operaties gratis aan.

Doel: Het
...

Lees meer

Fisteloperaties

De geboorte van een kind hoort een prachtig moment te zijn, maar voor veel vrouwen in ontwikkelingslanden is juist het tegenovergestelde waar. Door gebrek aan goede medische zorg en expertise moeten veel vrouwen in Afrika vaak een lang en moeilijke bevalling ondergaan. In veel gevallen overleeft het kindje de bevalling ...

Lees meer
Tandheelkunde

Tandheelkunde

Goede mondzorg is meer dan alleen een stralende lach. Het is het voorkomen van tandvleesaandoeningen, gaatjes en andere problemen. In ontwikkelingslanden is tandheelkundige zorg vaak niet aanwezig of onbetaalbaar. Veel mensen in Afrika hebben nog nooit een tandarts gezien. Tandenborstels en tandpasta worden gezien als luxeartikelen. Mercy Ships voert gratis ...

Lees meer

Palliatieve zorg

Helaas kunnen we niet iedereen die naar onze screenings komt, een operatie geven. Sommige van hen zijn terminaal. Ook deze mensen zijn kostbaar en we willen er voor hen zijn. Daarom geeft ons palliatieve team zorg aan terminale patiënten en de gezinnen waarvan zij deel uitmaken.

Doel: Naastenliefde...

Lees meer

Orthopedie

80% van botbreuken en overgrote deel van klompvoeten ter wereld komen voor in Afrika. Zonder de juiste medische zorg, is het gevolg dat deze mensen een leven vol pijn en schaamte moeten leven. Mercy Ships voert orthopedische operaties uit om deze aandoeningen te verhelpen.

Doel: Het verbeteren
...

Lees meer

Oogoperaties

In Afrika zijn er bijna 6 miljoen gevallen van blindheid. 80% van deze gevallen is te voorkomen of te verhelpen met een relatief simpele ingreep. Daarnaast zijn de kosten om deze ingrepen uit te voeren relatief laag.

Doel: Het verbeteren van de kwaliteit van leven voor patiënten die...

Lees meer