Vrolijk en dansend het nieuwe jaar in

Met haar chique, glimmende schoenen en roze/witte jurk lijkt de driejarige Cecilia wel een prinses. Ze bruist van energie. Niemand is trotser op het meisje dan haar eigen vader, Emmanuel. Hij staat altijd een stap achter haar, om haar te helpen als ze valt, of als ze niet weet waar ze naartoe moet.

Belemmering
Emmanuel: “Mijn dochter lacht altijd, maar ze heeft hulp nodig om te kunnen lopen. Haar benen leken normaal bij haar geboorte, maar door de tijd groeide één van haar knieën naar binnen toe.” Cecilia’s been groeide als de aandoening ‘X-benen’. Haar ouders zagen de toekomst somber in, want dit betekende voor hun dochter ernstige pijn en belemmering bij het lopen. Geld voor medische zorg was niet voorhanden. Alleen een wonder zou hun dochter kunnen helpen.

Dit wonder voer onlangs de haven van Douala, Kameroen binnen. Emmanuel liet zijn vrouw en pasgeboren zoontje achter, in de hoop dat Cecilia’s benen recht zouden worden. Een lange reis bracht Emmanuel en zijn dochter bij het ziekenhuisschip, waar ook Cecilia werd geholpen. Emmanuel: “Ik ben zo dankbaar dat Mercy Ships naar ons land is gekomen om de mensen die in nood zijn te dienen!”

Vrolijkheid
De operatie aan Cecilia’s knie duurde iets meer dan een uur. Een eenvoudige procedure met enorme gevolgen voor deze kleine meid uit Kameroen. Niet lang na haar operatie zette ze dapper haar eerste stappen achter haar looprekje. Ze vulde de ziekenzaal met vrolijkheid, terwijl haar nagels werden gelakt en ze bellenblies. Zes weken na de operatie mocht het gips van haar been. Ze kan nu zonder hulp lopen en ze is inmiddels weer herenigd met haar moeder en broertje.

Ze is misschien pas drie jaar oud, maar Emmanuel heeft grote dromen voor zijn dochter. “Ik hoop dat ze arts zal worden, zodat ze levens van mensen kan veranderen. Net zoals de artsen aan boord haar leven hebben veranderd!”

cecilia
Back to overview?>