1000e tandartspatiënt is geholpen!

25-10-2016
De 1000e tandartspatiënt is behandeld in Benin! Een mooi moment voor het ‘Dental Team’, bestaande uit 24 vrijwilligers, die al enkele maanden actief zijn. Het moment werd gevierd met iedereen, waaronder ook het lokale medische personeel en de vertalers!

Tandheelkundige behandelingen zijn een belangrijk aspect van het werk omdat veel tumoren ontstaan door slechte mondhygiëne. Een kleine infectie, onbehandeld, kan door de jaren uitgroeien tot enorme tumoren in het gezicht of nek die op een gegeven moment tegen de luchtpijp aandrukken zodat de persoon uiteindelijk geen lucht meer krijgt. Personen met zware kiespijn kunnen ook niet werken dus een relatief eenvoudige tandheelkundige behandeling kan ervoor zorgen dat die persoon weer kan werken en voor zijn familie kan zorgen.

In totaal staan er rond de 20.000 behandelingen op de planning voor meer dan 8.000 patiënten die getroffen zijn door tandbederf, infecties of kleine letsels in de mond. Het doel is om ongeveer 275 protheses aan te meten bij patiënten die dit nodig hebben. Er wordt voorlichting gegeven over goede mondzorg en hygiëne aan 750 – 1000 leerlingen op basis – en middelbare scholen en aan alle patiënten die de tandheelkundige kliniek bezoeken.
Terug naar overzicht