640.000 servetten voor Mercy Ships

22-02-2018
Het is niet meteen het eerste waar je aan denkt bij een ziekenhuisschip, maar ze zijn wel hard nodig: servetten. Voor de 450 vrijwilligers aan boord van de Africa Mercy heeft Hygiënepapier.nl maar liefst 640.000 papieren servetten geschonken. Zo kunnen onze vrijwilligers elke dag met een ‘opgeruimd’ gezicht de eetzaal verlaten.   

De Africa Mercy is net een klein dorp. Naast alle ziekenhuisfaciliteiten en vijf operatiekamers heeft Mercy Ships aan boord een postkantoor, shop, snackbar, Starbucks café en internetcafé. In the dining room wordt gezamenlijk gegeten. Servetten zijn dan geen overbodige luxe. Ze passen in speciale houders, zodat ze per stuk van de hand kunnen gaan om verspilling tegen te gaan.

Hygiënepapier.nl, de online leverancier van producten voor toilethygiëne, heeft een jaarvoorraad papieren servetten geschonken: 640.000 exemplaren. Een royaal gebaar. Directeur Stephan van den Bos: ‘Als particulier steun ik Mercy Ships al jaren. Een prachtige organisatie die zich inzet voor de allerarmsten in Afrika met gratis medische hulp. De afgelopen twee jaar is het heel goed gegaan met Hygiënepapier.nl. We zijn de één na grootste onlinespeler op deze markt. We willen graag van onze welvaart delen door ons steentje bij te dragen aan de hulpverlening op de Africa Mercy.’ Michael Woensdregt, manager van Hygiënepapier.nl, sluit zich hierbij aan. ‘Het is fijn om met een relatief simpel product, zoals servetten, het leven van vrijwilligers aan boord iets makkelijker te maken. Zij verrichten immers fantastisch, maar intensief werk.’    

servetten
Terug naar overzicht