Andries Knevel bij Veiling Urk

26-04-2018
Op maandag 7 mei 2018 wordt op Urk het eerste kistje Mei-schol geveild voor Mercy Ships. Een hele happening, waar bekende namen uit de visserijwereld zullen meebieden. Andries Knevel zal voor Mercy Ships een inspirerend praatje houden.

Om 11.00 uur gaat de veiling van start. Het betreft een Amerikaanse veiling: niet de hoogste bieder, maar de laatste bieder gaat met het eerste kistje Mei-schol naar huis. Mercy Ships hoopt op een succesvolle opbrengst. Het doel is om 200 patiënten weer te kunnen laten zien via een oogoperatie en 20 kinderen met misvormde benen weer te kunnen laten lopen dankzij een orthopedische operatie.

De bekende radio- en televisiepresentator Andries Knevel zal de veiling opluisteren en tevens meer vertellen over Mercy Ships. Hij is aan boord van het ziekenhuisschip de Africa Mercy geweest. Vanuit de Tweede Kamer is Chris Stoffer (SGP) aanwezig.

Oog voor elkaar
De Urker gemeenschap, bekend om zijn onderlinge betrokkenheid en zorg voor elkaar, heeft ook oog voor de nood in Afrika. Voorzitter Klaas Jelle Koffeman, van de Stichting Visserijdagen Urk die deze veiling organiseert en Mercy Ships als goede doel voor dit jaar heeft uitgekozen: ‘Ik hoop dat we met een geweldige opbrengst honderden kinderen weer een mooie toekomst kunnen geven.’

Basisschool in actie
Ook basisschool Cornelis Zeeman heeft oog voor de vele patiëntjes in Afrika. Kinderen van groep 7 zingen op 7 mei op de Visveiling Urk een Urker lied in klederdracht. Ook overhandigen ze een mooie gift aan Mercy Ships. Jurie Jacob van den Berg houdt op deze school eind april een presentatie.

Op de bres voor Mercy Ships
Jurie Jacob van den Berg komt uit Urk en is vrijwilliger bij Mercy Ships. Hij werkte eerst in visverwerkingsbedrijf Korf Vis en is nu vierde machinist aan boord van de Africa Mercy. Dat is wel even wat anders, maar hij doet het met veel plezier. Hij ondersteunt de Visveiling Urk van harte en roept ondernemers op om mee te bieden. ‘Help mee om de visveiling tot een groot succes te maken! Het is een prachtig evenement om een goed doel te steunen en de vis te promoten. Mercy Ships kan met de opbrengst veel kinderen helpen en een nieuwe kans in het leven geven.’ Jurie Jacob zal tevens op 7 mei zelf aanwezig zijn op de Visveiling Urk.  

Veiling Urk
De veiling van het kistje Meischol is een jaarlijkse activiteit van de Stichting Visserijdagen Urk in mei om het product schol te promoten. Elk bod op het eerste kistje Mei-schol is waardevol, maar hoe meer er geboden wordt, des te meer operaties er op het ziekenhuisschip Africa Mercy mogelijk zijn. Ben je ondernemer en wil je meebieden? Kijk dan voor meer informatie op: www.mercyships.nl/veilingurk. Aanmelden via: pr@visserijdagenurk.nl.
Terug naar overzicht