De operaties zijn begonnen!

07-09-2017
Het nieuwe seizoen van de Africa Mercy is nu écht gestart. De eerste patiënten zijn in Kameroen aan boord gegaan. De eerste operatiedag begon met een gezamenlijk gebed via de intercom, waarna de operaties van deze werkperiode van start gingen. We zien ernaar uit om de veranderingen te zien bij de patiënten, zowel de lichamelijke als de geestelijke.

De eerste patiënt die de loopplank op kwam is de 11-jarige Justine, die inmiddels een operatie heeft gekregen aan haar kromme benen. Ze werd de loopplank opgedragen, maar als ze weer naar huis zal gaan, zal ze zelf naar beneden kunnen lopen!

justine


Ook de screenings bij de tandartskliniek van Mercy Ships zijn begonnen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er slechts twee tandartsen per miljoen mensen in Kameroen. Een tandartsbehandeling krijgen is in dit land dus heel moeilijk te realiseren.

zachee


Patiënten noemen het een luxe om in de tandartsstoel plaats te nemen. Veel van hen hebben nog nooit een tandarts ontmoet en hebben jarenlang met pijn geleefd, zoals Pauline en haar vader Zacheé. Bij hen zijn door het tandheelkundigenteam van Mercy Ships verschillende kiezen getrokken. Zacheé vertelde na afloop: “Ik zie ernaar uit om eindelijk weer te eten zonder pijn. Dit is een mooie dag.”
Terug naar overzicht