Don Stephens ‘dankt belangrijke nominatie aan vrijwilligers’

26-10-2016
Don Stephens, oprichter van Mercy Ships, is in Amerika genomineerd voor the Congressional Gold Medal. Dit is een van de hoogste burgerlijke onderscheidingen in de Verenigde Staten. De prijs wordt uitgereikt aan een individu die een uitzonderlijke daad heeft verricht voor de veiligheid, de voorspoed en de nationale belangen van de Verenigde Staten. Men hoeft geen Amerikaans staatsburger te zijn om voor de prijs in aanmerking te komen.

Don Stephens vertelt zelf naar zijn ervaring: ‘Ik voel me vereerd deze nominatie te ontvangen, samen met alle ontelbare vrijwilligers die vanaf 1978 binnen Mercy Ships gewerkt hebben. Mercy Ships is opgericht omdat we mensen over de hele wereld wilden dienen en een grote verandering in hun leven wilden maken. Ik voel me bevoorrecht om deze uitdaging aan te gaan om meer over het werk te delen wat we doen: om de grote wereldwijde operatieve crisis aan te pakken.’

Don Stephens was geraakt door het menselijk lijden wat hij zag bij een orkaan in 1964. De geboorte van zijn gehandicapte zoon en een korte ontmoeting met Moeder Teresa inspireerde hem om Mercy Ships op te richten. Ze liet hem achter met drie vragen: Waarom ben je geboren, waar heb je pijn en wat doe je met je droom en doel in je leven? Zijn antwoorden en een stap in geloof leidde hem naar de oprichting van Mercy Ships. Samen met een team haalde hij 1 miljoen dollar op om het eerste schip van Mercy Ships, de Anastasis, te laten bouwen. Samen met zijn gezin woonde hij daarna voor tien jaar aan boord.
Terug naar overzicht