Internationale functie bij Mercy Ships voor Arjen van der Wolf (directeur Nederland)

17-11-2016
Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest als directeur van Mercy Ships Holland (MSH) gaat Arjen van der Wolf voor Mercy Ships Global Association (MSGA) werken. Het hoofdkantoor van de wereldwijde associatie van landen waar Mercy Ships actief is heeft als vestiging Lausanne, Zwitserland.  Arjen zal zijn kennis en ervaring inzetten om de activiteiten van de internationale organisatie verder te ontwikkelen.

Ontwikkelingen
Mercy Ships hoopt in 2018 een uiterst modern en geavanceerd tweede varend hospitaal in gebruik te nemen.  Dit schip zal naast de Africa Mercy in de vaart komen om de armste van de armen van medische hulp te voorzien in Afrika. In het kader van uitbreiding van Mercy Ships is in overleg met het Nederlandse bestuur en Arjen van der Wolf besloten dat Arjen mede vorm en inhoud zal geven aan de uitdaging die er Internationaal voor Mercy Ships ligt.

Bijzondere opdracht
Na een periode aan boord van het varende ziekenhuis en 8 jaar betrokkenheid bij  Mercy Ships International in Texas , begon Van der Wolf 15 jaar geleden, in 2001, samen met zijn vrouw Alize deze bijzondere opdracht bij MSH. Arjen deed zijn intrede als directeur en Alize als HR-manager. Alize was verantwoordelijk voor het rekruteren van vrijwilligers voor de Africa Mercy, het ziekenhuisschip van Mercy Ships. Zijn echtgenote zal ook betrokken worden bij het internationale werk. Het bestuur is Arjen en Alize zeer erkentelijk voor de jarenlange inzet en grote loyaliteit voor Mercy Ships Holland. In 2017 zal een nieuwe directeur de taken overnemen.

Professionele organisatie
In de jaren dat Van der Wolf werkzaam is geweest heeft hij MSH opgebouwd van een vrijwilligersorganisatie tot een professionele organisatie. Onder zijn leiding is de organisatie qua professionele mankracht en inkomsten structureel gegroeid en heeft MSH een goede reputatie opgebouwd binnen (christelijk) Nederland. Daarnaast zijn er meer dan duizend Nederlandse vrijwilligers voor korte en lange periodes in de afgelopen 10 jaar naar het ziekenhuisschip gegaan. Hiermee is een stevig fundament neergelegd voor de activiteiten van de toekomst.
Terug naar overzicht