Krohne Altometer fietst 80.000 kilometer bij elkaar voor Mercy Ships

15-02-2018
Ruim vijftig werknemers van KROHNE Altometer hebben in het afgelopen jaar maar liefst 80.000 kilometer gefietst voor Mercy Ships. Hun werkgever heeft dit aantal gesponsord, wat het prachtige bedrag van 2444,78 euro heeft opgeleverd. Hendrik-Jan Groeneveld, ambassadeur van Mercy Ships, nam de cheque in ontvangst van André Boer, directeur van KROHNE Altometer.

Werknemer Leo Dekker nam enkele jaren geleden, samen met een aantal collega’s, het initiatief om de gefietste kilometers naar het werk te laten sponsoren voor het goede doel: 0,03 cent per kilometer. De directie ging graag akkoord met ‘Fiets je fit’. Naast de inzet voor goede doelen betekent fitte fietsers immers minder ziekteverzuim. Een win-winsituatie.

André Boer staat bovendien volledig achter Mercy Ships. ‘Het is een fantastische organisatie, die goed werk doet door gratis medische hulp te geven aan de allerarmsten in Afrika. Met een vrij eenvoudige ingreep kunnen duizenden mensen geholpen worden op een ziekenhuisschip.’

Al eerder heeft KROHNE Altometer zich ingezet voor Mercy Ships. Twee maanden geleden werd met behulp van een financiële bijdrage van het Global Durability Fund (GDF) een brandstofmeet- en besparingssysteem geschonken voor de Africa Mercy, het ziekenhuisschip van Mercy Ships. KROHNE is een wereldwijde toonaangevende producent en leverancier van complete meetoplossingen voor industriële procesinstrumentatie. Dankzij KROHNE bespaart de Africa Mercy brandstof en kunnen we nog duurzamer opereren.  

krohne
Terug naar overzicht