Maak kennis met de eerste patiënten in Kameroen

19-09-2017
Benen worden rechtgezet, tumors verwijderd en levens zijn voorgoed veranderd op de Africa Mercy. Deze week was een mijlpaal voor verschillende orthopedische patiënten: de eerste stappen na hun operatie!

De driejarige Cecilia steelt het hart van iedereen die ze ontmoet. Grijnzend oefent ze met lopen door de ziekenzalen. Alleen haar vader Emmanuel kan haar grijns overtreffen. Hij zegt: “Nu haar benen recht zijn heeft ze een toekomst vol mogelijkheden!”

Cecilia


Ulrich
De 12-jarige Ulrich heeft de operatie nog voor de boeg. Zelfs ervaren verpleegkundigen aan boord hebben nog nooit zulke vergroeide benen als die van Ulrich gezien. Door een aandoening, die bekendstaat als ‘quadriceps contracture’, groeien de botten en spieren van zijn benen niet gelijk op. Om de korte spieren te compenseren zijn Ulrichs benen hierdoor ernstig gebogen. Zijn moeder weet zich geen raad en is bang voor wat haar zoon nog te wachten staat. Maar dankzij de mogelijkheden aan boord van het ziekenhuisschip, zal ook Ulrich een operatie aan zijn beide benen krijgen.

Ulrich


Ernest
De ogen van Ernest weerspiegelden de pijn en het verdriet van het jarenlang meedragen van een tumor in zijn gezicht. Toch verscheen er ook hoop in zijn ogen toen hij hoorde van een wit ziekenhuisschip dat naar zijn land zou varen en hem zou kunnen helpen. Hij vertelt: “Veel mensen uit mijn dorp hebben tumoren zoals ik, maar waren te bang om naar het schip te gaan. Ze zeiden dat ik dood zou gaan. Maar ik kan niet wachten om weer terug te gaan en te laten zien dat Mercy Ships me een nieuw leven heeft gegeven!”

Ernest


Verpleegkundigen
Wist u dat ongeveer een kwart van de bemanningsleden bestaat uit verpleegkundigen? Momenteel zijn er ruim 100 aan boord. Of ze er nu zijn voor twee maanden of twee jaar, ze verzorgen de patiënten met veel liefde en laten hen en hun familie zich thuis voelen op de Africa Mercy. Deze groepsfoto is onlangs genomen op de kade voor het schip in Kameroen.

Groepsfoto


Deze week vinden de eerste screenings plaats voor de oogoperaties. Er staan meer dan 2000 oogoperaties gepland. Bid mee dat veel mensen hun zicht terug zullen krijgen dankzij een medische ingreep aan boord.
Terug naar overzicht