Maar liefst twee Arctic Challenge-teams in actie voor Mercy Ships

09-01-2018
Zaterdag 13 januari gaat The Arctic Challenge 2018 van start. Van de 35 teams doen maar liefst twee teams mee voor Mercy Ships: Ice, Earth & Fire en MercyShips.nl. Zij trotseren straks barre weersomstandigheden. Het team MercyShips.nl rijdt in een nieuwe Volvo XC60, gesponsord door Mobility Centre. Een prachtig gebaar. RTL 7 zendt het uit.

Arctic Challenge
The Arctic Challenge is een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië. Bij deze race gaat het vooral om navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. Snelheid is geen criterium. De afstanden van de etappes zijn soms zo lang, dat dag en nacht wordt doorgereden. Het gaat om doorzettingsvermogen. De teams rijden wellicht onder omstandigheden met veel sneeuw, zeer gladde wegen en temperaturen van ver onder nul. In acht dagen leggen de deelnemers tussen de zes- en zevenduizend kilometer af naar een bestemming voorbij de Noordcirkel. Vooraf is niet bekend welke route gereden gaat worden. De organisatie geeft pas bij de start en bij de checkpoints de diverse bestemmingen op.

Een warm hart voor Mercy Ships   
De omstandigheden zijn straks koud, maar de twee teams én Mobility Centre dragen Mercy Ships een warm hart toe. De twee teams zijn al jarenlang sponsor van Mercy Ships. Betondingen.nl is een snelgroeiend bedrijf, een hoogwaardige webshop, die een breed assortiment aan prefab betonproducten levert aan zowel particulieren als bedrijven vanuit Zaltbommel, Ede en Hamont-Achel (België). Ook nu gaan de donaties die via The Arctic Challenge binnenkomen, naar Mercy Ships. Betondingen.nl rijdt onder de naam Ice, Earth & Fire.  Het tweede team, Noordzij Rozenburg, geeft via The Arctic Challenge graag meer bekendheid aan Mercy Ships en rijdt daarom onder de naam MercyShips.nl.

Mobility Centre
Het team MercyShips.nl rijdt The Arctic Challenge met een nieuwe Volvo XC60, gratis ter beschikking gesteld door Mobility Centre, officieel dealer van Volvo Cars met vestigingen in Rotterdam, Barendrecht en Vlaardingen. Drie redenen gaven daartoe de doorslag. Allereerst sluit de filosofie van Volvo nauw aan bij de doelstelling van Mercy Ships, zo geeft Christiaan van Hoogstraten van Mobility Centre aan: ‘Bij Volvo staat de mens centraal. Onze drijfveer is om het leven van mensen eenvoudiger te maken. Tegelijk staan veiligheid en milieu hoog in het vaandel bij ons. Ook bij Mercy Ships is ieder mens kostbaar. Bovendien is Mercy Ships Holland écht Rotterdams, net als Mobility Centre en Luxor Lease. Ten derde hechten wij veel waarde aan duurzame relaties, waaronder die met Henk Noordzij, die als ambassadeur van Mercy Ships optreedt. Wij ondersteunen hem graag met dit mooie streven.’

De uitzendingen van The Arctic Challenge zijn op RTL 7. De eerste uitzending is op zondag 4 februari om 16.30 uur. De tweede op 11 februari en de derde aflevering op 18 februari, telkens om 16.30 uur. De herhalingen zijn op de zaterdag volgend op deze data, telkens om 16.00 uur.

auto1

auto2

auto3
Terug naar overzicht