Mijlpaal voor Africa Mercy: 30.000 operaties!

06-12-2017
Mercy Ships heeft een mijlpaal bereikt: op ziekenhuisschip Africa Mercy hebben 30.000 operaties plaatsvonden. De Africa Mercy begon in juli 2007 met gratis operaties aan de allerarmsten in Afrika. Dit nieuwe schip was de opvolger van de Anastasis. De eerste haven die werd bezocht, was die van Monrovia (Liberia).

30000


Op bovenstaande foto heeft een patiënt een oogoperatie achter de rug: de 30.000ste operatie op de Africa Mercy. Deze operatie werd afgelopen dinsdag 4 december uitgevoerd door dr. Glenn Strauss.

Waarom een schip?
Tachtig procent van de wereldbevolking woont op niet meer dan 150 kilometer afstand van een havenstad. Een schip is een perfect middel om het grootste deel van de wereldbevolking met operatieve zorg te bereiken. De Africa Mercy is daarom een belangrijk instrument om de meest voorkomende ziekten en kwalen in Afrika te behandelen. Het schip is uitgerust met moderne medische apparatuur en faciliteiten om adequate hulp te bieden en operaties uit te voeren. De Africa Mercy is zelfvoorzienend en biedt een beschermde omgeving. Er is schoon drinkwater en er zijn sanitaire voorzieningen en bewaking. Het biedt een schone omgeving om de kans op infecties minimaal te houden. Kortom, een veilige plek voor onze patiënten en bemanningsleden.
Terug naar overzicht