Nieuwe Volvo kopen is automatisch doneren aan Mercy Ships

29-01-2018
Het was een enorm avontuur: bijna 7000 kilometer afleggen onder barre weersomstandigheden in Scandinavië. Maar het team Mercyships.nl heeft The Arctic Challenge comfortabel afgelegd in een gloednieuwe Volvo XC60, gesponsord door Mobility Centre in Barendrecht. De Volvo-dealer heeft er meteen een prachtige actie aan vastgekoppeld: bij iedere Volvo die tot 1 mei 2018 bij hen wordt gekocht, schenken zij €500,- aan Mercy Ships. En bij ieder nieuw leasecontract dat voor 1 mei 2018 wordt afgesloten bij LuxorLease, schenkt LuxorLease eveneens €500,- aan Mercy Ships.  

Echte Challenge
‘Het was een prachtige tocht. De sneeuwwitte omgeving, het avontuur, het navigeren en sturen over gladde wegen’, vertelt Henk Noordzij. Samen met Danny Boeckx reed hij The Arctic Challenge, een toertocht voor personenauto’s door Scandinavië. Bij deze toertocht gaat het vooral om navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. Snelheid is geen criterium. ‘Het was behoorlijk afzien. De eerste dag reden we 34 uur achter elkaar. Maar het helpt dat je weet dat je voor een goed doel rijdt, namelijk Mercy Ships. Wat ons betreft ligt de echte challenge dan ook bij de allerarmsten in Afrika die vaak een hele tocht moeten ondernemen naar het schip om daar een operatie te ondergaan. Zij gaan een voor hen onbekend avontuur tegemoet en vertrouwen hun leven toe aan medisch personeel om bijvoorbeeld vrij te komen van een tumor. Dat vinden we fantastisch. Mercy Ships doet geweldig werk, dat wij graag met onze challenge ondersteunen.’

Mobility Centre
Het team MercyShips.nl reed The Arctic Challenge met een nieuwe Volvo XC60, gratis ter beschikking gesteld door Mobility Centre, officieel dealer van Volvo Cars met vestigingen in Rotterdam, Barendrecht en Vlaardingen, en Luxor Lease. Henk en Danny: ‘Deze auto ligt bijzonder goed op de weg, ook als de weersomstandigheden zeer uitdagend zijn. De allround capaciteiten van de Volvo XC60 zijn met The Arctic Challenge beslist aangetoond. Bovendien corrigeert de auto op de juiste momenten, ook bijvoorbeeld als je aan een snelheidslimiet bent gebonden; hij herkent zelf onder andere verkeersborden en verkeerssituaties en assisteert de bestuurder als dat nodig is. Alle indrukwekkende systemen die deze nieuwe Volvo aan boord heeft, zijn door middel van het centrale touchscreen uitstekend en eenvoudig te bedienen.’

Mobility Centre, die de auto heeft gesponsord, steunt net als de beide mannen van harte de doelstelling van Mercy Ships, namelijk om via een ziekenhuisschip de allerarmsten in Afrika gratis medische hulp te verlenen. Daarom zullen ze via hun netwerk en nieuwsbrief Mercy Ships vermelden, maar tevens heeft Mobility Centre een prachtige actie gekoppeld aan de Challenge van Henk Noordzij en Danny Boeckx. Bij iedere aankoop van een nieuwe Volvo uit voorraad bij Mobility Centre, voor 1 mei 2018, doneert Mobility Centre €500,- aan Mercy Ships. Als men voor 1 mei 2018 een nieuwe Volvo least via LuxorLease, schenkt LuxorLease eveneens €500,- aan Mercy Ships.  

De uitzendingen van The Arctic Challenge zijn op RTL 7. De eerste uitzending is op zondag 4 februari om 16.30 uur. De tweede op 11 februari en de derde aflevering op 18 februari, telkens om 16.30 uur. De herhalingen zijn op de zaterdag volgend op deze data, telkens om 16.00 uur.
Terug naar overzicht