'Poppen en meer' schenkt Mercy Ships 3000 euro

02-01-2018
In 2017 gaven Carla en Eric Vis maar liefst 86 keer een voorstelling met hun poppentheater ‘Poppen en meer’. Ze haalden daarmee 3000 euro op voor Mercy Ships. Een prachtig bedrag dat directeur Netty Baan blij in ontvangst nam.   

‘Poppen en meer’ treedt geregeld op tijdens gezinsdiensten, vakantiebijbelweken, kinderclubs en scholen. Daar komen honderden bezoekers op af. Tien procent van de opbrengst is bestemd voor Mercy Ships. Eric vertelt: ‘Het is een principiële keus om de gehele  opbrengst niet voor jezelf te houden, maar tien procent weg te geven.’ Dat doen ze met liefde. Eric en Carla zijn namelijk niet onbekend met Mercy Ships. Ze zijn geregeld aan boord geweest; Carla tweemaal en Eric elk jaar een aantal weken als operatieassistent. ‘We kennen de organisatie als sinds 1995. We hebben de nood gezien en als we iets kunnen betekenen voor de allerarmsten, doen we dat heel graag.’ Vanaf 1 januari komt Eric drie dagen in de week ons kantoor in Rotterdam versterken, vooral om medische vrijwilligers te begeleiden.

Op naar de 100 voorstellingen
Bij een poppentheater komt veel kijken. Carla speelt met haar poppen diverse typetjes. ‘Tijdens een voorstelling wissel ik geregeld van pop. Achter de schermen is het dan een drukte van belang. Ondertussen moet je wel blijven doorpraten, er mogen geen stiltes vallen.’ Carla werkt met zo’n dertig poppen, dus ze kan veel variëren. Eric verzorgt de licht- en geluidseffecten. Daarnaast geeft Carla workshops en sketches op maat, bijvoorbeeld voor een ludieke opening of afsluiting van een conferentie of congres. Carla en Eric werken altijd samen, bij alle voorstellingen. Best druk. ‘Ja’, lacht Eric. ‘En het wordt hopelijk nog drukker. Ons streven is om in 2018 maar liefst honderd voorstellingen te spelen!’ Dat juichen wij natuurlijk toe! Meer info: www.poppenenmeer.nl.

Carla
Terug naar overzicht