Rotary Schoonhoven schenkt 3000 euro aan Mercy Ships

14-02-2018
Rotaryclub Schoonhoven heeft een prachtig bedrag aan Mercy Ships geschonken: 3000 euro. Het is de opbrengst van een zeer succesvolle uitvoering van de Messiah die medio december plaatsvond.
Maar liefst driehonderd enthousiaste bezoekers genoten van het concert dat georganiseerd was door Rotaryclub Schoonhoven in de H. Bartholomeuskerk in Schoonhoven.

Het ensemble Ribattuta Musica onder leiding van dirigent Dick Duijst maakte veel indruk met de uitvoering van de Messiah van Händel. Daarbij werden de diverse solisten uitstekend begeleid door het koor en authentieke muziekinstrumenten. Mercy Ships was aanwezig met een informatiestand. Ook gaven Michelle Kuzee en Harry Reitsma, beiden afkomstig uit de Krimpenerwaard, acte de présence. Hun plan is om het komende jaar als vrijwilliger te gaan werken aan boord van de Africa Mercy; het ziekenhuisschip van Mercy Ships, dat momenteel in Kameroen ligt.    

Gratis medische hulp
De voorzitter van de programmacommissie van de Rotaryclub Schoonhoven, Jos Huizinga, vertelt waarom de keus is gevallen op Mercy Ships als goed doel: ‘Mercy Ships verleent gratis praktische en directe hulp aan een zeer kwetsbare groep mensen, namelijk de allerarmsten die medisch hulp ontberen. Je ziet meteen resultaat: na een operatie kunnen mensen bijvoorbeeld weer zien of lopen. Zo hebben deze operaties heel veel impact op honderden mensenlevens in Afrika.’

rotary
Terug naar overzicht