Slapen in een krot levert geld op!

02-10-2018
Maar liefst 23 jongeren en 9 begeleiders sliepen vorig weekend in een eigen gebouwde, kartonnen krot in Zevenbergen. Daarmee hebben zij 1635,50 euro opgehaald voor Mercy Ships. Wat een geweldige inzet!   
De Krotjesnacht is een prachtig gezamenlijk initiatief van vier kerken in Zevenbergen: de Rooms-Katholieke Kerk, de Hervormde Gemeente, de Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt uit Zevenbergen. De jongeren, in de leeftijd van 11 tot en met 18 jaar, komen dan ook uit deze vier kerken. Op vrijdagavond bouwden ze hun eigen krot op het terrein van de Rooms-Katholieke kerk in Zevenbergen, met karton, plakband en dekzeil. Hoewel het flink waaide, wilden de jongeren écht buiten slapen. Plan B zou in de kerk zijn, maar zover is het niet gekomen. Ze sliepen gezellig buiten, deden samen enkele spellen en kregen een boeiende presentatie van Mercy Ships-vrijwilliger Jan Reinier.
 
Bewustwording
Waarom deze actie? Medeorganisator en kerkelijk werker van de Hervormde Gemeente, Pauline Kranendonk vertelt: ‘We willen jongeren bewust maken van de nood elders in de wereld. Ook ervaren ze hoe het is om met leeftijdsgenoten uit andere kerken zich samen in te zetten voor een goed doel. Dat goede doel is ieder jaar anders. Dit jaar kozen we voor Mercy Ships, een organisatie die hoop brengt aan de allerarmsten in Afrika door het geven van gratis operaties, in navolging van Jezus. Het mooie van dit werk is dat het resultaat meteen tastbaar is. Zo kunnen bijvoorbeeld na een operatie mensen weer zien en kinderen weer lopen.’ Daar sluit Mercy Ships zich bij aan: met het mooie bedrag van ruim 1600 euro kunnen weer tientallen mensen geholpen worden! Enorm bedankt alle jongeren én organisatie van de Krotjesnacht in Zevenbergen.


Kom in actie!
Wil jij ook in actie komen voor Mercy Ships en kostbare mensen in Afrika helpen aan een levensveranderende operatie? Stuur een e-mail naar pearl.vansoest@mercyships.nl.

Terug naar overzicht