'Vaar mee' met Mercy Ships!

06-11-2017
Altijd al een kijkje willen nemen op de Africa Mercy, maar is Afrika te ver weg? Kom dan naar het event van Mercy Ships op dinsdagavond 14 november in De Basiliek in Veenendaal. Dompel u onder in maritieme sferen en beleef het zelf!

Dichterbij de Africa Mercy kunt u op dit moment niet komen. Het schip ligt aangemeerd in Kameroen om duizenden mensen, de allerarmsten, gratis medische hulp te geven. Daarom komt Mercy Ships naar u toe. Met inspirerende muziek, indrukwekkende video's en persoonlijke verhalen. Speciale gast is de oprichter van Mercy Ships: Don Stephens.

Don Stephens
In 1964 raasde de orkaan Cleo over de Bahama's, waar de negentienjarige Don Stephens met een team van Jeugd met een Opdracht verbleef. Terwijl ze schuilden voor de storm hoorde hij een gebed van een meisje dat zijn leven voorgoed zou veranderen. Ze bad om een ziekenhuisschip dat hulp zou bieden. Hij ging op zoek naar een geschikt zeeschip. Dertien jaar later kwam zijn droom uit met de aankoop van de Anastasis. Later volgden er meer schepen. Sinds 1978 heeft Mercy Ships meer dan 2,5 miljoen kansarme mensen bereikt. De eerste vier schepen zijn wegens ouderdom uit de vaart gehaald. Op dit moment vaart alleen de Africa Mercy, het grootste en vijfde schip van Mercy Ships. In 2019, zo is de planning, komt er een nieuw schip bij.
 
Muziek en verhalen
Maar hoe ziet het leven en werken op de Africa Mercy er nu uit? We horen enkele inspirerende verhalen van vrijwilligers die daar voor lange of kortere tijd hebben gewerkt. En... we hebben een livestream verbinding met het schip, die ons meeneemt in een prachtige rondleiding. Het event is doorspekt met wervelende muziek van de Afrikaanse PPM Worship Band. Gerald Troost leidt de samenzang. Ook onze ambassadeurs, zangeres Kirsten Alting en de 15-jarige pianiste Anne-Marith Boone, geven een inspirerend optreden. Kortom, 'vaar mee' en geniet van het prachtige werk dat Mercy Ships doet.   

Locatie en tijd
Het event van Mercy Ships vindt plaats in De Basiliek, Wiltonstraat 56 in Veenendaal. Het begint ‘s avonds om half acht en duurt tot ongeveer tien uur. De zaal is open vanaf zeven uur. De toegang is gratis, maar graag aanmelden via onderstaande link. Welkom aan boord!


Aanmelden
Terug naar overzicht