Werkperiode in Benin van start

22-08-2016
De Africa Mercy is in Benin aangekomen. De komst van het schip naar Benin is, hoe arm het land ook is, niet vanzelfsprekend. Twee jaar geleden stond Benin namelijk ook op de planning. Alles was voorbereid, iedereen ingelicht. Het schip hoefde alleen nog maar aan te meren… En toen sloeg het ebolavirus toe op nog geen honderd kilometer afstand in buurland Nigeria. Omdat het risico voor besmetting te groot was en het schip niet geschikt is ter bestrijding van ebola, waren we genoodzaakt uit te wijken naar Madagaskar. Een flinke klap voor velen in Benin en grote teleurstelling voor de bemanning, die graag weer was afgereisd naar het land dat we door de jaren heen vier keer bezochten.

We zien daarom des te meer uit naar deze werkperiode, om de handen en voeten van Jezus te zijn voor duizenden inwoners. Een gratis operatie, liefdevolle verzorging, aandacht, het geven van hoop... Bid u mee dat in deze werkperiode veel mensen tot genezing zullen komen, lichamelijk en geestelijk?

Vijfde keer Benin
Benin en Mercy Ships zijn oude bekenden van elkaar. Op 4 december 1997 voer de voorloper van de Africa Mercy, de Anastasis, voor het eerst het West-Afrikaanse land binnen, om het land daarna nog twee keer aan te doen. In 2009 maakte Benin kennis met de Africa Mercy.

Is het na vier bezoeken nog steeds nodig, denkt u misschien? Helaas wel. In een land met ruim tien miljoen inwoners is het probleem van de ondermaatse gezondheidszorg niet een-twee-drie op te lossen. Maar we blijven strijden voor iedere inwoner die deze zorg zo hard nodig heeft. Door het intensief trainen van het lokale medische personeel en door voort te bouwen op de projecten die we in eerdere werkperiodes gestart zijn (onder meer verschillende medische klinieken), zorgen we voor een zo groot mogelijke impact. Daarbij komt, dat als we één mens redden, we de hele wereld redden voor die persoon. Ieder mens is kostbaar in Gods ogen.

Wat weet u over Benin? Wist u dat:
  • het bijna drie keer zo groot is als Nederland,
  • plaats 166 heeft op de Human Development Index (Nederland: plaats 5),
  • 64% van de bevolking jonger is dan 25 jaar,
  • 53,1% onder de armoedegrens leeft,
  • er 1 ziekenhuisbed is per 200 personen,
  • en 0,06 artsen per 1000 inwoners? In Nederland zijn er 50x zoveel.

Bekijk hier de foto's van de aankomst en de screening in Benin.
Terug naar overzicht