Zorg voor de zorg

Alle chocolade-elementen van Het lekkerste wereldrecord zijn verdeeld! Daarmee is de actie ‘Zorg voor de zorg’ helaas ten einde gekomen. Iedereen die een chocolade-element heeft aangevraagd om de zorg een hart onder de riem te steken: bedankt! Zie de pagina met persoonlijke motivaties voor alle hartverwarmende wensen die zij hun zorghelden meegaven.

Wat hield deze actie in?

Iedereen kon een of meerdere zorgmedewerkers een hart onder de riem steken in de vorm van chocola! Deze chocola was afkomstig van het officiële Guinness™ wereldrecord voor het grootste chocoladekunstwerk ooit (‘Het lekkerste wereldrecord’). Dit kunstwerk was een afbeelding van het nieuwe schip van Mercy Ships, en werd op 6 februari feestelijk onthuld. De chocolade die over was, stelden we met veel liefde beschikbaar voor al het medisch personeel in ziekenhuizen, verpleeghuizen of andere zorginstellingen.

Helaas, de limiet van het aantal aanvragen is bereikt!

Bedankt voor de interesse om een chocolade-element aan te vragen. Helaas is de limiet van het aantal aanvragen bereikt. Onze excuses voor de eventuele teleurstelling. Vriendelijke groeten, Team Mercy Ships Holland

Zorg voor de zorg:

Een teken van dank, waardering voor alles wat medische professionals doen om voor Nederland te zorgen. Samen zorgen we voor elkaar, samen zorgen we voor de zorg! 

Persoonlijke motivaties

Hieronder zie je drie willekeurige voorbeelden van persoonlijke motivaties. Deze mensen lieten een chocolade-element bezorgen om een of meerdere zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Doe je ook mee?

 

‘Vera is als 1 van de medewerkers van de GGD Fryslan dagelijks op stap om bij mensen thuis kweken af te nemen omdat ze ziek zijn en ook mensen bemonsteren in een tent of rijdt ze bij mensen langs en bij ook bij ziekenhuizen om daar te helpen. Zij geeft de verrassing door aan de collega”s waar ze mee werkt!’

Henk voor: GGD Fryslân

‘Onze zoon zorgt voor zijn gehandicapte vrouw samen met de thuiszorg en nog 25 vrijwilligers. Het zou erg leuk zijn dan kan hij het uitdelen aan alle trouwe vrijwilligers en de thuiszorg die zo trouw komen helpen ook tijdens het Corona virus.’

Jan voor: Govert-Jan Versluis

‘Mijn zoon Willem (20 jaar) werkt in Elkersweide te Dirksland. Elkersweide is een woonvoorziening voor gehandicapte mensen. Het is nu niet mogelijk, vanwege het coronavirus, om familie en/of vrienden van de cliënten te ontvangen. Hierdoor komt er extra veel zorg op de schouders van de verzorgers. Zij verdienen steun!’

Susanne voor: Elkersweide Dirksland

Wie steek jij een hart onder de riem met

een uniek chocolade-element?

Op = Op!

Waarom deed Mercy Ships dit?

Het wereldrecord dat chocolatier Frits van Noppen en zijn team in februari vestigden bracht het geweldige bedrag van € 700.000,- op voor het werk van Mercy Ships. Uit dankbaarheid voor dit fantastische resultaat delen we graag uit aan alle zorgprofessionals in Nederland.

Naast de actie met de chocolade-elementen bieden we de ziekenhuizen in Nederland ook praktische ondersteuning door 3.000 mondkapjes te doneren uit onze opslag in Rotterdam. Op die manier kunnen onze medische ‘helden’ veilig en beschermd hun werk doen.

Over Mercy Ships

Wij geloven dat medische zorg voor ieder mens beschikbaar moet zijn. Daar draagt Mercy Ships aan bij.

Met ons grootste ziekenhuisschip ter wereld, vol professionele vrijwilligers, maken we door operaties en trainingen chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten. Wij houden van mensen en ieder mensenleven is het waard om voor te vechten. Dat maakt ons werk betekenisvol en creëert impact.

We bieden onze vrijwilligers en donateurs de kans om hun eigen leven te verrijken door onderdeel te zijn van ons verhaal. Met elkaar geven we nieuwe hoop en toekomstperspectief aan de mensen die we behandelen, zodat ze met zelfvertrouwen weer mee kunnen doen in hun eigen leefomgeving. Wij geven geloof, hoop en liefde door.

Medische zorg voor ieder mens.

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

© Mercy Ships Holland – DisclaimerPrivacyverklaring

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen