Zorg voor de zorg

Duizenden medische professionals zetten zich op dit moment in om de coronacrisis te bestrijden. Omdat we bij Mercy Ships als geen ander weten wat het belang van goede medische zorg is, bieden we de zorg een steuntje in de rug met de actie ‘Zorg voor de zorg’. Doe je mee?

Wat kun jij doen?

Jij kunt een of meerdere zorgmedewerkers een hart onder de riem steken in de vorm van chocola! Deze chocola is afkomstig van het officiële Guinness™ wereldrecord voor het grootste chocoladekunstwerk ooit (‘Het lekkerste wereldrecord’). Dit kunstwerk was een afbeelding van het nieuwe schip van Mercy Ships, en werd op 6 februari feestelijk onthuld. Nu stellen we de chocolade die over is met veel liefde beschikbaar voor al het medisch personeel in ziekenhuizen, verpleeghuizen of andere zorginstellingen.

Hoe werkt het?

  1. Wil jij een of meerdere personen of een afdeling in de zorg een hart onder de riem steken? Meld deze dan aan via het formulier hieronder. Daarbij stuur je ook je motivatie in, waarin je uitlegt waarom jouw ‘zorgheld(en)’ deze verrassing verdient. Je kunt het echt persoonlijk maken door bijvoorbeeld een video in te sturen via WhatsApp (zie de knop rechts onderin) of naar communicatie@mercyships.nl.
  2. Jouw motivatie (inclusief eventuele foto/video) wordt op de pagina met alle persoonlijke motivaties gepubliceerd, zodat jouw ‘zorgheld(en)’ deze kan bekijken.
  3. Na je aanmelding ontvang je van ons een bevestigingsmail. Als alles in orde is, wordt het chocolade-element ongeveer binnen anderhalve week bezorgd (met ingang van 21 april). Op donderdag aangevraagd = in de loop van de week erna bezorgd.
  4. De ontvanger wordt met een poster die bij de chocolade zit geattendeerd op deze actiepagina, maar het is handig als je zelf ook even doorgeeft dat het bij jou vandaan komt.

Spelregels

  • De chocolade-elementen zijn exclusief bedoeld voor mensen die in de zorg werken (gericht op mensen). Het liefst zien we dat de chocolade naar een heel team of afdeling gaat. Zo kunnen meer mensen ervan genieten. Bovendien is een element veel te groot om in je eentje op te eten (circa 9 kilo!).
  • Vanwege praktische redenen kunnen we de chocolade alleen op een particulier adres bezorgen. Je kunt in het aanmeldformulier dus geen ziekenhuis, instelling of dergelijke invullen.
  • Maximaal 1 chocolade-element per aanvrager.
  • Mercy Ships behoudt het recht om aanvragen zonder opgaaf van reden uit te sluiten van deelname.
  • Door een chocolade-element aan te vragen ga je ermee akkoord dat je persoonlijke motivatie wordt gepubliceerd op deze website en dat Mercy Ships je gegevens verwerkt.
  • Deze actie loopt zolang de voorraad strekt. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Meld jouw held(en) aan!

Weet jij iemand die in de zorg werkt en wel zo’n chocolade-element à 9 kilo verdient voor zijn of haar team/afdeling? Meld hem of haar dan nu aan!

Zorg voor de zorg:

Een teken van dank, waardering voor alles wat medische professionals doen om voor Nederland te zorgen. Samen zorgen we voor elkaar, samen zorgen we voor de zorg! 

Persoonlijke motivaties

Hieronder zie je drie willekeurige voorbeelden van persoonlijke motivaties. Deze mensen lieten een chocolade-element bezorgen om een of meerdere zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken. Doe je ook mee?

 

‘Vera is als 1 van de medewerkers van de GGD Fryslan dagelijks op stap om bij mensen thuis kweken af te nemen omdat ze ziek zijn en ook mensen bemonsteren in een tent of rijdt ze bij mensen langs en bij ook bij ziekenhuizen om daar te helpen. Zij geeft de verrassing door aan de collega”s waar ze mee werkt!’

Henk voor: GGD Fryslân

‘Onze zoon zorgt voor zijn gehandicapte vrouw samen met de thuiszorg en nog 25 vrijwilligers. Het zou erg leuk zijn dan kan hij het uitdelen aan alle trouwe vrijwilligers en de thuiszorg die zo trouw komen helpen ook tijdens het Corona virus.’

Jan voor: Govert-Jan Versluis

‘Mijn zoon Willem (20 jaar) werkt in Elkersweide te Dirksland. Elkersweide is een woonvoorziening voor gehandicapte mensen. Het is nu niet mogelijk, vanwege het coronavirus, om familie en/of vrienden van de cliënten te ontvangen. Hierdoor komt er extra veel zorg op de schouders van de verzorgers. Zij verdienen steun!’

Susanne voor: Elkersweide Dirksland

Wie steek jij een hart onder de riem met

een uniek chocolade-element?

Op = Op!

Waarom doet Mercy Ships dit?

Het wereldrecord dat chocolatier Frits van Noppen en zijn team in februari vestigden bracht het geweldige bedrag van € 700.000,- op voor het werk van Mercy Ships. Uit dankbaarheid voor dit fantastische resultaat delen we graag uit aan alle zorgprofessionals in Nederland.

Naast de actie met de chocolade-elementen bieden we de ziekenhuizen in Nederland ook praktische ondersteuning door 3.000 mondkapjes te doneren uit onze opslag in Rotterdam. Op die manier kunnen onze medische ‘helden’ veilig en beschermd hun werk doen.

Over Mercy Ships

Wij geloven dat medische zorg voor ieder mens beschikbaar moet zijn. Daar draagt Mercy Ships aan bij.

Met ons grootste ziekenhuisschip ter wereld, vol professionele vrijwilligers, maken we door operaties en trainingen chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten. Wij houden van mensen en ieder mensenleven is het waard om voor te vechten. Dat maakt ons werk betekenisvol en creëert impact.

We bieden onze vrijwilligers en donateurs de kans om hun eigen leven te verrijken door onderdeel te zijn van ons verhaal. Met elkaar geven we nieuwe hoop en toekomstperspectief aan de mensen die we behandelen, zodat ze met zelfvertrouwen weer mee kunnen doen in hun eigen leefomgeving. Wij geven geloof, hoop en liefde door.

Medische zorg voor ieder mens.

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

© Mercy Ships Holland – DisclaimerPrivacyverklaring

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen