Persoonlijke motivaties actie ‘Zorg voor de zorg’

Op deze pagina vind je alle persoonlijke motivaties die mensen hebben opgegeven in het kader van de actie ‘Zorg voor de zorg‘. Samen vormen ze een prachtige verzameling warme wensen richting al het personeel in de zorg.

Heeft iemand bij jou een chocolade-element laten bezorgen? Gefeliciteerd met dit unieke onderdeel van ‘Het lekkerste wereldrecord’, het grootste kunstwerk dat ooit van chocolade is gemaakt!

Bij Mercy Ships weten we als geen ander wat het belang is van goede (medische) zorg. We hopen dan ook dat je je gewaardeerd voelt door dit gebaar. En natuurlijk dat je geniet van de chocolade!

Direct naar de motivatie van jouw aanvrager

Klik op de eerste letter van de voornaam van jouw aanvrager om gelijk naar die persoonlijke motivaties te navigeren.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

A

Deze chocolade plak zou ik graag terecht zien komen op de afdeling IC van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Mijn vrouw Mirjam en haar hoog gemotiveerde collega’s leveren daar dag in dag uit een topprestatie! Ik ben misschien niet helemaal objectief in deze, maar zelfs als je dat weet te scheiden kom je toch bij hun uit! Kunt u er nog chocolade van maken? Ik wel! Saluut

Anton voor: afdeling IC van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht

Ze doen super hun best om de demente mensen met en zonder Corona te verzorgen en verplegen in deze tijd van isolatie. Een dikke pluim voor alle liefde en zorg in deze zware tijd!

Arendjan voor: Zorgpersoneel Afd Hendrik Willem Mesdag Jeannet Hoek

Omdat ons team alle inspanning geeft voor het welzijn van de bewoner in deze moeilijke tijd!

Anke voor: Verpleeghuis ‘Salem’, afdeling Wijnrank

Jullie verdienen met je team iets lekkers!
Groeten Engelien

Anthonie voor: Seewende (Wendy)

Jullie verdienen met je team iets lekkers!
Groeten Engelien

Anthonie voor: St Jansdal ziekenhuis Afd. Corona

Sinds de uitbraak van corona in Nederland, help ik op deze afdeling waar corona patiënten worden verpleegd en behandeld, Om de verpleging te ondersteunen. velen werken extra uren en door de beschermende kleding is het werk zwaar. Ik zet dan ook mijn petje af voor hen en gun hun wat extra energie.

Annette voor: IJssellandziekenhuis Capelle aan den IJssel (Anneke)

De medewerkers van de Ambulancediensten werken zo enorm hard en onder grote druk, dat zij een dikke pluim (in de vorm van een dikke plak chocolade) zeer zeker verdienen. We mogen trots zijn op deze mensen en dankbaar dat zij met zoveel inzet hun werk doen in deze spannende tijd.

Annette voor: Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid

Mijn moeder (90 jaar) woont in Berghorst. Sinds twee weken heerst het Corona-virus in het woonzorgcentrum en de medewerkers werken onder grote druk. Bewoners (zoals mijn moeder) die nog niet ziek zijn, leven in grote angst. “Wat hangt mij boven het hoofd”. Zij worden geholpen door haastige medewerkers die helemaal ingepakt zijn. Hoe angstig is dát!! Met heel veel respect voor al deze mensen, gun ik hen allemaal een flink stuk van deze heerlijke chocolade!!

Annette voor: Woonzorgcentrum Berghorst

Mijn schoonzus Evelien werkt al jaren in de zorg. Ze is verpleegkundige geweest in het ziekenhuis. Ze is dialyse verpleegkundige geweest en is door te studeren eerst leidinggevende geworden in een ziekenhuis en door nog meer te studeren sinds 1 maart bestuurssecretaris bij Alrijne. Daar viel ze gelijk met haar neus in de Corona boter. Wij zijn ontzettend trots op hoe zij zich staande houdt in deze moeilijke periode en daarom verdient ze een deze heerlijke chocola.

Alma voor: Alrijne (Evelien)

Dit is bedoeld voor alle medewerkers die op de cohort corona afdeling (A3) werken. Iedereen is flexibel wat werk en diensten betreft. Van afdeling chirurgie, long, mdl, interne, cardio, geriatrie, neurologie, dagverpleging, doktersassistent, gespecialiseerd verpleegkundige, enz. Niemand heeft ervaring met deze doelgroep maar met elkaar staan ze rondom de patiënten. En met elkaar vormen ze een team op A3 en A2-M die dag in dag uit, avond aan avond, nacht na nacht met elkaar werken om zo te strijden tegen COVID-19! Elke dag is anders, de ene dag is makkelijker dan de andere dag! Er wordt gelachen en er wordt gehuild! Trots op al deze medewerkers en in de pauze verdienen ze om te genieten van chocolade!!!

Anneke voor: Cohort Corona afdeling A3 IJsselland ZH

Graag wil ik mijn collega’s van de vrijwillige brandweer Ridderkerk verrassen met een plak chocolade. Tijdens de uitrukken, regelmatig ook ondersteunend aan de ambulancedienst, moet met alle risico’s rekening worden gehouden maar de hulpverlening doorgaan. Er is sprake van veel voorzorgsmaatregelen en beperkingen.

Zo kunnen de oefenavonden niet doorgaan maar de uitruk wordt 24 uur per dag gegarandeerd. Zelf kan ik als stagiair momenteel niet mee op de uitruk, wat ik begrijp. Ik ben echter trots op mijn collega’s die zorgen dat de brandweerzorg gegarandeerd blijft en zou het mooi vinden als ze na een uitruk een stukje chocolade kun pakken!

Arjan voor: Brandweer Ridderkerk

Mijn lieve vriendin Anne verdient deze verrassing als geen ander! Ze zet zich met hart en ziel in voor anderen terwijl ze zelf ook een hele pittige tijd heeft. Ik bewonder haar doorzettingsvermogen en geweldige inzet; als steuntje in de rug bezorg ik haar graag deze chocola!

Alinda voor: Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk diverse woongroepen (Anne)

Bedankt voor je inzet en je betrokkenheid bij de patiënten. Bijzonder dat je deze mensen niet alleen medisch verzorgd, maar ook bemoedigd en als ze willen met ze bid. Bij een record inzet hoort een record plak chocolade. Geniet ervan met je team!

Arno voor: Erasmus MC IC (Marijke)

Dr. Rinksma heeft zich, naast zijn werk als kaakchirurg ook ingezet voor de verpleging op de ic. Dat vinden wij (assistentes) allemaal SUPER en daarom dit gebaar.

Annette voor: Kaakchirurgie Holland

Wat een geweldige inzet met oog voor het welzijn van de patiënt èn de familie!
Hartverwarmend om te zien hoe mijn moeder geïnformeerd wordt, alles uitgelegd wordt en op afstand contact wordt gehouden tussen mijn vader en moeder!
Onze dank als familie is groot! Wat een helden!

Adriaan voor: Intensive Care (Corona) ASZ Dordwijk

Voor onze huisartsen is het een moeilijke tijd; In telefonische consulten de diagnose stellen is niet eenvoudig. Dichtbij de patient zijn is niet mogelijk. Goede patientenzorg leveren is een uitdaging geworden. Ik ben trots op mijn dochter Willemien. Deze plak chocolade zal verdeeld worden over huisartspraktijken in IJsselstein, Vreeswijk en Houten. Respect voor de huisarts!

Annette voor: Huisarts (Willemijn)

Omdat mijn zusje elke dag (in haar corona-pak) klaar staat om corona patiënten te helpen. Dat is heftig: veel lijden en sterfgevallen. En toch geeft ze haar hele hart aan deze mensen. Ik ben trots op haar & haar team!

Annegeer voor: IJselland ziekenhuis Chirurgie

Het is momenteel heel druk op de afdeling en ik vind daarom dat jij en je collega’s dit verdienen. Bedankt voor de zorg die jullie leveren! Geniet van de chocolade 🙂

Anne voor: LUMC Acute opname afdeling

In deze tijd een steun in de rug voor al jullie liefdevolle werk voor de cliënten om hen te begeleiden in deze hectische periode!!!

A.A. N. voor: Yulius GGZ Gantel Sliedrecht

Petje af dat jullie altijd zo liefdevol met de bewoners om gaan. Voor de bewoners staat de wereld op de kop, geen bezoek en alles is anders dan normaal. Jullie staan 24/7 klaar voor de bewoners en zijn voor hun de enige houvast is deze onzekere tijd. Toppers!

Arjen voor: Adullam Kroonheim Vorstenhof

Voor alle Fysiotherapeuten, Ergotherapeuten, Logopedisten van Verpleeghuis Salem. Deze mensen moeten in deze moeilijke tijden roeien met de riemen die ze hebben. Een opkikkertje in de vorm van een stukje chocolade kunnen ze wel gebruiken.

Anette en Ton voor: Fysio- Ergo- Logopedie Verpleeghuis Salem

Onze lieve vriendin Marjolein werkt op de IC in het Diakonessenhuis. Samen met haar collega’s geeft ze volwaardige en liefdevolle zorg aan de patiënten. Het is een heftige tijd met alle corona zorg naast de al drukke zorg die normaal gesproken wordt geboden. Samen werken ze keihard. Ik zou hen graag verrassen met heerlijke chocolade.

Andrea voor: Diakonessenhuis Utrecht IC

Mijn lieve vriendin Agnes werkt op de verloskunde afdeling in het Isala Zwolle. Samen met haar collega’s geven ze volwaardige en liefdevolle zorg aan hun patiënten. Het is een moeilijke tijd. Graag zou ik hun willen verrassen met heerlijke chocolade!

Andrea voor: Isala Zwolle Verloskunde

Het team van de OK, waaronder de operatie-assistenten, anesthesie-medewerkers en recovery-verpleegkundigen van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes/Vlissingen wilde ik een hart onder de riem steken voor alle werk die zij op dit moment doen. Veel parallellen met het werk van Mercy ships; velen van hen werken op de SEH, uitgebreide IC of Covid-afdeling, echt buiten hun comfort-zone, maar wel met 1 doel; de zorg voor de Covid-patient zo goed mogelijk ondersteunen. De sterke drive, motivatie, saamhorigheid en inventiviteit van velen mag met dit leuke iniatief best wel eens in het zonnetje worden gezet!

Arian voor: Admiraal de Ruyter Ziekenhuis OK, inclusief anesthesie/recovery afdeling

Hester werkt op een IC afdeling met COVID patienten – naast de al zware zorg die normaal gesproken geboden wordt. Iedereen in het team werkt veel extra uren en het werk is intensief. Het zou tof zijn als we hen kunnen laten weten dat we aan hen denken en ze in een pauze van chocola kunnen genieten!

Andrea voor: UMCG IC

9 kilo chocolade, wow!! Ik zou het geweldig vinden als dat bij het Forensisch FACT team van Antes terecht komt. Wij werken hard om nog steeds dezelfde kwalitatief hoge en goede behandeling te bieden aan onze patiënten. Samen zorgen we ervoor dat we, nu we de patiënten niet altijd meer in het echt mogen zien, alsnog de behandeling (online en/of telefonisch) kunnen voortzetten. Ik weet zeker dat ik mijn team hier héél blij mee ga maken, want als er wat lekkers op het bureau staat is het zo op 🙂

Amber voor: Antes FACT team

De meiden van het restaurant en de koks moeten elke dag improviseren om bij iedere bewoner het juiste eten bij hun geleverd te krijgen…ook nog een luisterend oor, omdat de bewoners en cliënten normaal naar het restaurant komen…wat nu dus gesloten is…met zware ,warme karren het hele gebouw door….ik zeg petje af..!!!

Ali voor: Ronssehof Gouda Keuken/restaurant

Lieve Wanda, jij verdient deze chocola met jullie team in Noorderboog omdat jullie elke dag weer klaar staan voor alle ouderen! Wanda, je bent net gepromoveerd maar vanwege Corona ging jouw verdediging niet door, dat was enorm balen. Maar des ondanks zet jij je voor de volle 100% in voor de ouderen! Je bent echt een topper!

Anne Esther voor: Zorggroep Noorderboog Locatie Meppel

Tijdens een herdenkingsdienst aan een moeder die overleden was( zij was mijn buurvrouw) bedankte de dochter van de overledene de verzorgenden van De Koperhorst voor de liefdevolle zorg aan moeder besteed. Zij eindigde met de woorden:”IK GUN IEDEREEN EEN KOPERHORST”.Dat trof mij en is altijd in mijn hoofd blijven zitten. Vorig jaar heb ik dat goede ervaren in de tijd dat een andere buurvrouw voor revalidatie een paar maanden in de Koperhorst verbleef. Zó welkom, zo zorgzaam, zoveel rust, professionalitei en vriendelijkheid als mijn buur ervaarde en ook ik als bezoekster. Daarnaast wonen in de instelling ook 4 zusters uit de kerkelijke gemeente. Ook zij hebben zo’n fijne plek daar gevonden. Samen met genoemde bewoners en de gast, zeg ik het na: “IK GUN IEDEREEN EEN KOPERHORST”.

Annemarie voor: De Koperhorst

Sandra en haar collega’s verdienen een blijk van waardering omdat zij, ook in deze zware tijd, vol liefde de zorg van ouderen op zich nemen. Dit hebben zij jarenlang gedaan voor mijn moeder, die helaas inmiddels overleden is.

Annie voor: De Schutse Oostoever

Ik zou graag mijn zus Martje voor nomineren voor zorgheld! Naast een druk gezin nog aan het bijleren. Normaal werkt ze als physician assistent i.o. op de anaesthesie maar springt nu ook bij op de 2e IC. Waar ze bij de opbouw daarvan ook menig uurtje heeft gestoken. Ik gun haar en haar collega Claudia een hart onder de riem. Ze hebben het zeker weten verdiend!

Alien voor: Martiniziekenhuis Anaesthesie

Deze mensen hebben keihard moeten werken om hun hele afdeling om te zetten naar Corona maatstaven. Alle mensen/cliënten moesten iedere keer na veranderingen telefonisch geïnstrueerd worden. Ze moeten werken zonder mondkapjes en andere middelen. Heel spannend is het (nog) voor iedereen. Ze hebben vele overuren gemaakt, maar blijven volhouden met liefde voor de kinderen en jeugd. Het is een topteam!

Alieda voor: GGD Groningen wijk Beijum Jeugd en gezin

Lieve Gerrieke en collega’s,
Wat werken jullie hard en met ontzettend veel toewijding! We wensen jullie en de mensen waarvoor jullie zorgen toe dat jullie je werk met passie en bewogen mogen blijven doen, ook als het soms niet vol te houden lijkt. Wees er voor elkaar en doe je werk met liefde en bewogenheid voor de mensen die jullie zorg nodig hebben en voor jezelf. Gods zegen!

Lieve groet, Familie van den Bosch

Annemarie voor: Gelderse Vallei Ede Intensive Care

Ik werk nu 2 jaar in het hospice en heb diepe bewondering en respect gekregen voor al de vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor hun zieke medemens. Ook in deze coronatijd blijft men zich vol liefde inzetten. Ik zou het geweldig vinden als Mercy Ships, die als geen ander weet hoe belangrijk deze vrijwilligers en zorgmedewerkers zijn, een blijk van waardering komt brengen. Hartelijk dank.

Aaffiena voor: Hospice De Schutse

Graag zou ik mijn collega’s en bewoners willen verrassen met deze chocolade. Ik werk zelf in een team van 18 collega’s op een groep van 10 bewoners met een verstandelijke beperking (met name ouderen)
De zorginstelling heet Frion woonlocatie Werkeren1 in Zwolle.

Aly voor: Frion Zwolle Werkeren1

Marianne geeft op betrokkenen enthousiaste manier leiding aan het team van zorgcentrum ‘Groenwoude’ in Woudenberg.In Corona-tijd vraagt dat nog wat extra van iedereen. Een bedankje en opsteker waard!

A. B. voor: Groenewoude management

Met veel bewondering zie ik keer op keer weer hoe onze collega’s met veel empathie en respect ervoor zorgen dat nabestaanden op een waardige manier afscheid van hun dierbare kunnen nemen. Onder normale omstandigheden is dit soms al geen gemakkelijke opgave, laat staan in tijden van corona. Extra beschermd, dag in dag uit zorgen onze collega’s ook in deze situatie voor een menswaardig afscheid. Grote klasse! En dat mag worden beloond. Vandaar deze nominatie van mijn collega’s verzorgenden teams Bilthoven en Utrecht.

Arno voor: Coöperatie DELA Verzorgers overledenen regio Utrecht

Dit is voor mijn moeder die nu in deze tijd net zoals iedereen hard werkt in het ziekenhuis. Ook extra diensten erbij natuurlijk en ik denk dat ze dit wel verdient. Het is veel werk en daarom gun ik haar dit en natuurlijk haar team. Dan nog wat meer vrolijkheid ondanks deze tijd. Chocolade! Ik zou het leuk vinden als dit kan! Groetjes Abigail

Abigail voor: St Antonius Hartbewaking

Collega’s van de Prinsenhof,

Jullie staan dag in dag uit, weer voor de bewoners klaar, daarom voor jullie dit gebaar.

Diensten tekorten worden door jullie ingevuld,
het werken op deze wijze zorgt ook voor veel geduld.
Deze tijd houd erg lang aan,
maar jullie weten je ‘mannetje’ te staan!
Samen houden we het vol,
maak daarom af en toe ook gewoon even lol!

Ik ben onwijs trots op jullie, ja op iedereen!
Daarbij vergeet ik er echt geen één!
Aansturen van het team, begeleiden van bewoners, schoonmaken nu nog meer,
dat is wat er gebeurd, elke dag steeds weer.

Jullie zijn KANJERS!

Liefs, Albertine (jullie roosteraar)

Albertine voor: Adullam Kroonheim Prinsenhof

Een afdeling waar altijd de patiënt centraal staat en m’n collega’s en ik echt proberen naast de patiënt en en hun familie te staan. En doen graag een paar stappen harder!! Werken erg hard! Het is een interne/hematologie/oncologie/ palliatieve afdeling. Veelal zijn mensen erg of ongeneeslijk ziek. Ook geven we intensieve zorg aan hematologiepatienten (ook na stamceltransplantaties). Is een superteam! Ik gun ze dit lekkers! We lopen de kilo’s er toch wel weer af. Ik kan deze zo afhalen in Ridderkerk.

Alies voor: Albert Schweitzerziekenhuis B3

Omdat jullie kanjers het hebben verdiend!
Geniet ervan

Anthonie voor: Het Baken De Voort Boven

Mijn zus Els is kraamzorgconsulente en heeft gezien hoe moeilijk het is om de juiste kraamzorg in deze coronatijd te bieden voor kersverse ouders. Door de afstand en daardoor onpersoonlijke zorg ontstaat is zij in staat met haar team hier alles aan te doen om de ouders toch een fijne kraamtijd te geven en de baby de zorg die het toekomt. Ondanks dat Els ook het virus heeft doorgemaakt is ze er weer helemaal bovenop gekomen en biedt ze weer de kraamzorg waar elk gezin recht op heeft! Ze is een harde werker en heeft hart voor de zorg!

An voor: Dé Provinciale Kraamzorg Middelburg

Omdat je je onderzoek bij Oncologie even hebt onderbroken om op de speciale Corona afdeling te staan, verdien jij zeker (je kunt het delen;)) een stukje chocola!

Annika voor: Erasmus MC (Mirjam)

Deze jongeman heeft zich uit de naad gewerkt op de ambulance. Wat heeft hij een topprestatie geleverd tijdens de coronapiek. De ene na de andere corona rit, waarna de volledige ambulance gepoetst moest worden. Bikkel is het!

Anouk voor: RAV Regio Dordrecht

Mijn zus. Zij werkt met haar team docenten Verpleegkunde in een rare tijd. Zij moet digitale lessen geven en zo de studenten Verpleegkunde opleiden en bijstaan in deze moeilijke tijd. Daarnaast werken zij en haar collega als oud-verpleegkundigen op de IC als ondersteuning van het team daar.

Andréa voor: Hoornbeeck College Gouda Verpleegkunde

Bijna dag en nacht staat mijn zusje Willemieke klaar voor de bewoners van Molenkamp 20. De bewoners met een ernstige verstandelijke beperking begrijpen niets van de coronacrisis en het is niet uit te leggen waarom ze niet meer naar dagbesteding mogen en de familie niet op bezoek komt. Met filmpjes probeert ze de familie toch zoveel mogelijk op de hoogte te houden en ze iets te laten zien. Samen met het team is Willemieke de stabiele factor in deze onzekere tijd. Bewoners reageren hun frustraties – nu het langer duurt – steeds vaker af, wat het niet makkelijker maakt. Ik gun Willemieke, het team en ook de bewoners een chocolade-element, omdat ze er alle dagen iets moois van (proberen te) maken.

Anne-Marie voor: ‘s Heeren Loo Ermelo Team Molenkamp 20

Ik werk in verzorgingshuis, in juni 2020 mijn pleegouders zijn 50 jaar samen, helaas kunnen niet feest vieren i.v.m. Corona.Ik wil graag hun blij maken.

Akram voor: Het baken Afd. Het Anker

Bert is werkzaam als verpleegkundige in Zwolle op de afdeling spoedeisende hulp.kreeg in april carona heeft 14 dagen thuis afgezonderd gelegen en zijn vrouw was hoog zwanger, dus een hele zware periode achter de rug.Net nadat hij vrij was van de ziekte is zijn vrouw bevallen van een dochter Emma.

A.D H. voor: Spoedeisende hulp Zwolle

Wij, van team Emma, willen team Sophiastaete onwijs veel succes wensen, we duimen heel hard voor jullie. Wij werken beiden in complex gebonden thuiszorg, zijn zeg maar gelijkgestemden!
Helaas zijn er nu bij dit team wat positief geteste collega’s en dit geeft onwijs veel spanning.
De werkdruk is enorm!!
Hoe krijgen we al die open diensten opgelost?
De collega’s die niets hebben kunnen ook niet onbeperkt.
De angst elkaar en/of de ouderen te besmetten is vreselijk groot.
Word ik zelf ziek, word door mij een ander ziek, is het wel verstandig te werken etc etc…..
Zij verdienen echt een blijk van medeleven, dus daarom deze aanvraag….vrouwen en chocola…..dat is tenslotte altijd een succes!!!!
Kom op, hou vol meiden, we duimen voor jullie, we denken aan jullie!!!! Liefs team Emma en Annette

Annette voor: Sophiastaete Complex Gebonden Thuiszorg

Het gaat over mijn collega Marjolein Schrier. Zelf woont ze alleen en zijn deze tijden erg eenzaam voor haar door dat ze veel tijd alleen door brengt. Vanwege het Covid-19 hebben wijn instructie gekregen om zo veel mogelijk thuis te zijn en contacten te minimaliseren. Als je samenwoon is dat wat minder erg maar als je alleen woon is dat natuurlijk erg vervelend. Doormiddel van deze actie wil ik haar een hart onder de riem steken.

Anneke voor: Cederhof somatiek

B

Ook voor ambulancepersoneel is dit een stressvolle tijd. Ze hebben heel veel met coronapatiënten te maken, en hebben vaak een gezin thuis waar ze weer naar terugkeren, dit kan veel spanning geven! Hierbij een hart onder de riem voor Hans en zijn team!
Fantastisch werk doen jullie!

Berry&Gerdiene voor: Ambulancezorg Rotterdam (Hans)

André zou per 1 juni officieel aan de opleiding IC verpleegkundige beginnen in het Erasmus MC.
In verband met het Corona virus is hij al eerder ingezet en gaat de opleiding pas later van start.
Nu ondersteunt hij de verpleging op de IC met zijn al jaren lange ervaring als verpleegkundige.
Heel mooi en intensief werk, André!
Van harte aan jou en je team een goed en groot stuk chocolade gegund!

Barbera voor: Erasmus MC IC

Hans studeert voor arts en heeft zich vrijwillig opgegeven om de zorg op de IC bij te staan. Dit vind ik echt heel mooi en waardevol!
Het is verantwoordelijk en risicovol werk wat jij vrijwillig op je neemt.
Daarom gun ik jou van harte een goed en groot stuk chocolade voor jou en je team!

Barbera voor: Erasmus MC

In augustus is Esther gestart met de opleiding verpleegkundige OK in het Erasmus MC. Aangezien de meerdere OK’s omgezet werden in IC afdelingen, kon zij daar even niet verder. Zij werd toen ingezet als hulp op de IC voor de zorg van Corona patiënten. Wat een mooi en verantwoordelijk werk Esther!
Ook als je net begint als student en dan een paar nachten mee moest draaien op de IC vind ik werkelijk heel intens.
Inmiddels ben je weer ingezet op de OK waar je meer verrichtingen doet dan je geleerd hebt. Dit in verband met de druk op de andere afdelingen.
De Chocolade is jou daarom samen met je team, van harte gegund!

Barbera voor: Erasmus MC IC en OK

Deze persoon moet sinds de coronamaatregelen enorm veel meer werken dan normaal! Omdat ze thuis ook nog een gezin heeft die ze draaiend moet houden met 6 kinderen vind ik dat uitzonderlijk knap! Ik heb afgelopen 2e paasdag daar met nog 2 mannen paasliederen gezongen dit deed de oudere mensen en personeel enorm goed en nu op een andere manier een positieve tegemoetkoming voor hun

Bas voor: Verzorgingshuis Wicherumloo te Wekerom (Jolanda)

Ik werk op de spoedpoli in het SMC (Spijkenisse Medisch Centrum, vroeger was dit het RPZ) in een hardwerkend, enthousiast team. In het SMC zijn er geen Covid-19 patiënten opgenomen, maar diverse collegae van mijn afdeling werden ingezet op de IC van het van Weel Bethesda ZH om IC verpleegkundige als buddy bij het verzorgen van de Corona patiënten te helpen. En ook de collegae die in het SMC werken zijn allemaal erg flexibel wat werktijden en inzet aangaat.
Hiermee wil ik al mijn collegae een pluim geven hoe goed wij het toch met elkaar doen.

Birgit voor: Spijkenisse Medisch Centrum Spoedpoli

Omdat je je met hart en ziel in zet om de oudere in het verpleegtehuis het na hun zin te maken! En daarnaast ook nog dag en nacht klaar staat voor je terminale moeder. Duizend maal dank voor alle liefde en plezier die jij hun schenkt!

Bianca voor: De wever

Lieve Teun, jij verdient samen met jouw collega zorgassistent een heerlijk stuk chocolade. Geniet ervan met z’n allen en heel veel succes met je opleiding. Liefs

Boet voor: Etz tweesteden Cardiologie CCU

Jullie zijn onze kanjers in de uitvaartZORG… Dag en Nacht staan jullie klaar om overledenen op te halen op een waardige en respectvolle wijze…Ik ben onwijs trots op jullie… Keep up the good work

Barry voor: Funeral Assist

Deze kanjers werken erg hard voor de cliënten van Hostel de Hoek. Deze periode is het nog zwaarder en onrustiger omdat de cliënten het niet kunnen begrijpen. Toch staan deze kanjers altijd voor hun klaar.

Benito voor: Leger des Heils Hostel de Hoek

Voor Chinny en haar collega’s, omdat zij zich met man en macht inzetten op de IC afdeling. We zijn trots op jullie. Liefs Elsemieke & Bianca

Bianca voor: Reinier de Graaf Ziekenhuis IC afdeling

Melissa is werkzaam als HBO Verpleegkundige bij het Erasmus Ziekenhuis te Rotterdam. Daar heeft zij, voordat zij zelf ziek werd, geholpen op de corona afdeling. Helaas heeft zij het virus ook gekregen en zit zij nu in quarantaine voor de 6e week. Daarom verdient zij en haar collega’s deze heerlijke chocolade.

Bert voor: Erasmus Ziekenhuis Rotterdam IC

In deze tijden werken we als team allemaal extra en anders. Verschillende maatregelen zorgen ervoor dat we flexibel moeten zijn en creatief onze zorg moeten leveren aan ouderen en volwassenen met psychiatrische problemen. Een stuk chocolade op het kantoor zou daarom heel lekker zijn.

Bo voor: RIBW Brabant Team Sprangcapelle ouderen

De Zijlen is een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. De cliënten mogen geen of beperkt bezoek en de begeleiders doen hun uiterste best om de cliënten met liefde en aandacht door deze moeilijke periode heen te loodsen. Daarom verdienen ze een dikke pluim!

Betty voor: De Zijlen Koetshuis

Bedankt voor jullie inzet om, tijdens de huidige moeilijke omstandigheden, de bewoners toch goede zorg te verlenen en vooral ook aandacht te geven. Super!

Beekman voor: Huize Winterdijk Het Baken

Ik wil graag een chocolade-element schenken aan Rianne en haar collega’s van Amaris ‘Voor Anker’, afdeling De Branding. Zij geven dag en nacht liefdevolle zorg en aandacht aan de ouderen. De corona-maatregelen zorgen al een tijd voor veel extra drukte en inspanning. Daarom deze lekkere welverdiende verrassing!

Bea voor: Amaris Voor Anker De Branding

C

Onze dochter Mathilde werkt in het Ikazia-ziekenhuis, nu in plaats van de oncologie-afdeling op een corona-afdeling. Ikazia heeft bijna het hele ziekenhuis omgebouwd en extra IC “s voor corona-patiënten ingericht in recordtempo! Als oudgediende van Ikazia ben ik enorm trots op hen en natuurlijk ook op mijn dochter die nog steeds even goede, warme zorg leveren als altijd!

Corine voor: Ikazia-ziekenhuis Alle corona-afdelingen

Onze moeder ligt sinds eind vorig jaar in deze zorglocatie. Door de uitbraak van de corona, draaien de verplegers verlengde diensten en doen hun ding, vooralsnog mogelijk, met nog meer passie en beleving als daarvoor. Ze zijn zo lief en behulpzaam voor onze moeder en de overige 20 bewoners dat zij wellicht in aanmerking kunnen komen???

Carlo voor: zorgverpleging Residence Oldenbarnevelt

Vanaf het moment dat Corona dichterbij kwam, heeft Lizette haar eigen werkomgeving verlaten en is in het Coronateam gekomen. Zij heeft hard moeten werken om alle protocollen die er bij de zorg rondom Corona horen, uit haar hoofd te leren. Nadat zij ze net doorgenomen had, werd zij opgeroepen voor de eerste zieke Coronapatiënten te gaan zorgen. Een aparte afdeling in de instelling voor gehandicapten werd hiervoor ingericht. Lizette is 7 x 24 beschikbaar en doet haar werk met veel liefde, overtuiging, verantwoordelijkheid en nauwkeurigheid.
Samen met meerdere teamleden werkt zij nu volledig op de quarantaine afdeling, waar de bewoners in hun eigen appartement moeten blijven. Naast de hoeveelheid zorg die het nu vraagt rondom alle Corona protocollen, vraagt dit ook extra en intensievere begeleiding, aangezien bewoners niet begrijpen waarom hun normale leven niet door kan gaan. Lizette en haar teamleden gun ik van harte een plak chocolade, zodat ze in de spaarzame uurtjes even een moment tot rust kunnen komen, onder het genot van een bakje koffie met chocolade.

Coraline voor: coronateam Adullam Zorg

De medewerkers van het flexbureau in alle lagen springen bij waar mogelijk binnen de structuur van het ziekenhuis, deze toppers verdienen iets lekkers!

Charon voor: Zgv Flexbureau

Astrid werkt als verpleegkundige op de oncologie. Zij zijn als afdeling een van de weinige afdelingen in het Maasstadziekenhuis die ‘schoon’ zijn en ‘schone’ bedden hebben. Dan gaat alle Corona druk hen wel voorbij? Zou je zeggen? Astrid verteld mij anders. Juist omdat zij schone bedden hebben, komen de patiënten die eerder naar andere afdelingen gaan, nu bij hen terecht. Dat betekend enorm veel opnames per dag met uiteenlopende ziekten en behandelingen waar het oncologie team normaal gesproken niet mee bezig was. Dat vraagt om veel concentratie, veel schakelen, nieuwe handelingen ophalen, continu alles schoonmaken zodat de afdeling Corona vrij blijft met de patiënten overal vandaag, naast de intensieve zorg die zij altijd al hebben voor de kankerpatiënten. De druk is bij hen minstens zo hoog. Daarom gun ik Astrid en haar collega’s een heerlijk stuk chocolade bij de koffie momenten, als ze die hebben tijdens hun dienst.

Coraline voor: Maasstad ziekenhuis (Astrid)

Deze mensen werken keihard in de maatschappelijke opvang in Amsterdam en zorgen voor hulp in gezinnen waar dat nodig is. Ook in deze moeilijke tijd waar er meer vragen , onveiligheid en onduidelijkheid is. Het zijn kanjers!

Carianne voor: Team Roggeveenstraat Hvo Querido Persoonlijk begeleiders/maatschappelijk werkers/recetie/schoonmaakpersoneel

Lieve Elise, je 1e echte baan is gelijk op de corona-afdeling! Dit berichtje komt via Mercy Ship en we weten dat deze organisatie een bijzonder plekje in je hart heeft. Zodoende kwamen we bij jouw naam terecht. Lieve Elise, we hebben veel respect voor het werk dat je doet in het ziekenhuis en dat je het zo dapper oppakt! Lieve groet, Rinus en Cora

Cora voor: Hart- en longafdeling Nu coronaafdeling Ziekenhuis Gelderse Vallei

Samen met mijn team zetten wij ons met hart en ziel in voor onze bewoners met een verstandelijke beperking. Gelukkig tot op heden zijn nog veel mensen gezond maar psychisch is het (extra) zwaar voor onze bewoners en kost het ons ook extra energie om iedereen zo rustig en relax mogelijk te houden. Ook het feit dat er geen bezoek mag komen is zwaar voor iedereen. Dit zou een heerlijke opsteker zijn voor het team en zeker omdat ik weet hoe lekker deze chocola is! 😀

Corina voor: TeamSmaragd Keyenburg Profila zorg

Beste collega’s,
Jullie werken nu nog harden dan dat je altijd al hebt gedaan. Door corona, moesten er extra diensten ingezet worden. Bewoners kunnen niet naar dagbesteding en blijven op de woning. 14 dagen quarantaine met bewoners die het niet altijd begrijpen…… het is een hele klus. Petje af voor jullie!!!

Corinda voor: afdeling Eekhoorn/ Fazant / Damhert / Bosuil Siloah Rijssen

Graag zou ik mijn collega’s van de afdeling Radiologie willen verwennen met die lekkere Van Noppen chocolade!
Als afdeling zijn wij druk met de CT scans en Thorax foto’s van de patiënten die Corona hebben of verdacht zijn. We komen op de SEH, IC en de afdelingen.

Nu de “gewone” zorg weer gaat opstarten staan we voor een nieuwe uitdaging. Een beetje extra krachtvoer kan geen kwaad, omdat er nog genoeg gevraagd gaat worden van hen. Daarnaast vind ik het ook een mooi gebaar, omdat mijn collega’s mij enorm gesteund hebben toen ik zelf aan boord was in Guinea. (Ik weet dat Jeanette Hoegee mij voor is geweest voor het Maasstad, maar toch ben ik zo vrij om ook een aanvraag te doen voor mijn eigen directe collega’s:-)

Carolien voor: Maasstad Ziekenhuis Radiologie

Mijn zus Karin en al haar collega’s doen zo ontzettend hun best bij de verzorging van al hun patienten. Dat doen ze met heel hun hart! Hopelijk genieten ze van de heerlijke chocolade.

Cora voor: Beatrix Ziekenhuis Gorkum Intensive Care

Charlotte heeft veel mensen met corona verpleegd en werd zelf besmet met het virus. en heel ziek geweest, heel naar want ze is plm.3 maanden zwanger van haar 1e kindje. Gelukkig gaat het nu beter met haar en is ze virus vrij getest maar nog niet helemaal hersteld. Voor deze kanjer en allen op haar afdeling daarom deze attentie!

Corrie voor: C.2.W infectiezieken interne geneeskunde UMC Utrecht

Team Observatorium van het Albert Schweitzerziekenhuis zet zich vanaf dag 1 van de crisis in voor coronapatiënten! Momenteel is de afdeling Step-down IC, wat inhoud dat er post IC coronapatiënten verpleegd worden. Dit is fysiek en emotioneel een zware patiëntencategorie maar het topteam zet zich met hart en ziel in voor deze patiënten én hun familieleden! Op de foto zie je hoe ze bij mooi weer alle moeite doen om de patiënten even buiten te krijgen. Vaak voelen deze patiënten voor het eerdt sinds weken weer een zonnetje op hun gezicht! Het team verdient zeker een blijk van waardering hiervoor, daarom meld ik het volledige team hier aan voor een chocolade element!

Corine voor: Albert Schweitzerziekenhuis Step-down IC

Beste mensen, wat een mooi initiatief. Wij zijn jullie geweest in de onderzeebootloods in Rotterdam. Dit terzijde😉 wij hebben een nichtje in het ‘t Anker met het syndroom van Down (62) . De verzorging staat dag en nacht voor haar klaar. Wij hebben de zorg voor haar als enige familie. We kunnen haar niet nu niet bezoeken.

Coby voor: St. Philadelphia

D

De thuiszorg komt dagelijks bij mijn licht dementerende moeder. Het hele team is aardig, maar Anita springt er uit. Zij doet nét die stap extra. Een aai, een kopje koffie, direct contact met huisarts, apotheek en met mij als mantelzorger.

Ditte voor: Pieter van Foreest (Anita)

Ik vind dat deze mensen een geweldige inzet en een bovennatuurlijke prestatie leveren om onder deze omstandigheden hun werk te moeten en mogen doen. Wij bidden ook elke dag dat deze mensen de kracht mogen krijgen van God om dit te kunnen doen.

Daniël voor: Ikazia ziekenhuis IC coronaafdeling

Dit heerlijk stuk chocola voor al het werk dat jij en je collega’s nu doen voor jullie bewoners in deze onzekere tijd. Een extraatje is dan zeker op zijn plaats!

Dico voor: Het parkhuis PG

Wij, Dineke en Marjon, gunnen ál onze collega’s een lekker dik stuk chocolade van Mercy Ships in deze bijzondere tijd. Ook nu, in een periode dat er extra veel van hen gevraagd wordt, staan de MMA’s, Triagisten en Huisartsen klaar voor de patiënten én voor elkaar in de avonden, nachten, weekenden en tijdens feestdagen!

Dineke en Marjon voor: HenZ Gorinchem Huisartsenpost

Vanaf 20 maart zorgt het team van de mast samen met medewerkers van dagbesteding ervoor dat ze het goed hebben met elkaar. Iedereen zet zich in om de moeilijk momenten weer positief om te zetten.

Dineke voor: Team van De mast Team De mast

Dit team heeft dit verdiend voor de geweldig inzet in deze corona tijd.
Fam . v. V.

Dieneke voor: Huize Spoorzicht Voor al het personeel

Conny heeft samen met haar collega’s afgelopen perioden hard gewerkt om de alle prikronden optijd te prikken tijdens de coronacrisis en tevens moesten zij zich bij elke patiënt opnieuw de isolatiematerialen aan- en uittrekken. De tijd en energie die zij hier in hebben gestoken is erg gewaardeerd en met dit gebaar wil ik ze dan ook een hart onder de riem steken!

Daphne voor: Meander Medisch Centrum Laboratorium

Gianni en Marleen hebben zich vanaf het begin van de coronacrisis met hart en ziel ingezet voor ongedocumenteerde Brazilianen. Op dit moment krijgen 350 gezinnen voedselhulp. De organisatie en coördinatie wordt helemaal vrijwillig gedaan en kost hen veel tijd elke week: regelen, ophalen en uitdelen van voedsel en verdere problemen (huur, rekeningen) in kaart brengen. Ik heb enorme bewondering voor hun inzet en de liefde waarmee ze het doen, elke week weer.

Ditta voor: Vrijwilligersorganisatie Jesus Nascimento Da Costa

Omdat deze mensen in de zorg dag en nacht klaar staan voor onze kwetsbare ouderen, zeker in deze lastige tijd verdiend een steuntje in de rug.

Denise voor: Ter Weel Goes

Voor alle zorgmedewerkers van afdeling de Rib en de Zwaan van Zorgcentrum “De Notenhoff’ in Andel, die altijd al hard werken en nu in deze coronatijd nog harder moeten werken, ook omdat er geen vrijwilligers zijn. Ik vind dat zij dit echt verdienen om een stuk chocola te krijgen. Echt TOP, zoals zij zich inzetten voor hun naaste medemens.

Diny voor: Zorgcentrum De Notenhoff

Mijn moeder en haar collega’s hebben hard gewerkt om tijdens de coronatijd alle labronden optijd te kunnen prikken. Tevens moesten zij zich op de corona afdelingen bij elke patiënt opnieuw aan- en uitkleden van de isolatiematerialen. Ik wil hun met dit gebaar een hart onder de riem steken en laten weten blij te zijn met hun inzet!

Daphne voor: Meander Medisch Centrum

Deze mensen zetten zich zo keihard in voor de zorgvragers, ondanks deze tijd blijven ze alles eruit halen en zoeken ze naar oplossingen zodat familie toch nog op 1,5 meter of bi het raam konden bezoeken. Ze leveren super zorg en hebben dit verdiend!

Dorine voor: De herbergier Piershil

E

Deze zorgboerderij bied dagbesteding aan mensen met een beperking. Helaas moesten hun ook dicht. Maar nu zetten ze zicht in om zorg op afstand te verlenen. Bellen, foto’s sturen en voor de mensen die zicht vervelen brengen ze werk langs. Ze werken met hun hart en doen er nu ook alles aan om betrokken te blijven en zorg op maat te bieden. Ze zijn nu bezig om alles klaar te hebben om als het weer kan weer zorg op de boerderij te bieden. Bossen bloemen e.d. gaan naar de ziekenhuizen en verpleeghuizen (en terecht). Maar wat zou het leuk zijn om deze groep ook een steun in de rug te geven. En wat zou het geweldig zijn als ze het chocola als team maar het liefst met de cliënten er weer bij lekker op konden peuzelen.

E Schot voor: Zorgboerderij Bij de Hem

Lidy is een gedreven verpleegkundige en een fantastisch mens, die zich – gedreven door de liefde van Jezus – vol liefde inzet voor de aller-kwetsbaarsten in onze samenleving; samen met haar collega’s van het leger des heils. Geweldig om haar deze chocolade-waardering te kunnen geven.

Erwin voor: Het Leger des Heils (Lidy)

Dankzij de betrokken en kwaliteitsvolle zorg van de verpleegkundigen en verzorgenden van wijkteam Drievliet ben ik in staat om – ondanks mijn zware, lichamelijke handicap – volop deel te nemen aan de samenleving. Steeds opnieuw ben ik onder de indruk van hun liefde voor hun werk en hun hart voor de zorgvrager. Echt een ongelofelijk groot compliment voor deze toppers.

Erwin voor: Aafje Thuiszorg (Annette )

Op afdeling C3 wordt zorg verleend aan patiënten met Covid-19. De verpleegkundigen, artsen, zorgmanagers, hotelservicemedewerkers en schoonmakers werken op een gedreven en prettige manier samen. Deze afdeling is in korte tijd samengesteld uit medewerkers van allerlei verschillende afdelingen en locaties. Opmerkelijk is de goede samenwerking en de prettige sfeer. Er wordt hard gewerkt om alle patiënten de zorg te verlenen die nodig is. Het verplegen in isolatie is zwaar, het is onpersoonlijk richting patiënten maar toch wordt er het beste van gemaakt door dit geweldige team!!

Elbert voor: C3 (Corona afdeling) Haaglanden Medisch Centrum

Jullie verdienen met je team iets lekkers!
Groeten Engelien

Engelien voor: De Hullen (Irene)

Marleen, mijn vrouw ;-), is als specialist ouderengeneeskunde verbonden aan De Regenboog, afdeling voor o.a. palliatieve zorg. De zorg op Regenboog is intensief, helemaal in deze Corona-tijd. Het is ontroerend mooi om te zien dat het hele team verzorgenden en verpleegkundigen mét alle andere disciplines elke dag alles geeft om de bewoners en hun familieleden met liefdevolle zorg te omringen.

Erwin voor: Verpleeghuis Salem (Marleen)

Afgelopen twee jaar is mijn moeder ziek geweest na altijd in de zorg te hebben gewerkt. Gelukkig is ze weer dusdanig hersteld dat ze nu vrijwilligerswerk uitvoert in een zorgcentrum. Thuis zitten is niet haar roeping, zorgen voor mensen wel. Zij heeft de Spirit van Mercy Ships!!

Erik voor: Zorggroep de Tweemaster te Maassluis

Team Infectieziekten van de GGD Rotterdam-Rijnmond werkt sinds eind februari around the clock om de effecten van coronavirus in de regio Rijnmond te beperken. En niet alleen, we worden geholpen door een groot team vrijwilligers: collega’s uit het concern Rotterdam en van het Erasmus MC. Dat verdient wel een traktatie!

Erik voor: GGD Rotterdam-Rijnmond team Infectieziekten

Deze geweldige verpleegkundigen werken op de corona intensive care afdeling, met alle liefde van hun hart.
Ik zou de slinger van foto’s die ze gemaakt hebben boven het bed van een ernstig zieke patiënt graag willen laten zien. Maar dat is iets te privé.

Esther voor: Ikazia ziekenhuis Intensive care

Omdat Romy altijd voor iedereen klaarstaat en nu ook een huisje heeft gekocht en daar ook mee bezig is in deze gekke tijd

Esmee voor: Thebe

Mijn moeder werkt in een verpleeghuis. De ouderen ontvangen daar op dit moment geen bezoek en dat is zwaar werken nu door veel verdriet. Maar alles om de besmetting te voorkomen. Daarom wil ik deze chocolade via mijn moeder schenken aan de ouderen in het verpleeghuis. Ik vind dat ook die mensen wel een beetje liefde kunnen gebruiken 😉

Eline voor: Zorgcentrum Pedaja

Ik wil graag mijn afdelingsmanagers Jeugd van de regio Noordwest in Den Haag en omgeving een hart onder de riem steken, omdat ik zo trots op ze ben dat ze in deze Coronatijd zich blijven inzetten voor hun medewerkers en de deelnemers van het Leger des Heils: multi-problem gezinnen, jongeren in de nachtopvang, jongeren in begeleid wonen, tienermoeders, kinderen in de crisisopvang, vrouwen en kinderen die opgevangen worden ivm huiselijk geweld, jongeren die zelfstandig wonen met een stukje begeleiding. Allemaal kwetsbare jonge mensen die onze hulp en aandacht zo nodig hebben. Met elkaar geven de afdelingsmanagers leiding aan vier ambulante afdelingen en zeven woonafdelingen. De onderlinge band is sterk, de bereidheid om elkaar te helpen en te bemoedigen is groot. Zij verdienen het, om samen met hun medewerkers te genieten van een stuk chocolade. De medewerkers die 24/7 klaar staan voor onze deelnemers. Ze geven veel, gaan meer dan een mijl extra op pad en hoe mooi is het dan om iets te krijgen. En dan nog wel chocolade! Ja, zij verdienen het, gewoon omdat ze het waard zijn.

Eveline voor: Leger des Heils Jeugd afdelingen

Voor onze bewoners is het een moeilijke en onzekere tijd omdat er veel veranderingen zijn en ze niet op bezoek kunnen bij hun familie. M’n collega’s doen er alles aan om het voor hun en voor hun families zo aangenaam mogelijk te maken. Daarnaast zijn ze super flexibel en wordt er geregeld extra gewerkt! Ik vind dat ze een stuk chocolade zeker verdient hebben!

Esther voor: Woonvoorziening Molenheim (Esther)

het is een klein verzorgingshuis midden in de stad Rotterdam, hebben een jubileum dit jaar. de medewerkers servicebalie hebben een luisterend oor, zijn streng qua bezoekbeleid:( maar ondertussen geen corona binnen! Helden, een klein vast team wat zorgt voor mensen met vaak minimale sociale contacten door de doelgroep die er woont. Ik heb bewondering voor ze!

Eline voor: Atrium lelie zorggroep (Iedereen)

“Ook buiten de 1,5 meter, maken wij onze Zeeuwen nog steeds beter!”

Ons team van 18 (doktersassistenten, apothekersassistenten, verpleegkundigen én artsen) hebben zich enorm ingezet voor de praktijk de afgelopen periode (en nog steeds). Het is niet makkelijk en fijn om soms geheel ingepakt je taak als huisarts of doktersassistente te moeten uitoefenen, des te meer moeite wordt er door het team gedaan zo dicht mogelijk bij de patiënt te blijven staan!
Eén van de collega’s is gedetacheerd naar de IC van het ziekenhuis om zich daar ten dienste te stellen.

Eline voor: Huisartsenpraktijk Bruelis

Mijn lieve zus verdient deze heerlijke chocolade omdat zij in deze krankzinnige tijd haar specialisatie tot anesthesie verpleegkundige versneld heeft afgerond en nu dag en nacht inzetbaar is om mensen in medische nood te helpen. Ik ben ongelooflijk trots op haar! Met deze chocolade kan ze haar slagen vieren met al haar hardwerkende OK-collega’s en er toch een klein feestje van maken.

Elsemieke voor: Erasmus MC Anesthesie

Mijn nicht Janneke werkt al vele jaren met hart en ziel en heel veel liefde in de ouderenzorg. De verpleeghuizen kwamen pas laat in de corona-crisis in het nieuws terwijl daar de omstandigheden net zo goed heel moeilijk waren: werken zonder beschermingsmiddelen, meer overlijdens, bewoners die al wekenlang geen bezoek mogen ontvangen. De helden van de zorg werken zéker ook in de verpleeghuizen!

Elly voor: Verpleeghuis Norschoten (Janneke)

Om als chocolade-monster samen met zijn collega’s te genieten

Eline voor: Livora zorginstelling Geriatrie

In deze moeilijke en niet normale tijd verdienen ze allemaal deze heerlijke chocola.

Ellen voor: Dokterspraktijk Doktoren, Assistenten, Praktijkondersteuners, en verder allen die daar werkzaam zijn

Voor de zorgtoppers van Medicamus! Bedankt!

Engelien voor: Medicamus Spoedpost

Yvonne is een collega die een hart heeft voor de zorg! Een hart dat klopt voor de kwetsbare medemens die zorg nodig heeft. Haar zorg strekt zich uit door bijvoorbeeld iets van privé mee te nemen voor een cliënt, zoals hondenvoer of een maaltijd bij mensen die aan het einde van de maand geen geld meer hebben. Yvonne staat dag en nacht klaar voor de cliënten en voor haar collega’s.

Elina voor: Buurtzorg Amersfoort, Soesterkwartier

F

Graag willen wij chocolade laten bezorgen bij het IC-team in het Erasmus IC, waar Mirjam Kok als IC-verpleegkundige werkzaam is. De IC-unit is als eerste omgebouwd naar Corona-unit en daarom staan zij en haar collega’s al vanaf het begin in de voorste linie voor de verzorging van ernstig zieke Corona-patiënten.
Wij vinden dat een top-prestatie en die verdient de chocolade van een andere top-prestatie.

Familie Paulissen voor: Erasmus MC IC Corona (Mirjam)

Eline is de vrouw van onze college Kees Eijkelboom.
Kees zien we wat minder, sinds de Corona pandemie inzet van de verpleegsters van ons land vraagt. Hij heeft zijn vrouw de gehele week vrij gegeven van het gezinsleven, zodat zij zich helemaal kan toewijden aan de zorg voor Corona patiënten.
Zij doet met liefde en aandacht haar werk zo goed mogelijk. Onze collega Kees staan wij met vreugde af voor de dienst van zijn vrouw.

Stichting Friedensstimme voor: Groene Hart ziekenhuis Corona team Gouda

Onze tante Marianne werkt hard in de zorg. Op de zorglocatie waar ze werkt was/is een corona uitbraak onder de bejaarden. Tante Marianne zelf kreeg ook Corona en was flink ziek. Inmiddels is ze weer beter maar wordt er veel aan haar gevraagd door ziekte van andere collega’s. Ook in het Paasweekend moest ze werken. Ze gaat er weer vol voor om de cliënten niet de in steek te laten, een TOPPRESTATIE!

Familie B de Korte voor: Nieuw Rijsenburg Afdelng Sommelsdijk (Marianne)

Wat een ontzettend leuke actie om de resterende elementen aan de zorg te geven.
Je kunt er idd veel mensen blij mee maken.
Heel spontaan denken wij nu aan onze dochter, Maartje Timpers en schoondochter Sarah Timpers, die beiden voor de wijkverpleging Icare in Zwolle werken.
Maartje heeft als kind 5 jaar op de Anastasis doorgebracht, en wist al jong dat zij in de medische sector iets voor mensen wilde gaan betekenen.
Door het hen aan te bieden, kunnen de teams waar zij in werken bij Icare bemoedigd worden.
We hebben zo’n respect voor deze meiden! Zij staan niet in de eerste lijn, zoals de ziekenhuizen, maar doen hun werk met hart en ziel en staan al of niet met de nodige beschermende maatregelen klaar met zorg voor de cliënten in hun wijk!
Chapeau!!

Frans&Jitske voor: Icare Zwolle

Mijn moeder(95 jaar) zit op een afdeling van een verzorgingshuis. De mensen mogen nu niet meer de afdeling af voor welke activiteit ook en ook geen bezoek ontvangen, wat voor veel onrust en verdriet onder deze dementerende groep zorgt. De verzorging doet haar best om dit zoveel mogelijk op te vangen, wat veel energie, creativiteit en zorg vergt. Met liefde en geduld doen ze hun werk. Daarvoor wil ik ze bedanken en een hart onder de riem steken.

Freek voor: De Tien Gemeenten

Hoi Vief! Hier een cadeautje voor jou en je collega’s, omdat jullie het extra druk hebben op de IC in deze Corona tijd! En natuurlijk omdat jij als superstip een heel belangrijke rol speelt daarin 😊 Geniet er van! 😘

Fabian voor: Amsterdam Medisch Centrum Intensive Care

G

Ik ben jarenlang vrijwilligster geweest bij Philadelphia Zorg in Nunspeet, met name het tehuis in Vierhouten en ik weet met hoeveel liefde daar wordt gezorgd voor de meervoudig gehandicapte bewoners.

Gerrie voor: Philadelphia Zorg en Dagcentrum. Vierhouten

Het coronavirus zorgt bij zwangere vrouwen voor veel onzekerheid. Bij Mavita zorgen de fantastische verloskundigen dat je ondanks alle onzekerheid, de controles en echo’s waar je helemaal alleen naartoe moet komen, toch elke keer weer met een fijn en rustig thuis komt van je afspraak. Ze maken alle tijd voor je vrij en gaan keurig, maar heel ontspannen met alle verplichte maatregelen om. Ondertussen werken ze keihard door om alle zwangeren zo goed mogelijk te kunnen bijstaan. Bij Mavita kan je met al je zorgen en vragen altijd terecht en daarom verdienen zij zo’n heerlijk chocolade element.

Gerdien voor: Mavita verloskundigen Barendrecht

Omdat deze toppers van de zorg 24 uur per dag zorgen voor een groep meervoudig gehandicapte kinderen zorgen die geen bezoek mogen ontvangen! Marleen woont hier en de chocolade is natuurlijk voor het hele team en de kinderen die hier ook van mee kunnen eten!

Gerard voor: Syndion, afdeling Blokhuis

Ik en mijn collega’s van de Chirurgie werken samen met verpleegkundigen van alle andere afdelingen samen op de Corona verpleegafdeling van het Groene Hart Ziekenhuis.

Zelf heb ik ervaren hoe het is om op de afdeling te werken en ik ben trots op de fijne samenwerking die er is tussen verpleegkundigen uit allerlei verschillende teams om de beste zorg te leveren aan deze patiënten. De verpleegkundigen werken 8 uur volledig ingepakt met beschermende maatregelen en hebben 3 pauzes waarin ze er uit mogen en kunnen eten, drinken en naar het toilet kunnen. Hoe lekker is dan even een stukje van die heerlijke chocolade zodat je er nog even tegenaan kan!! Ik gun dit deze toppers ontzettend en wie weet (ik werk ook op andere afdelingen, dus sta er maar soms) pik ik zelf ook nog een stukje mee 🙂

Gerdien voor: C5/D5 Corona verpleegafdeling Groene Hart Ziekenhuis

Eyy! Omdat Diana, samen met haar collega’s, een topper is! Maar vooral omdat ze zoveel moet missen naast het werk! Om deze saaie tijd thuis door te komen een stukje chocolade! En natuurlijk voor op de afdeling in het Alrijne ziekenhuis.

Gerben voor: Alrijne ziekenhuis Leiderdorp Chirurgie, tijdelijk corona (Diana)

De verzorgenden en welzijnswerkers hebben nu extra aandacht voor de cliënten waaronder mijn moeder die nu geen bezoek meer mogen hebben, maar hebben toch het beeldbellen via FaceTime, Skype of WhatsApp mogelijk gemaakt en sinds deze week ook raamcontact. Alle lof voor dit personeel en mijns inziens een chocolade element verdient.

Gea voor: Zorginstelling Norschoten, locatie Kootwijkerbroek woning 1

Voor onze lieve mama en haar hardwerkende collega’s van het IJsselandziekenhuis. Omdat ze ondanks alle drukte en zorg voor alle zieke mensen ook nog steeds voor ons klaarstaat en lief is.

Gerben voor: Intensive Care IJsseland Ziekenhuis

Mijne lieve zus Alize (en haar afdeling) zet zich hard in voor de zorg van kinderen met een handicap. Extra pittig nu kinderen hun ouders niet kunnen zien en de extra zorg die nu op op haar schouders ligt.
Ik ben trots op haar!

Gerdine voor: Siza (Alize)

Marco is ons neefje, net zo oud als onze jongste zoon.
Door een infectie op zijn 1e jaar blijvend ernstig gehandicapt gebleven en wordt geweldig verzorgt in deze zorginstelling. Zijn ouders zorgen dat het er komt.

G.J. (vwk hulpprojecten) Van W. voor: Zorgverleners en medebewoners van Marco van W.

Als tantes van Janneke willen we haar super bedanken voor haar brede inzet in de zorg. In deze moeilijke tijd blijft ze positief. Ze ziet haar werk als roeping en haar arbeid in navolging van de Allerhoogste. Veel groeten en liefs tantes en ooms Katwijk

Greet voor: Huisarts Valkenburg/Katwijk

Omdat we bewondering hebben voor Boukje. Als jong gediplomeerd verpleegkundige aan de slag op de Corona afdeling in het UMCU. Samen met je collega’s gaan jullie er voor!

Gerdine voor: UMCU Cohort

Voor de SEH en EHLH omdat jullie onder deze ongewone omstandigheden zo lief en rustig blijven! Jullie zijn toppers. Liefs Geertje

Geertje voor: SEH Isala Zwolle

Ezra is iemand die overdag spaghetti binnen de buikwanden probeert te houden en s’avonds spaghetti maakt als krachtvoer voor een fietstocht. Een bron van gezonde positiviteit. Zoals iedereen op een IC heeft hij leren omgaan met stress en heftigheid, ik denk dat de Zeeuwse wind en vergezichten rust belrengt om de weegschaal in balans te houden.
Al het ziekenhuis personeel staat nu op een voetstuk, iets wat ongemakkelijk voelt, op de achtergrond hulp bieden 1 op 1 past meer bij jullie karakter.
En doe maar normaal klinkt er ook wel in.
Maar vandaag accepteren we even dat het niet normaal is, en best bijzonder dat jullie allemaal je karakter hebben gevolgd en “helper” zijn geworden. En dan zijn jullie de “hard core” helpers op de IC. Zoals bij een goede bergbeklimming een prijs hoort.
Hoort bij een marathon van mensen helpen ook een prijs. Chocola! Chocolade geoogst uit west-Afrika om een wereld record neer te zetten. Om aandacht te vestigen op medische zorg die overal als basisrecht beschikbaar zou moeten zijn. Ook in west-Afrika.
Landen waar één arts op 100.000 mensen niet ongewoon is. Laten we vieren dat we samen aandacht vestigen op wereldwijde medische zorg. En op jullie helpende hand etappe zegen.

Gerrit voor: Adrz Goes Intensive Care

Mijn vrouw werkt op een gesloten afdeling met dementerende cliënten. Zelf ben ik werkzaam op de ambulance en ICU en ik weet dat daar veel aandacht voor de acute en intensive zorg is maar veel minder voor onze collega´s in verzorgingshuizen. Ze moeten daar met veel minder middelen en hebben hun handen vol met soms hele zieke cliënten. Ik dacht dat dit een hele mooie manier is om te zorgen dat ze het gevoel hebben dat ze zijn niet alleen in dit strijd.

Garth voor: Allevo PG

Het team van Verzorgd Wonen werken met elkaar heel hard om het zo fijn mogelijk te maken voor de bewoners. Het is voor de bewoners een moeilijke tijd waarin zij geen bezoek mogen ontvangen en dit moet door het personeel extra op gevangen worden. Daarom vind ik dat dit team het verdiend.

Gerdiene voor: Cedrah locatie Uitzicht Verzorgd Wonen

Voor de Fysio’s in het zorghotel die nu de revalidatie van de coronapatienten begeleiden wat nu extra zwaar is nu ze allemaal met beschermde middelen aan moeten werken.

Gerben voor: Maastad zorghotel Rotterdam Fysio

Op de IC is de afgelopen weken super hard gewerkt. Volop extra uren draaien in pak, met alle bescherming die er is, voor alle Corona patiënten die het op de afdeling niet redden. Jullie zorg is super. Zoveel extra’s vraagt veel inzet, kost veel energie, maar is zo waardevol. Jullie zijn toppers! Bedankt namens allen

Gerarda voor: Ikazia Ziekenhuis IC

Als “gewone” chirurgie/oncologie afdeling zijn jullie ineens gebombardeerd tot Corona afdeling! Petje af voor jullie bereidwilligheid en zorgzaamheid voor al deze patiënten. Top!

Gerarda voor: Van Weel Bethesda Chirurgie

Wilbert en Janita komen allebei dagelijks in contact met corona patiënten
Daarom hebben ze al een maand geen direct contact meer met hun ouders.
Wilbert draait avond en nachtdiensten op de IC.
Janita draait dagdiensten, zodat ze elkaar nauwelijks zien.

Gert Jan en Meta voor: UMC en Diaconessenziekenhuis Fysio en IC

Voor m’n lieve zus, die voor zoveel mensen klaar staat, keihard én met enthousiasme en humor mensen de zorg geeft die ze nodig hebben. Én zich voor de 2e keer gaat inzetten op jullie ziekenhuisboot! En ze houd natuurlijk van chocola.

Gerda voor: Verpleegafdeling/corona-afdeling Dijklander Ziekenhuis

Onze moeder, mevr. K. O. -van der L. hoopt op 26 juni a.s. 92 jaar te worden. Zij woont bijna 5 jaar in verzorgingshuis De Maarlenhof te IJsselmuiden en wordt daar goed verzorgd. Er zijn veel bewoners overleden aan corona. Ook wij als kinderen konden haar al die tijd niet bezoeken. Gelukkig mogen we sinds enkele weken 20 minuten per week met 2 personen op bezoek. Op 4 mtr. afstand en glaswand ertussen. Hopelijk kunnen we op haar verjaardag taart met haar eten en chocolade van Mercy Ships. De chocolade is overigens bestemd voor het personeel van team 1 die in deze moeilijke tijd veel extra liefde en zorg hebben gegeven.

Gerda voor: De Maarlenhof Team 1

Ik gun de chocola aan mijn collegas, omdat het een vreemde periode is waarin we momenteel verkeren. Samen als team werken wij en pakken de extra taken op die op ons neerkomt. Iedereen heeft dit verdient en als blijk van waardering gun ik ze het allemaal!

Gerlinde voor: De vijverhof Team 2

H

Al direct hebben ze hele goede mastregelen genomen om het hospice coronavrij te houden: een dat is tot nog toe nog steeds gelukt! Ze kunnen dus open blijven en liefdevolle zorg geven aan hun gasten die terminaal ziek zijn.

Hilde voor Hospice Kromme Rijnstreek

Bij dezen meld ik het microbiologisch laboratorium van het Ikazia ziekenhuis aan voor deze overheerlijke hart onder de riem. Deze toppers zijn de helden die we nodig hebben, juist in een tijd als vandaag! Ze werken op de achtergrond, maar zijn in geen geval minder essentieel in deze gedeelde strijd.

De afgelopen periode maken ze langere dagen en werken ze meer weekenden. De corona-testen komen bij hen op het lab binnen, en dit levert veel extra werk op Ondanks deze drukte houden ze de moed erin, blijven optimistisch en houden ze vol. Ze waarderen alle presentjes en bemoedigingen zeer en het zijn echte doorbijters. Ik gun het hun om door te blijven beitelen in de heerlijke plak chocolade van Van Noppen. En aangezien bijna 90% van deze afdeling vrouw is, is chocolade bijna net zo onmisbaar als de zorg zelf 😉

Helèn voor: Microbiologisch laboratorium Ikazia ziekenhuis (Florianne)

Vera is als 1 van de medewerkers van de GGD Fryslan dagelijks op stap om bij mensen thuis kweken af te nemen omdat ze ziek zijn en ook mensen bemonsteren in een tent of rijdt ze bij mensen langs en bij ook bij ziekenhuizen om daar te helpen. Zij geeft de verrassing door aan de collega”s waar ze mee werkt!

Henk voor: GGD Fryslân

Graag willen wij deze mensen van de zorg geweldig bedanken via deze aktie van Mercy Ships met een prachtig stuk chocolade. Deze instelling verpleegt bejaarden meest dementerend met heel veel toewijding en liefde. Een team van geweldige mensen dit heel lief en zorgzaam zijn voor onze ouderen.

Hartelijk dank namens: Geeve Hydraulics B.V.

Henk voor: Humanitas DMA

Geeve hydraulics b.v. heeft via dhr. van Noppen mee gedaan aan het wereld record chocolade en heeft een plak twv. 999 Euro gekocht.

wij vinden de actie van u om een gedeelte van de chocolade te doneren aan de zorg.

Mijn zwager is geestelijk gehandicapt en woont in deze instelling al bijna 19 jaar.

Nu met deze corona kunnen deze mensen niet naar de dagbesteding en hebben de verzorgers het nu erg zwaar.

Namens Geeve Hydraulics b.v. hartelijk dank voor deze aktie.

Wij wensen Mercy Ships nog heelveel mooie jaren toe.

Henk voor: Zorginstelling Zorghaven, afdeling Parckhaven Dordrecht

Anne is de meest zorgzame verpleegster die je maar kan bedenken. Ondanks dat ze zelf de nodige zorgen heeft gehad omtrent haar eigen gezondheid staat bij haar de patiënt echt op nummer 1. Ook nu ze veel werkt met corona patiënten maakt ze zich nog het meest zorgen om haar patiënten en om haar familie. Ze vergeet ondertussen de verjaardagen van onze kinderen niet. Ze is een bikkel! Liefs, Hilde

Hilde voor: Maasstad Ziekenhuis (Anne)

Jeanne werkt in het Erasmus MC regelmatig op de corona-afdeling, terwijl ze inmiddels 28 weken zwanger is. Ze werkt met veel enthousiasme, maar ze moet uitkijken dat ze haar ‘kindje’ niet vergeet. Hopelijk doet de chocola hun beider goed! Liefs, Hanno, Hilde, Just en Stijn.

Hilde voor: Erasmus MC (Jeanne)

Nel,
Samen met je team doe je fantastisch werk. We hebben veel respect voor wat jullie doen… Gods zegen toegewenst!

Heidi voor: ADRZ Goes

Veel respect voor alle medewerkers van verpleeghuis Den Ooiman waar mijn moeder 10 jaar lang is verzorgd en ik haar als mantelzorger terzijde heb mogen staan. Alle waardering voor jullie, zeker in deze bijzondere tijd!

Hans voor: Verpleeghuis Den Ooiman Doetinchem Clematis

Lieve zus,
Omdat je samen met je collega’s je uiterste best doet voor de patiënten. We hebben veel respect voor jullie! Gods zegen toegewenst…

Heidi voor: Huisartsenpraktijk ten Hove

Omdat ik ontzettend trots ben op mijn lieve, stoere, dappere zusjes!!

Hester voor: Medisch Spectrum Twente Intensive Care

Mijn motivatie is om de IC medewerkers een hart onder de riem te steken die bewust van de risico’s voor eigen gezondheid hun verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan. Dit geldt voor alle medewerkers, maar ik denk zeker ook aan de verpleegkundigen die naast hun normale taak zich vrijwillig aangemeld hebben om op de IC dienst te doen.

Henk voor: IJssellandziekenhuis Rotterdam/Capelle a.d. IJssel IntensiveCare

Wij zijn trots op onze dochter en haar collega’s vanwege hun werk voor de Corona en andere patiënten

Hiske voor: OZG Scheemda Logopedie

De bewoners van de Herman Frantsenhuizen hebben een waardig een mooi bestaan door de dagelijkse inzet van alle mensen die voor hen zorgen. Daar kan wel wat chocola gebruikt worden!

Harm voor: Herman Frantsenhuizen Huis 2

Door jullie dagelijkse inzet hebben de mensen waarvoor jullie zorgen uitzicht op waardevol leven voor vandaag en morgen. Geniet van de chocola!

Harm voor: Woonzorgcentrum Uitzicht afdeling 7 De Boetschuur

Mijn moeder en haar collega’s doen hard hun best om het voor de zorgvragers in Slothoven zo aangenaam mogelijk te houden. Nu de zorgvragers weinig tot geen bezoek mogen ontvangen zijn zij helemaal aangewezen op het personeel. Dit betekend dat mijn moeder en haar collega’s soms een stapje harder moeten zetten, maar dit doen ze met liefde en vanuit hun hart.
En daarom verdienen zij dit!

Hanneke voor: Slothoven

Hanny en haar collega’s staan altijd klaar om de patiënten van het Spaarne gasthuis zo goed mogelijke zorg te verlenen.

Hanneke voor: Spaarne Gasthuis Recovery

Mijn vrouw en haar collega’s hebben erg hard en erg veel moeten werken de afgelopen tijd door de corona crisis. Om ze een hart onder de riem te steken zou het erg leuk zijn om ze dit te kunnen aanbieden!

Herman voor: WZU Veluwe, locatie Mariposa

1 1/2 Jaar geleden werd mijn man Evert Blaauw vanwege fronto temporale dementie opgenomen op afdeling de fjilden, huiskamer de heide van wooncentrum Anna Schotanus in Heerenveen. Graag wil ik de mensen van de verzorging een hart onder de riem steken in deze moeilijke coronatijd voor hun geweldige en liefdevolle zorg.Met de heerlijke chocolade van Mercy Ships, zorg voor de zorg, is er genoeg om te delen met velen!

Hennie voor: De Fjilden, huiskamer de heide

Jennie is vanaf haar vertrouwde afdeling bijgesprongen op de Covid afdeling!

Heidi voor: St. Jansdal ziekenhuis Urologie/covid

Christel staat altijd voor iedereen klaar en probeert in deze tijd iedereen een hart onder de riem te steken en het zo goed en fijn mogelijk te maken voor haar bewoners. Ondanks dat alles is ze ook mantelzorger voor haar vader, die ze niet al weken niet heeft kunnen bezoeken doordat hij in het verpleeghuis woont. Dus ls er iemand het verdient is het Christel wel!

Heidi voor: WZU Veluwe, Feithenhof 2 boven

De heren van de wacht houden samen dit hele ziekenhuis in bedrijf. Zonder hen vallen alle systemen uit en raken alle leidingen lek of verstopt. Deze afdeling functioneert dan wel op de achtergrond maar is zeer belangrijk voor het reilen en zeilen van het Erasmus MC!

Harm voor: Erasmus MC Chef van de wacht

Dit team heeft zich tijdens corona enorm ingezet op de IC

Hanny voor: Spaarne gasthuis locatie zuid

Het team van de recovery heeft zich in corona tijd ingezet op de IC en op de corona unit zijn heel flexibel geweesr in dagen . Avonden en nachten werken. Terwijl ze niet meer gewend zijn nachten te werken. Echt top

Hanny voor: Spaarne gasthuis locatie Hoofddorp Recovery

Omdat ons team corona tijd goed door is gekomen en voor alle clienten klaar hebben gestaan!

Hanny voor: Evangelisch Begeleidingscentrum

I

Het is geweldig zoals de mensen in deze tijd dag en nacht klaar staan op de afdeling in het Ikazia ziekenhuis maar ook omdat CORIENE haar zus met haar gezin zo erg mist. Die zijn al een jaar op reis met het schip AFRICA MERCY.

Ineke voor: Ikazia (Coriene)

Omdat jij en je collega’s je zo hard inzetten op dit moment om mensen die Corona hebben gekregen te verplegen. En zelfs speciaal van andere afdelingen komen om dit werk nu op te pakken. Heel veel respect voor jullie werk!

Ilse voor: Admiraal de ruyterziekenhuis Goes (Rianne)

Hallo medewerkers van Mercy Ships, graag wil ik het HELE team van poli chirurgie, Beatrix ziekenhuis, Gorinchem opgeven voor een chocolade verrassing. Ons team bestaat uit 7 chirurgen, verpleegkundigen, doktersassistenten, gipsverbandmeesters en secretaresses. Met elkaar hebben we de poli chirurgie (voor spoed) draaiende gehouden en zijn diverse medewerkers van ons team elders in het ziekenhuis ingezet op andere (Corona) verpleegafdelingen. Ik heb veel waardering voor ons team waarin iedereen, op andere afdelingen of werkplekken, zijn/ haar uiterste best doet of heeft gedaan. Omdat we elkaar als collega’s nu veel minder zien lijkt het me leuk om met elkaar een Mercy Ships chocolade verrassing te kunnen delen. Ik ben een grote fan van Mercy Ships en van chocola.

Inge voor: Beatrixziekenhuis, Gorinchem Poli chirurgie

Ik ben onwijs trots op het team van de Infectiepreventie van het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk! Al weken lang zijn jullie keihard aan het werk in de strijd tegen Corona. Heel veel dank voor jullie tomeloze inzet voor het ziekenhuis! Jullie zijn werkelijk toppers! Succes en hou vol! Hartelijke groet, Irene

Irene voor: Ziekenhuis St Jansdal, afdeling Infectiepreventie, Harderwijk

Mijn kleindochter is 2de jaar leerling verzorgende die zich met zoveel liefde inzet voor de oudere die zich in deze tijd zo alleen voelen. Mijn heldin – onze lieve zorgzame kleindochter.

Ingrid voor: Allevo Duinen van Haamstede Woongroep 8 PG

Op de ambulance werken ze altijd met hart en ziel voor de patiënten. En in deze tijd is dat extra hard en moeilijk werken! Daarom zou ik dit grote chocoladestuk naar hun willen sturen om te laten zien dat we aan ze denken en ze even te laten genieten van de lekkere chocola!

Imke voor: Ambulancepost (Erik)

Graag nomineer ik Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk van Blooijs te Leimuiden voor een chocolade element. Het hele team heeft zich de afgelopen tijd met hart en ziel ingezet voor de mensen in het dorp.

Er zijn heel veel vragen beantwoord telefonisch of via beeldbellen. Ook is er altijd medische zorg verleend waar nodig, met extra veel visites. Patiënten zijn getest op Corona en nu doet de praktijk ook testen op antistoffen van Covid19 bij hen die ziek zijn geweest, maar niet getest zijn. Daarnaast is het in de apotheek extra druk geweest en hebben de assistenten heel hard gewerkt. Zij verdienen wel wat chocolade!

Ineke voor: Apotheekhoudende huisartspraktijk van Blooijs

Deze zorgmedewerkers verdienen ook zeker zo’n lekker stuk chocolade ! Op deze zorgboerderij wonen jongeren met autisme en die kunnen door corona nu niet naar hun werk of dagbesteding. Dit maakt het voor de zorgverleners best moeilijk, want deze jongeren vinden het sowieso al moeilijk om met veranderingen om te gaan, maar nu staat hun hele leven op z’n kop. Ik heb het idee dat deze zorggroep snel vergeten wordt, dus vandaar deze aanvraag.

Ina voor: De Catharinahoeve in Vierpolders

Jan is net voor zijn 50e omgeschoold van transport naar de zorg, is na zijn diploma verpleegkundige bezig met de HBO-V opleiding. Zijn ziekenhuis ervaringen kan hij nu gebruiken en inzetten bij Nebo plus. Ik ben super trots op hem.

Ineke voor: Nebo plus Bloemendaal

Graag wil ik team Emmastaete in het chocolade zonnetje zetten.
Zij werken in het thuiszorgteam complexgebonden zorg in de Emmastaete.
Met alle respect voor deze medewerkers die onbeschermd toch alle zorg blijven geven aan alle cliënten die dit nodig hebben. Ook jullie zijn de HELDEN VAN DE ZORG!

Imke voor: De Blije Borgh Emmastaete

In deze moeilijke tijd staat Sandra niet alleen voor ons maar voor iedereen klaar, dit zou een leuk gebaar voor haar zijn.

Irene voor: Woonzorgcentrum Venloene

Toen mijn moeder verrast werd met chocolade werd ik geïnspireerd deze dames te verrassen met zo’n uniek stuk chocolade. Tijdens zo’n vreemde corona tijd maak je als verpleegkundige heel wat mee. Voor al het harde werk dat zij binnen onze geweldige organisatie verrichten binnen het bestuur zou ik hen graag willen verrassen.

Ineke voor: Het Baken

J

Robert werkt dag en nacht om de Coronapatiënten in het Erasmus Medisch Centrum te helpen. Vanaf het eerste moment is hij enorm betrokken bij alle slachtoffers. Hij cijfert zichzelf daarbij weg en kan wel een opsteker gebruiken. Rob, we zijn trots op je!

Jilke voor: Afdeling Neurologie, Erasmus Medisch Centrum, Rotterdam

Lydia werkt met een team toppers in zorgcentrum het dok. Door corona hebben ze al een heel aantal bewoners overleden en dat is erg heftig voor het personeel. De familie mag er bijna niet bij en alle zorg komt op hun schouders. Ze werken hard en nemen veel extra diensten aan. We zijn super trots op onze vriendin Lydia omdat zij hier een onderdeel van is.

Janine voor: ouderenzorg Het Dok, Urk

Ik breng graag deze plak chocolade naar de afd. vaatchirurgie van het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem. Mijn vrouw Gerdien werkt daar samen met een groot aantal collega’s. Ze verdienen de plak want ik ben trots op het mooie werk dat zij daar verrichten onder deze bijzondere omstandigheden!

J. van Broekhoven voor: afd. vaatchirurgie van het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem

Ik wil graag chocolade geven voor mijn zus Imke, die stage loopt in de thuiszorg met het team van de Emmastaete. Ze moeten de mensen extra aandacht geven I.V.M de corona geen bezoek kunnen krijgen. Een chocolade opkikker zullen ze lekker vinden..

Jelle voor: Blijeborgh locatie Emmastaete (Imke)

Mijn dochter Ilona is als oncologie verpleegkundige hard aan het werk tijdens deze Corona crisis en moet extra voorzichtig zijn samen met haar collega’s vanwege de kwetsbare mensen waar zij mee te maken hebben in hun zorgverlening. Daarom verdient het team oncologie en hematologie van het Maasstad ziekenhuis wel wat lekkers voor tussendoor.

Joop voor: team oncologie en hematologie van het Maasstad ziekenhuis

Het team van deze chirurgische verpleegafdeling heeft afgelopen weken erg flexibel moeten werken. Hun afdeling werd cohort afdeling voor corona patienten, intensieve zorg dus. Naast het eigen team werden vele andere vpk toegevoegd aan het team en sommige teamleden ‘moesten’ juist weer op andere afdelingen gaan werken zodat de acuut chirurgische patienten ook de kwalitatief hoogwaardige zorg bleven ontvangen. Ook zijn er diverse teamleden op de IC’s ingezet ter ondersteuning. Dit alles zonder mopperen en in goede teamsfeer. Toppers!

Janneke voor: Diakonessenhuis Utrecht Team Chirurgie 1E

Net als in alle andere ziekenhuizen is hier het aantal IC bedden flink uitgebreid. Het aantal IC verpleegkundigen is echter niet zo makkelijk uit te breiden. Om toch de juiste zorg aan de patiënten te kunnen geven zijn er vele andere medewerkers ingezet (recovery- en anesthesiemedewerkers, afdelingsverpleegkundigen, schoonmakers, afdelingsassistenten etc). Er wordt veel van hen gevraagd in soms bijna onmogelijke roosters. Ook hele diensten in beschermende kleding werken is pittig. Omdat dit nog lang niet voorbij is, verdienen ze respect en een hart onder de riem.

Janneke voor: Diakonessenhuis Utrecht Alle medewerkers op de Intensive Care afdelingen

Onze zoon zorgt voor zijn gehandicapte vrouw samen met de thuiszorg en nog 25 vrijwilligers. Het zou erg leuk zijn dan kan hij het uitdelen aan alle trouwe vrijwilligers en de thuiszorg die zo trouw komen helpen ook tijdens het Corona virus.

Jan voor: Govert-Jan Versluis

Matje heeft extra gewerkt tijdens de corona periode en heeft ervoor gezorgd dat een patiënt die naar de IC moest nog daarvoor met zijn vrouw/familie kon bellen en natuurlijk ook voor alle TOPPERS op afdeling V2.4B in Isala in Zwolle die zich zo hard inzetten. Samen staan we sterk!

Jeannet voor: Isala Klinieken Zwolle, afdeling V2.4B

Andrea is manager van alle spoedzorg van het Maasstad Ziekenhuis en heeft de afgelopen weken continue gewerkt in het crisisteam. Zij staat voor de IC/SEH/Hartcentrum/Dialysecentrum. De medewerkers hebben wel een stukje chocolade verdient. En tenslotte is het Maasstad Ziekenhuis buren met Mercy Ships:)

Jeanette voor: Maasstad Ziekenhuis

Ik gun hem Marieke heel erg omdat ze naast een 3 dubbele baan als moeder en juffrouw van 8 kinderen en mede-eigenaar van ons bedrijf ook nog tijd wil maken om in deze crisistijd bij te springen in de zorg.
Dit omdat ze het niet kan om thuis te blijven zitten nu iedereen nodig is ook al is ze al enige jaren niet meer werkzaam in het ziekenhuis.
Dus gaat ze na een lange dag in het gezin s’-avonds “gewoon” nog aan de slag als verpleegster!! Echt petje af, waar haalt ze de energie vandaan!!

Jan voor: Zorgcentrum ‘t Slot Afdeling Slotshof Gameren

Marga en haar team staan altijd klaar voor de mensen die ze helpen en juist in deze tijd probeert Marga er echt voor de mensen te zijn door juist ook een praatje te maken met de mensen. Heel bewonderenswaardig! We gunnen u deze chocolade van harte, mam! xxx

Jilke voor: Marga Waardeburgh Extramuraal Sliedrecht

Al zoveel weken draait op deze afdelingen alles om de zieke corona patienten. Het hele team staat al die tijd al paraat. Lang niet altijd een gemakkelijke opgave. Jullie verdienen een steun in de rug in deze zware tijden!

Janneke voor: Diakonessenhuis Utrecht Team corona afdeling 1C en 1F

Jeanine voor: Ambulancedienst ZHZ Post Dordrecht

Pauline is op 1 maart gestart bij Stichting Als kanker je raakt (Akjr). Deze Stichting zet zich in voor iedereen die geconfronteerd wordt met kanker. Dit gebeurt in de vorm van persoonlijke bemoedigingen, voorlichting op scholen en in kerken en het organiseren ontmoetingsdagen voor toerusting en lotgenotencontact. In de chaos van kanker geeft Akjr aandacht aan de existentiële vragen rondom leven en dood, zingeving, God en geloof.

De doelgroep van Akjr is in deze tijd extra kwetsbaar, zowel qua gezondheid als de eenzaamheid vanwege de te nemen maatregelen van isolatie ter bescherming. Pauline heeft een pittige start in deze tijd, omdat persoonlijke ontmoetingen tot een minimum beperkt moeten blijven. Desondanks zet ze zich enorm in om deze kwetsbare doelgroep tot steun te zijn. Ze ontplooit met veel enthousiasme nieuwe initiatieven om op diverse creatieve manieren toch contact te houden en tot bemoediging te zijn. Het zou prachtig zijn als Pauline zelf een leuke bemoediging krijgt met een mooi Chocolade-element!

Jaap-Willem voor: Stichting Als kanker je raakt

Omdat mensen in de zorg een extraatje verdienen – Juist in deze lastige tijd!

Janno voor: GGD Regio Utrecht (Linsey)

Jeannet is een lieve vrouw die zich enorm inzet voor haar patiënten, zowel op haar werk in het Isala ziekenhuis als voor de patiënten van Mercy Ships. Samen met haar collega’s springt ze bij waar ze het hardst nodig is. Trots op deze kanjers!

Joke voor: Isala Zwolle

Beste Ada en collega’s,
Op deze manier willen we jullie bedanken voor de liefdevolle zorg die jullie deze bijzondere tijd geven aan mijn oma, mevrouw Van Zetten. De kinderen hebben het er moeilijk mee dat ze niet naar oma kunnen, zeker nu opa kortgeleden overleden is. Hoe fijn is het om dan te merken dat jullie met foto’s en videobellen vaak contact houden met de kinderen, die dat steeds enthousiast weer doorgeven aan ons als kleinkinderen.
Jullie zijn toppers, echt waar! Bedankt voor jullie goede zorgen, namens een kleinkind Van Zetten

Jarka voor: De schutse Oudeland

Mijn vrouw en haar 25 andere collega ‘s werken op dit moment erg hard om iedereen gezond te houden bij verzorgingshuis De Opmaat. Ik zou hun graag als collega ‘s deze chocolade gunnen. Het is afgelopen tijd erg zwaar omdat bewoners ook getroffen zijn door het Corona virus.

Jacco voor: Pieter van Foreest De Opmaat

Johny, Emelia and their teams in Galley and Diningroom are doing such a great job! They work very hard to provide food for all crew and patients. Leaving family and friends behind because they heard the voice of God. All for the love of Christ and to reach out to those in need. It’s hard for them not to be with their family in this time of crisis. I’m so proud of them! They need our support!

Joke voor: Africa Mercy Galley

Henk-Jan ken ik als een betrokken arts. Hij is werkzaam op de SEH in het EMC te Rotterdam. Tijdens elke dienst vangt zijn team patiënten op met verdenking van Corona en zal zsm de klinische status beoordeeld moeten worden. Steeds weer schakelen in de hectiek; steeds onder druk overleggen en onderzoeken. Verder is hij werkzaam op de verpleegafdeling waar de patiënten zuurstof nodig hebben. Dagelijks staan deze verzorgenden tussen zwaar zieke en angstige patiënten. Zij doen er alles aan om mensen te genezen. Maar ook troosten zij deze mensen wanneer zij kwetsbaar zijn en zij geen/nauwelijks geliefden/familie kunnen zien. Om dat werk emotioneel en fysiek vol te kunnen houden kan het uiten van onze waardering een rol spelen. Daarom een blok chocolade om af en toe van te snoepen – uiteraard kleine stukjes en pas na eerst meerdere gezonde bruine boterhammen te hebben gegeten!! Houd vol en veel sterkte!

J. Voogd voor: EMC SEH

Voor onze lieve schoondochter, die samen met haar collega’s de laatste weken keihard gewerkt heeft in het ziekenhuis. ‘s-Hertogenbosch, Noord Brabant was het epicentrum van de pandemie in Nederland. Stel je voor hoe hectisch en spannend de laatste weken zijn geweest. En dan zo knap om je rust te bewaren en “gewoon” je werk te doen. Ook is zijzelf en een aantal collega’s besmet geraakt met het virus, wat nog eens extra druk op hun en het thuisfront geeft.
Kortom, echte helden! En daarom zo verdiend, dit stuk chocolade,
WE LOVE YOU ALL

Jannie voor: Jeroen Bosch Ziekenhuis Geriatrie C7 Zuid

Voor onze schoonzus Wilma die, samen met haar collega’s, in de frontlinie staat en keihard moet werken onder hoge druk en heel veel spanning. Zij heeft ook nog drie kinderen in de basisschool leeftijd thuis, en dan letterlijk THUIS, waar zij en haar man André ook klaar voor moeten staan in deze roerige tijd.
Wilma, we zijn trots op jou en al je collega’s en daarom gunnen wij jullie dit present zó! Dik verdiend!
WE LOVE YOU.

Jannie voor: Beatrix Ziekenhuis Intensive care

Mijn zus Jantine heeft vrijwillig gewerkt op de Corona afdeling, we zijn super trots op haar. Xx broertje John en schoonzus Arna

John voor: Meander ziekenhuis Amersfoort C3

Omdat deze toppers een hart onder de riem verdienen!

Jacquelien voor: Zorgcentrum Nijenstede (Joke)

Deze kanjers verdienen een stukje positiviteit, omdat ze in deze tijd, met gevaar om zelf ziek te worden, met liefde en passie hun werk blijven doen.

Janie voor: Antonius Ziekenhuis (Laura)

Amyra en haar collega’s werken op de IC en verdienen echt waardering voor hun harde werken!!

Jantine voor: Meander medisch centrum IC/ recovery

Willeke werkt bij Verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam. Zij is geweldig zorgzaam en betrokken bij de ouderen die zij verzorgt. Zij heeft zelf veel zorgen over de gezondheid van de ouderen en begrijpt de onrust en angst van de families daardoor. Haar betrokkenheid en liefde voor de bewoners blijkt zo intens uit dit gedicht dat Willeke schreef. Zij en haar team hebben naast de reguliere zorg met zoveel emoties te maken in deze tijden waarin zij de bewoners tegen Covid-19 willen beschermen. Het verdriet van de bewoners omdat zij geliefden niet kunnen zien en vasthouden.

Daarnaast hebben zij ook dagelijks nauw contact met de familie van de bewoners, die ook verdriet hebben en ongerust zijn. Daar moeten de verzorgenden dagelijks mee omgaan. Daarom gun ik ze een goede reep chocolade, waarvan zij met het team en de bewoners op rustige momenten met elkaar van kunnen genieten.

J. V. voor: Verpleeghuis Tiendwaert te Hardinxveld-Giessendam

Omdat je altijd weer je best doet voor andere mensen. En omdat je ondanks je zwakke rug toch voor de zorg gekozen hebt. Geniet van de chocolade en vergeet het niet te delen

Johan voor: Meander medisch centrum

Voor jullie geweldige inzet in deze moeilijke tijd! Jullie zijn kanjers!

Jeroen voor: Dijklander Ziekenhuis (Esmee)

Dit gun ik alle medewerkers in de praktijk omdat ze elke dag weer voor de volle honderd procent klaar staan voor de patiënten, zeker in deze Corona-tijd nu alles anders gaat dan we gewend zijn, er wordt topzorg geleverd, iedereen begint elke dag weer met positieve inzet, vriendelijkheid en enthousiasme. Een blijk van waardering door middel van deze overheerlijke chocolade zal zeker gewaardeerd worden! Ze hebben het verdiend!

Jolanda voor: Huisartsenpraktijk Annen Artsen en assistenten

Ik wil graag team Amersfoort een hart onder de riem steken. Het zijn collega’s die zich super inzetten in deze Coronatijd. Niets is teveel! Ik ben trots dat ik lid ben van dit team!!

Jeannet voor: Saltro, Diagnostisch Centrum Team Amersfoort

Aan alle harde werkers van lp2/3. Zeker in deze moeilijke periode. Deze TOPPERS hebben een hart voor de zorg. Knuffel van jullie oud collega!

Jainelly voor: Frankeland Lp2/3

Het is ronduit nogal moeilijk dat ‘k m’n omaatje al weken niet aan m’n hart heb kunnen drukken!
Op ‘t VOORONDER staan ze gelukkig als personeel echt klaar om mee te denken hoe we toch contact kunnen hebben. Beeldbellen, raamvisite op ‘t terras: ‘t wordt allemaal mede mogelijk gemaakt door onwijs lief personeel! Ze lopen een stapje harder, blijven zichzelf en zullen ongetwijfeld 100x uitgelegd hebben waarom die lieve oude mensen al weken hun familie niet kunnen vóélen.
Ik gun ze zo’n geweldig extraatje!

Joanne voor: Cedrah, locatie Nebo ‘t VOORONDER

Onze dochter en haar collega’s van team verpleging/verzorging van de Buurtzorg staan elke dag klaar om met veel liefde te zorgen voor hun cliënten. In deze, speciaal ook voor hun, heel erg drukke en spannende Corona-tijd hebben zij echt wel een lekker stuk chocolade verdiend.

Jelly voor: Buurtzorg Leeuwarden Thuiszorg, team verpleging

De afgelopen weken waren/zijn hectisch. De verkoever is binnen 48 uur omgebouwd naar een extra IC, niet zeuren maar poetsen, geweldig om te zien hoe we dat voor elkaar gekregen. Alle anesthesiemedewerkers worden, naast hun reguliere werk, ingezet als IC verpleegkundige en de operatie-assistenten ondersteunen de werkzaamheden op zowel de OK als de IC. Er is veel flexibiliteit gevraagd en het kost veel energie om top kwaliteit zorg te kunnen blijven bieden. Persoonlijke grenzen zijn verlegd, evenals grenzen op gebied van samenwerking tussen afdelingen en flexibiliteit alom.
Ik ben bijzonder onder de indruk van mijn collega’s. Hun veerkracht en positieve energie maken het makkelijker draagbaar, samen sterk. Ondanks alle veranderingen blijven ze open staan voor de ander, zichzelf soms wegcijferend om de ander te dragen of dat nou patiënt of collega is.
Ik voel me enorm gezegend om met deze mensen te mogen werken.
Ze verdienen deze heerlijke chocolade, dubbel en dwars!

Josje voor: Operatie-assistenten Anesthesiemedewerkers LUMC

Bedankt voor jullie geweldige inzet! #stay safe

Jeroen voor: Beatrixziekenhuis Verkoever

Omdat mijn zusje (en haar team) keihard werkt om alle mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking in deze moeilijke tijd met veel liefde te verzorgen en te begeleiden.

Jolanda voor: Dichterbij (Jose)

Voor de bewoners, het personeel en de bezoekers die op afstand langskomen zou het heel leuk zijn deze verrassing te realiseren. Daarnaast zijn het jongeren en zijn ze gek op chocolade!😃 mocht de chocolade teveel worden kunnen ze deze altijd delen met een andere locatie van organisatie Wooncadans.

Joyce voor: Wooncadans Woonhuis

Ik wil graag mijn zus Marlies van den Berg, en al haar collega’s van het team Buurtzorg Binnenmaas een hart onder de riem steken. Met elkaar zetten zij dagelijks in om, aan huis, verpleegkundige zorg te bieden aan cliënten die dat hard nodig hebben. Zonder welke andere zorgmedewerker dan ook tekort te willen doen, verdient dit team enthousiaste verpleegkundigen wat mij betreft een smakelijke attentie!

Jos voor: Buurtzorg Binnenmaas

Erna is de enthousiaste oprichtster van De Zorgnijverij in Barendrecht. Deze zorginstelling richt zich op kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke en/of psychiatrische beperking. Aan hen biedt zij, vanuit christelijke waarden, buitenschoolse begeleiding en dagbesteding.
Hoewel dagbesteding, vanwege het coronavirus, op dit moment niet aangeboden kan worden, zijn alle medewerkers van De Zorgnijverij toch dagelijks keihard bezig om alle cliënten de zorg te bieden die zij zo hard nodig hebben. En, coronacrisis of niet, De Zorgnijverij steekt daarnaast ook nog haar nek uit door te investeren in een forse uitbreiding. Dagelijks wordt er hard gewerkt om een nieuwe multifunctionele ruimte mét een industriële keuken later dit jaar operationeel te kunnen hebben. De Zorgnijverij wil met haar cliënten in deze keuken maaltijden gaan bereiden die zij, tegen kostprijs, beschikbaar wil stellen aan mensen die het, om welke reden dan ook, niet zo makkelijk hebben. Alle medewerkers van De Zorgnijverij, maar Erna, haar man Jasper en haar dochter Carolijn in het bijzonder, verdienen wat mij betreft een stukje van ‘het lekkerste wereldrecord’!

Jos voor: De Zorgnijverij

Bij ons op het operatiecentrum heeft iedereen zich de afgelopen periode enorm flexibel ingezet om alle zorg te kunnen bieden die nodig was. Collega’s zijn alle diensten wezen helpen op de intensive care, de tijdelijke intensive care op het operatiecentrum, de covid interventiekamer op het operatiecomplex. Alle benodigde diensten werden vrijwel meteen ingevuld. Met zijn alles hadden we de situatie waarin veel van iedereen gevraagd werd onder controle… Het zou fantastisch zijn als we met het hele operatiecentrum kunnen genieten van een element

Jasper voor: Jeroen Bosch Ziekenhuis Operatiecentrum

Nohemi zet zich samen in met haar collega’s van de Recovery en de IC om de patiënten een zo goed mogelijke zorg te geven die nu Corona hebben. Mijn complimenten voor hun inzet en harde werken!!!

Jeannet voor: Isala klinieken Recovery/IC

Joke verdient een groot stuk chocolade samen met haar team. Ze zet zich al jaren in voor Mercy Ships en dat doet ze met een hart van goud. Ze werkt samen met haar collega’s voor mensen in de verslavingszorg. Ze verdienen een pluim in de vorm van heerlijke chocolade.!!!

Jeannet voor: Verslavings zorg in Deventer

Leon is een kanjer van een IC verpleegkundige. Hij is als IC-VPK voorop gegaan in de strijd. Leon is een dijk van een vent en dan bedoelen we niet alleen zijn fysiek maar bovenal als vpk, vader en als beste vriend! Het ga je goed topper!

Jaap-Willem voor: Antonius Ziekenhuis Nieuwegein IC

Ik ben trots op deze mensen die zó dicht met hun gezicht bij de patiënt zijn. En mensen van veel pijn en lastige klachten afhelpen. Super wat zij doen en heel mooi dat zij weer mogen werken. Charlotte is mijn dochter, een kanjer voor haar vak!

J.M. K. voor: UMCG Groningen Centrum voorTandheelkunde en Mondzorgkunde

Wij, vanuit FACT JEUGD BREDA, ambulant team van Ggz Breburg zetten ons dagelijks in voor multi complexe zorg voor jongeren tot 24jaar. Tijdens de covid-19 crisis hebben wij een zware periode gekend waarin wij niet op huisbezoek mochten en suïcidale/hoog complexe casuistieken moesten begeleiden d.m.v. (video)bellen. We hebben alles ingezet. Zijn creatief geweest door sporten via beeldbellen aan te bieden etc. Alles wat mogelijk was deden we om hen er mee doorheen te slepen. Ook ouders. En het is ons gelukt! Vanaf 1 juni mogen we weer op huisbezoek en de zaken herpakken. Iedereen heeft het dubbel en dik verdiend.

Jessie voor: FACT Jeugd Breda GGZ Breburg

De leiding van Thara 2 heeft zich geweldig in gezet voor de gehandicapten nu er corona besmettingen waren geen bezoek geen dagbesteding en niemand naar huis zo geweldig hoe fijn ze dit hebben op gevangen nog steeds dus wel chocolade verdiend bij voorbaat hartelijk bedankt

Johanna voor: gehandicapten Siloah Steenuil

Toen Covid19 officieel nog niet in Nederland was werd Cissy erg ziek en vertoonde ,achteraf, alle symptomen van het Corona virus. Haar echtgenoot Martien nam de intensieve zorg voor hun bewoners en alle dieren op zich zodat de zorg en veiligheid voor de bewoners gewaarborgd bleef. Cissy hoestte, was benauwd, zweette, verloor kilo’s, sliep zittend en zorgde in haar eentje tegen een onbekend virus. En zodra zij weer wat energie kreeg was zij daar weer; om de zorg voor de bewoners weer aan te vullen met een praatje, oog voor welzijn en welbevinden. We vinden het zo knap hoe Cissy en Martien, maar ook de cliënten/bewoners met hun grote zorg behoefte afgelopen maanden met elkaar de schouders er onder hebben gezet.
Wat een doorzettingsvermogen, discipline, liefde en vertrouwen op betere tijden hebben zij getoond.
Ze kunnen allemaal erg genieten van de koffiemomenten en daar zou een stuk chocolade heeeeel goed bij passen.

Jan voor: Living Outdoor

Heel de afdeling ‘de Beuk’ is in quarantaine geweest vanwege Corona. Ook onze zus Maria. Dit was voor zowel de bewoners als het personeel erg zwaar… Wij willen het personeel graag bedanken voor alle goede zorg en de bewoners verwennen met de chocolade van jullie wereldrecord.

Jaap voor: Philadelphia ‘De Beuk’

K

Deze afdeling werkt altijd met hart en ziel en professionaliteit voor deze kwetsbare patienten. Extra leuk om ze nu te verwennen met heerlijke chocolade. Van zorgprofessionals voor zorgprofessionals, fantastic gebaar!

Koosje voor: Oncologie Dagbehandeling Oncologie B5 Oost UMC Utrecht

Mijn schoonouders hebben een zorgboerderij waar ouderen samen komen om de mantelzorgers te ontlasten. De ouderen kunnen daar nu niet terecht, maar er word wel aan ze gedacht door langs te gaan met een bloemetje of een praatje.

Koen voor: Zorgboerderij (Gerda)

De afdeling van Gerda en haar team werd van een gewone verpleegafdeling ineens een afdeling met Corona patiënten. Deze zorg is enorm intensief en dit team verdient dan ook een verrassing.

Karin voor: ASZ (Gerda)

Vanaf 1 april werk ik mee op de IC2 waar Covid 19 patiënten verzorgd worden. Tot vandaag 15 april werkten we op één grote zaal, de verkoeverruimte in het OK complex. Vandaag hebben we met man en macht de hele IC2 verhuisd naar de afdeling D4, waar voorheen het vrouw / kind centrum was. Deze verhuizing vond plaats in het kader van opschaling van IC plekken.
Om 9.30 uur was de eerste IC-patiënt verhuisd, en om 14 uur de laatste. Ik vind de flexibiliteit van het hele team grandioos en de samenwerking top.

Krijntje voor: Groene Hart Ziekenhuis Gouda IC2

Mijn vriendin Leanne werkt op de corona afdeling in het Erasmus mc waar ze veel moet werken samen met haar collega’s, omdat ze normaal gesproken op de longafdeling werken worden ze nu veel op de corona afdeling ingezet. Ze mogen verder nergens naar toe.. zelfs geen boodschappen doen! Vandaar dat ik de chocolade voor haar afdeling aanvraag.

Koen voor: Erasmus MC Long (Leanne)

Alida is de pgb’er van onze zoon Joost, maar zij werkt ook op de intensive care van het Ikazia ziekenhuis. Sinds de corona kan zij niet meer bij Joost komen en hij/wij mist/missen haar enorm en onze andere pgb’ers ook! Maar wij weten ook dat zij heel belangrijk werk doet als ic verpleegkundige met haar team op de intensive care! Wij willen haar en haar team een steunbetuiging geven in de vorm van deze plak chocola! Dank jullie wel voor alles wat jullie doen !

Kees, Marja en Joost voor: Intensive Care, Ikazia ziekenhuis te Rotterdam

Ze werken dagelijks met mensen met een grote verstandelijke beperkingen en soms ook lichamelijke beperkingen. Deze afdeling werkt met de extra uitdaging, dat de cliënten hier ook heftige agressie problemen hebben. Ze hebben lange tijd zonder de benodigde beschermingsmiddelen moeten werken, ondanks de risico’s voor hun eigen gezin. Toch gingen ze er iedere dag naar toe, zelfs meer uren, omdat de bezetting ook niet altijd optimaal is moest iedereen extra werken. Mijn dochter heeft ook nog 2 kleine kinderen thuis en ze moest iedere keer oppas regelen omdat school de boel ook niet voor elkaar had.
Wij moesten regelmatig inspringen en vrij nemen om te kunnen helpen.

Klaas voor: Franny

Door de lockdown in Afrika, heeft Elselotte de Afrika Mercy voortijdig moeten verlaten, maar is daarna direct weer in het Haga ziekenhuis in den Haag als verpleegkundige aan de slag gegaan. Zij en haar collega’s verdienen wel een opsteker in deze Coranastrijd.

Kasper voor: Haga ziekenhuis

Voor het thuiszorg team van mijn moeder. Ondanks de mega drukte die op hun schouders valt kunnen we toch op hun rekenen! Ondanks dat er zelfs collega’s zijn uitgevallen tgv het Corona virus gaan deze lieve dames toch door! Met deze verassing willen ik hen ook namens mijn ouders een hart onder de riem steken!

Karin voor: Thebe

Onze dochter Petra werkt daar met haar teamleden al vele weken in Corona tijd. Geen beschermmings middelen en anderhalve meter afstand werkt niet als je persoonlijke zorg gaat geven. De bewoners mogen er niet uit en krijgen geen visite. Wat zou het mooi zijn voor al het personeel om zo verrast te worden.

Karin voor: De Rondweg Het is een woonvorm waar ze op alle afdelingen werken

Mijn vrouw werkt in deze GEMIVA-SVG-instelling voor verstandelijk gehandicapten. Het is een lunchroom, waar naast gegeten en gedronken ook spullen gekocht kunnen worden, die door de cliënten worden gemaakt (bijv. kaarsen en vogelhuisjes). Op dit moment is de lunchroom gesloten i.v.m. het corona-virus. Met de cliënten wordt intensief telefonisch contact gehouden. Veel inwoners van het eiland en toeristen weten deze lunchroom te vinden en waarderen het concept waarbij verstandelijk gehandicapten werken in de keuken en bij de bediening. Mijn vrouw en haar collega’s verdienen een hart onder de riem nu de lunchroom tijdelijk gesloten is, maar ze wel blijven doorwerken op de locatie. Hopelijk kan de lunchroom weer snel worden geopend!

Kees Jan voor: Lunchroom Entrez te Middelharnis GEMIVA-SVG

Alle collega’s van team J verdienen deze chocolade omdat zij zich de afgelopen weken, en nog steeds, enorm hebben ingezet om onze cliënten de liefde en zorg te geven die ze nodig hebben. Ook hebben we met elkaar hele verdrietige dingen meegemaakt. Toch mogen we dagelijks de kracht krijgen om dit werk vol te houden.
Het zijn allemaal Toppers in een Top Team! Super bedankt.

Karolien voor: Wzu-veluwe locatie Bunterhoek Team J de Heugte

Na een best wel zware periode met de nodige uitdagingen, nu eindelijk wat meer rust, hoewel het op de afdeling nooit echt rustig is met jullie type gasten. Altijd alert en in deze tijd bijzonder alert, niet op de mensen maar ook nog op het gebied van een ongenode onzichtbare bedreiging. Talloze keren per dag handen wassen en ontsmetten. Lastig.

Klaas voor: De Trans Rolde

Mijn moeder werkt elke dag in de zorg. Ze staat altijd klaar voor de mensen. Altijd zet ze andere mensen in het zonnetje , daarom verdient zei het om in het zonnetje gezet te worden 🙂

Kenza voor: Sheerenloo Dagbesteding

L

Baukje is 19 jaar en nog maar net aan het werk in een verzorgingstehuis en nu dit alles. De corona crisis komt zo wel heel dicht bij. Ik ben heel trots op haar en wil haar heel veel sterkte wensen.

Lianne voor: Philadelphia 299 en 305 (Baukje)

Samen met haar collega’s zorgt Anouk ervoor dat de thuiszorg aan kwetsbare cliënten in Oud-Beijerland en omgeving zoveel mogelijk door kan gaan in deze moeilijk tijd. Dat vraagt het nodige van hen, want we horen dat in de wijk het aantal besmettingen toeneemt. Ik zou hen graag een hart onder de riem steken met deze chocoladetablet. Zij maken verschil (zoals ook Mercy Ships dat doet)!

Leontien voor: Stichting Alerimus Team wijkzorg Oud-Beijerland

Samen met haar collega’s zorgt Anouk ervoor dat de thuiszorg aan kwetsbare cliënten in Numansdorp en omgeving zoveel mogelijk door kan gaan in deze moeilijk tijd. Dat vraagt het nodige van hen, want we horen dat in de wijk het aantal besmettingen toeneemt. Ik zou hen graag een hart onder de riem steken met deze chocoladetablet. Zij maken verschil (zoals ook Mercy Ships dat doet)!

Leontien voor: Stichting Alerimus Team wijkzorg Numansdorp

Samen met haar collega’s zorgt Kyra ervoor dat het de bewoners aan niets ontbreekt. Dat is niet altijd makkelijk in deze tijd, want natuurlijk is er sprake van gemis van dierbaren die momenteel niet op bezoek mogen komen. De chocoladetablet zou een opsteker voor de medewerkers zijn, een blijk van waardering voor hun hart voor de zorg (zie de foto)!

Leontien voor: Stichting Alerimus Verpleeghuis de Buitensluis

Ik wil graag het team van d’Amandelboom bedanken voor de zorg die ze bieden aan alle bewoners in deze tijd van corona. Zonder vrijwilligers en familie is dit een hele klus! We merken dat er aandacht is voor de bewoners ondanks de hoge werkdruk. Heel hartelijk bedankt mensen!

Louise voor: Accolade Zorg, locatie d’Amandelboom

Harriet heeft zelf veel verdriet en ziekte achter de rug. Zet zich na alles wat ze heeft meegemaakt van harte in. Ze gaat met een team van haar ziekenhuis elk jaar naar de Weissensee om geld op te halen. Na bijscholing vanwege haar ziek zijn, geeft ze zich nu weer helemaal op de I.C.

Leny voor: Reinier de Graaf ziekenhuis intensieve zorg

Ons nichtje Ruth is 1e jaars verpleegkundige en werkt op dit moment op de Corona-afdeling. Dit vinden wij super dapper Daarom verdienen zij en haar collega’s wel een lekker extraatje!!

Leo voor: Dordwijk Ziekenhuis (Ruth)

Graag wil ik dit heerlijke stuk chocola geven aan mijn lieve vriendin Marjolein Buth en haar collega’s. Haar afdeling revalidatie is omgezet naar een Corona afdeling. Ze zet zich met haar collega’s elke dienst weer voor de volle 100% in om voor hun kwetsbare en zieke bewoners te zorgen. Ze is een échte doorzetter en daarom dit stuk chocola!

Lisette voor: Nieuw Rijsenburg Corona afdeling

Mijn vriendin werkt voor het artsenteam van het Flevohuis, een verpleeginstelling in Amsterdam.
Er zijn in de afgelopen 7 weken 34 bewoners overleden. Dit heeft een grote impact op iedereen en ook op het artsenteam. Zij doen er alles aan, opdat de bewoners daar een goede tijd hebben en niet, zo plotseling, overlijden. Dat raakt hen.
Door geregeld met elkaar hierover te praten, proberen zij dit te verwerken.
Vanwege hun enorme inzet, hebben mijn vriendin en de artsen de chocolade zeker verdiend.

Laura voor: Flevohuis Amsterdam Artsenteam

Het zijn zware tijden geweest voor haar. Meerdere bewoners zijn overleden aan corona. Voor veel cliënten is het erg moeilijk te begrijpen dat er geen bezoek mag komen. Dit is een extra belasting voor de zorgmedewerkers.
Door uitval van collega`s heeft zij ook extra diensten gedraaid. Zij heeft dit presentje dan ook zeker verdiend. Lisette

Lisette voor: woonzorgcentrum Eikendonk Waalwijk

De zorg voor ouderen in deze corona-tijd is zwaar. Zonder vrijwilligers/familie moeten deze kanjers van medewerkers in Nieuw Rijssenburgh hun werk doen. En ze doen het super goed…! Zeker met de wetenschap dat bijna 1/3 van dit verpleeghuis besmet geweest is met het virus. Ze verdienen écht dit extraatje!

Leanne voor: Nieuw Rijssenburgh Woongroep 485

Mijn zus werkt als helpende bij dementerende ouderen. Daar waren veel cliënten die het corona virus hadden, ook zijn er veel aan overleden. Nu wil ik haar een hart onder de riem steken ook omdat ze nu verder gaat leren voor Verzorgende IG.

Leanne voor: De Meente IJsselheem Vinkeland

Mirthe werkt samen met haar collega’s kei hard in de psychiatrie, waar cliënten deze omstandigheden misschien niet altijd kunnen en willen begrijpen. Zij houden geduld en doen hun werk. Waar zij niet altijd in de spotlight staan, verdienen zij dat wel!

Lotte voor: Bavo Europoort OB5

In de apotheken is het afgelopen maanden enorm druk geweest. Ik wil mijn schoonmoeder en haar team daarom graag verrassen met een lekker stuk chocola voor al dat harde werken!

Lianne voor: Apotheek de Batau / Galecop Nieuwegein

Johan is de geestelijk verzorger in twee woonzorgcentra in Putten. Toen de naasten niet meer op bezoek mochten komen, mocht hij nog wel bij de bewoners langs. Hij paste de weeksluitingsdienst aan zodat de bewoners nog steeds de overdenking konden horen en genieten van de liederen. Toen een man (die in het ene gebouw woont) niet bij de laatste dagen en het afscheid en de uitvaart van zijn echtgenote (die in het andere gebouw woonde) kon zijn, zorgde Johan en het team ervoor dat hij nog een boodschap kon doorgeven aan zijn vrouw en Johan heeft samen met hem de uitvaart via internet bijgewoond. Ik wil Johan en de verzorgenden (die hem soms attenderen op of iemand een bezoekje nodig heeft) een chocolade-element gunnen omdat ze samen de ouderen ‘dragen’ door deze tijd.

Lize voor: Zorggroep Noord West Vbeluwe Woonzorgcentrum Elim en De Schauw

Carolien heeft op de Corona afdeling gewerkt in het ziekenhuis

Lenny voor: ziekenhuis Corona afdeling

Zij werkte nog niet zo lang in het verzorgingshuis toen het coronavirus kwam.
Zij voelde zichzelf heel verantwoordelijk voor de oudere mensen en heeft zichzelf daarvoor niet ontzien. Met veel toewijding heeft zij haar taken daarom uitgevoerd.

Lianne voor: Woonzorgcentrum Rehoboth

Mijn oom, Jan Willem en zijn team hebben tijdens deze periode keihard gewerkt op de IC in het Erasmus ziekenhuis. Ik vind dat ze daarom nu wel wat lekkers hebben verdiend!

Lydia voor: Erasmus MC IC

M

Zij (Miron, red.) werkt in een instelling voor verstandelijk beperkten (niet aangeboren hersenletsel) die zwaar getroffen is door coronavirus. Inzet van personeel is enorm en dat verdient een opkikker

Martin voor: Miron van Zanten

Onze zoon, Timo, zelf werkzaam op de kinderafdeling, moest invallen op IC en weet dat het daar nu heel hectisch is. De mensen daar zetten zich in voor coronapatiënten en andere noodgevallen. Hun inzet is onbetaalbaar en voor velen van levensbelang. Chapeau

Martin voor IC LUMC

Danique is werkzaam op de SEH van Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp, waar ook een speciale corona-afdeling is opgezet. Het zijn allemaal kanjers en verdienen een steuntje in de rug in deze hectische tijd.

Martin voor: SEH Alrijne Leiderdorp


Aly verdient een chocolade traktatie omdat ze zich steeds weer inzet voor de Mercy Ships!

Ze is inmiddels als 2 keer aan boord geweest ( de eerste keer gingen we samen) van de Mercy Ships om daar te werken als operatie assistente.

En gedurende het hele jaar maakt ze kaarten , die ze vervolgens verkoopt en waarvan de opbrengst voor de Mercy Ships is. Ook verzorgt ze informatie bijeenkomsten in de regio voor dit prachtige doel. Ook nu is ze nog steeds actief op de OK en draagt ze haar steentje bij in de hectische tijd rond de Corona patiënten. Ze verdient een pluim! En gedurende het hele jaar is ze bezig

Marjo voor: ZGT, OK Hengelo

Mijn buurvrouw is zo’n kanjer die heel hard werkt als IC verpleegkundige in het Erasmus MC in Rotterdam. Als hart onder de riem voor hun geweldige inzet!!

Marga voor: Jantine (IC Erasmus MC)

Ik zou heel graag de groep studenten die nu op de SEH, IC en cohort-afdelingen werkzaam zijn binnen het Franciscus Gasthuis & Vlietland ziekenhuis nomineren. Zij zijn tijdens hun opleiding in deze crisis terecht gekomen. Waarbij velen nu ineens te maken hebben met het verlenen van zorg aan mensen waarvan velen zeer ernstig ziek zijn en overlijden.

Daarnaast maken zij zich zorgen hoe het met hun opleiding verder moet. Een aantal kunnen geen (online)-lessen meer volgen doordat zij nodig zijn in de zorg. In hun vrije tijd komen zij naar het ziekenhuis om daar nog toetsen te kunnen maken om zo min mogelijk achterop te raken in hun opleiding.
De jongere studenten wonen vaak nog thuis waarbij er zorgen zijn of ze zelf besmet raken en de angst dat ze hun familieleden besmetten.
Al met al een doelgroep waar ik in de media niet veel over hoor. Zij vallen onder de zorgmedewerkers waar zeker veel waardering naar uitgaat, echter zijn zij nog niet gediplomeerd, maar worden wel vol geconfronteerd met de intensieve fysieke en mentale zorg die nu in de ziekenhuizen wordt gegeven.

De persoon waar ik graag de chocolade bezorgt wil hebben is opleidingsadviseur Jolanda Schilt die o.a. op dit moment 1 op 1 gesprekken voert met studenten die het psychisch zwaar hebben. Zij is per 1 februari 2020 in dienst gekomen van het Franciscus, is amper ingewerkt en werkt nu vol overgave aan het ondersteunen van deze studenten. Zij vertegenwoordigt deze groep van studenten, mede doordat zij er zo nauw bij betrokken is.

Miriam voor: Franciscus Gasthuis & Vlietland

De heer Wijzenbroek en zijn team zetten zich al jarenlang in om de ouderen onder ons een heel mooie oude dag te bezorgen. Deze mensen zijn al kwetsbaar en in deze periode juist nog kwetsbaarder. Het is van groot belang dat het personeel van Salem alert en scherp blijft en dat zijn ze zeker. Het is een moeilijke periode aangezien de ouderen geen of nauwelijks bezoek mogen ontvangen, de dames en heren van Salem zijn daardoor de enige contacten voor de bewoners. Ik zou het mooi vinden om een deel van het mooie project daar te laten landen zodat de dames en heren van de verzorging aldaar kunnen genieten van een prachtig stuk chocolade.

Marco voor: Stichting Verpleegtehuis Salem

Dit is mijn team die kei hard werken voor cliënten met een licht verstandelijke beperking. De afgelopen tijd is het er niet makkelijker op geworden doordat veel cliënten de nieuwe maatregelen niet goed snappen en dus wat lastiger gedrag laten zien. Ik ben niet in staat om ze te ondersteunen nu en wil ik via deze weg toch laten weten dat ik aan en ze denk!! Ze zijn de beste!!!

Marielle voor: Team Weerdjesstraat Siza Arnhem

De intensieve verzorging van de Corona patiënten vraagt 200% inzet van de verpleging. Met alle liefde geven ze alles voor de patiënten.
Ze zijn helden omdat ze zelf een groot risico lopen op besmetting MAAR ZE GAAN ERVOOR!!!!!
IK BEN TROTS OP DEZE HELDEN.

Maria voor: Ikazia ziekenhuis Long/IC

Voor mijn zus Lianne Scholten en haar collega’s van 4 West, omdat zij zich nu tijdens de corona crisis hard inzetten voor de zorg van corona patiënten. Ondanks het hoge risico om zelf besmet te raken, hebben zij zich toch dag en nacht ingezet voor liefdevolle en professionele zorg. Daarom verdienen zij nu een beetje extra aandacht. Een stuk chocola zal er ook best gaan tijdens deze drukke diensten, die extra energie vergen.

Maurits voor: 4 west (Orthopedie, Gynaecologie, Urologie) Beatrix Ziekenhuis Gorinchem

Voor mijn vrouw Thera en de afdeling C2/D2 (vaatchirurgie/ urologie/ kortverblijf), die zich afgelopen weken hard hebben ingezet voor de zorg van corona patiënten. Zeker nu familiebezoek vaak niet mogelijk was en patiënten vaak eenzaam/angstig waren, was de zorg en aandacht die geleverd is van nog groter belang. Ze hebben de plak chocola als team dan ook dik verdiend!

Maurits voor: Albert Schweitzer Ziekenhuis C2/D2, Dordrecht

Judith zat vorig jaar rond deze tijd 3 weken op de Mercy Ships om op de OK te werken als anesthesie assistent.
Dit jaar zou ze dat opnieuw gaan doen, maar dat liep anders…..
Nu werkt ze door de Corona – crisis zowel op de OK als op de IC in het ziekenhuis in Deventer en maakt daar lange dagen en veel uren samen met haar collega’s.
We zijn trots op deze helden, en verdienen onze waardering!

Marjo voor: Ziekenhuis Deventer (Judith)

Mijn beste vriendin Hanneke is hematoloog in ziekenhuis St.Jansdal in Harderwijk. Zij en haar collega’s zijn tijdens de Corona-uitbraak allemaal ingezet op andere plekken in het ziekenhuis zoals de Spoedeisende hulp. Behalve dat ze zich dus erg flexibel opstelt, erg lange dagen maakt, heeft ze ook nog de zorg voor twee schoolgaande kinderen. Dat vraagt zowel fysiek als mentaal veel van een mens, daarom vind ik dat zij en haar collega’s wat chocolade power hebben verdient.

Margriet voor: Spoedeisende hulp tijdens Corona St Jansdal

Ik heb 9 jaar met dit fantastische team samen mogen werken. Voor mij word het nu tijd voor een nieuwe uitdaging in het ziekenhuis. Ik wil graag de collega’s een hart onder de riem steken met deze heerlijke chocola. Er word geweldig werk gedaan in het verpleeghuis.

Mieke voor: Woonzorgcentrum Beth-San (Ineke)

Mijn team van assitenten
Verdienen een momentje in het zonnetje!
Net begonnen in mijn praktijk 1/2 vanuit elders in de zorg – dus alles nieuwe en dan breekt er een pandemie uit!

Monique voor: Huisartsenpraktijk Bhogal-Statham Dokterassistentes

Deze toppers werken hard om de kwetsbare oudere mensen nog van goede en menswaardige zorg te voorzien. Het team in Delfgauw kan wel een lekkere opsteker gebruiken om deze periode goed met elkaar door te komen!

Marilen voor: Pieter van Foreest Delft (José)

In de zorginstelling waar lisanne werk kunnen ze wel wat chocola gebruiken. De bewoners met een beperking zullen erg smullen van dit Kadootje. Ze kunnen nergens heen en mogen ook geen bezoek ontvangen. Heftig toch?!

Meta voor: De Lingehof

Jullie zijn druk voor iedereen die je hulp maar nodig heeft. Thuis maar zeker ook op je werk. Daarnaast zorgen jullie voor je lieve dochter Hannah. Dit heerlijke stuk chocola geeft vast energie om door te gaan!

Meta voor: PMC en st. Anthonius ziekenhuis Kinderoncologie en hartbewaking

Zo geweldig dat ze voor de bewoners zorgt, samen met Jonas, Susanne en vele andere begeleiders. Alles voor onze gehandicapte zoon en medebewoners. Ze doen alles voor ze, nu wij er niet mogen komen. Voluit uit liefde en liefdevolle inzet. Hun bewogenheid en empathie kunnen wij als ouders nu niet genoeg geven. Zij wel met hulp van hun hemelse Helper.

Marja voor: Philadelphia Woudenberg Tuinhuis

Een vriendin van mij werkt momenteel keihard in het ziekenhuis. Zij en haar team hebben dit zeker verdient!

Marthe voor: Maasstad ziekenhuis Maag/darm/lever

Wat ben ik ongelofelijk trots op mijn collega’s van de afdeling radiologie. We fotograferen en scannen de hele dag alle patiënten met corona, verdacht van of zonder corona. Wat inhoud dat we bij elke patiënt ons moeten aankleden, alles moeten schoonmaken en weer uitkleden. Dit doen we steeds efficiënter door heel goed samen te werken. We zijn dan geen verplegers of artsen maar zien wel elke dag alle patiënten. We zijn de mensen die zichtbaar maken hoe ziek de patiënten eigenlijk zijn omdat iedere patiënt anders is. En ook al zien we de patiënten maar even, proberen we toch contact te maken om uit te leggen wat er gaat gebeuren tijdens deze onderzoeken. Want dat is ook ons vak!!
Wat zou het tof zijn als de afdeling een mooi en lekker stuk chocola zou krijgen als blijk van waardering voor al het werk dat niet zo zichtbaar is voor de buiten wereld.

Mirjam voor: Ijsselland ziekenhuis Radiologie

Een lekker stuk chocolade als hart onder de riem voor jou, je collega’s en jullie bewoners in deze onzekere, lastige tijd!

Mathilde voor: Cedrah, Nebo

Deze afdeling neemt ondanks alle risico’s momenteel toch ernstig zieke mensen die revalidatie nodig hebben aan. Mijn schoonzus Monique Hammerstein is er toch liefdevol ontvangen ondanks de ontzettend hoge werkdruk. Zij kan nu toch aan haar revalidatie beginnen.

Marieke voor: Vier Ambachten Spijkenisse/Careyn 2e etage Revalidatie

Beste meiden, Wat zijn jullie trouw! En ondanks de extra risico’s blijven jullie komen. Bedankt,
Mevrouw M het L. – van D. en haar dochters

Mevrouw M. het L. – van D. voor: Wijkverzorging – tav Arja en haar team in Lexmond

Ik werk als arts op de Regenboog in Salem en heb daar een chocoladetablet voor aangevraagd, of eigenlijk mijn man.
maar… ik werk als specialist ouderengeneeskunde ook in De Waard in Alblasserdam. Een heel gezellig huis ,waar liefdevolle zorg wordt gegeven aan 70 ouderen. Ik ben onder de indruk van de liefdevolle en enthousiaste zorg daar, ook in deze moeilijke tijd! Het verzorgend en verplegend team staan altijd klaar voor de mensen!!
Daarom wilde ik toch ook hen aanbevelen, om chocolade te ontvangen. En daarom heb ik nog maar een poging gewaagd!

Marleen voor: Waardeburgh , De Waard Verpleging en verzorging

Bedankt voor al jullie zorgen voor onze jongens en andere bewoners van De Vyver!

Margreet voor: De Vyver Sjaloomzorg

Ik heb veel respect voor jullie extra inzet en liefde voor de bewoners. Ondanks dat onze bewoners het zelf niet altijd begrijpen en het er moeilijk mee hebben, laten jullie de zon voor hen schijnen. Met elkaar houden we het virus buiten!! Groet, Marjolein

Beste collega’s van ksw 1 en ksw 2. Ongelooflijk hoe jullie in deze moeilijke tijd voor onze bewoners zorgen en voor hen klaar staan. De kleine extra dingen die jullie voor hen dien zijn geweldig. Ook de manier waarop jullie ervoor zorgen dat ze toch hun familie kunnen spreken of zien zijn echt fijn!

Marjolein voor Graafzicht bleskensgraaf

Gerrit is huisarts bij ons op de Veluwe. De regio is behoorlijk geraakt door Corona, maar hij zet zich tomeloos in voor zijn patiënten. Naast zorg is hij een innovatieve huisarts die altijd in is voor nieuwe ideeen en technieken. Die innovatiekracht is juist nu hard nodig!

Margo voor: Waarnemend huisarts Noord-Veluwe

Mijn schoonmoeder Toos zet zich al jaren in als Verpleegkundige, eerst in ziekenhuis, later verpleeghuis en nu alweer jaren voor de thuiszorg. Ze is inmiddels 60 en ook betrokken Oma, maar dat is niet makkelijk nu kinderen veel thuis moeten zijn. Ze blijft op pad gaan voor Icare en naast haar werk heeft ze nog veel andere kwetsbare mensen die ze helpt!

Matthijs voor: Ambulante verpleegkundige Icare Nunspeet

Ik ben trots op ons IC team; het management, de verpleegkundigen, de artsen en alle hulptroepen stonden altijd klaar om de corona patiënten in hun kritieke fase te ondersteunen! We gingen ervoor en dat lukte dankzij onze gedrevenheid, de humor en het meeleven van mensen om ons heen!

Marga voor: Ziekenhuis Rijnstate Arnhem IC

De beveiliging is een belangrijk Onderdeel van de zorg, we zijn trots dat het team waar Michiel stage bij loopt, onverminderd doorgaan om het complete proces van zorg van A tot Z in een veilige omgeving door kan gaan

Mark voor: Erasmus MC Beveilig team 1b

Dit zijn kinderen die wonen met begeleiding zij mogen niet naar buiten en geen bezoek ontvangen samen met de leiding maken zij een moeilijke tijd door, daarom draag ik deze doelgroep aan voor deze actie

Margret voor: De Handpalm Volwassenlocatie

Wij zijn medewerkers van de nachtzorg van reinaerde. Die nu heel hard werken in deze moeilijke en heftige tijd. Om zoveel mogelijk de beste zorg te verlenen. En voor alle lieve medewerkers die in deze ontzettend moeilijke tijd alles geven om alles mogelijk te maken

Mariska voor: Reinaerde Nachtzorg

Hans is sinds een jaar in zorg, thuis, en wordt door 6 verpleegkundigen ondersteund in zijn ADL. Hans en zijn partner zijn fijne mensen en waarderen de zorg enorm, vooral in deze tijd waarin we allemaal ook elders ons werk hebben en moeten anticiperen in verband met corona. Alle verpleegkundigen zijn vrouwen en vrouwen houden van…chocolade 🙂

Monique voor: Team verpleegkundigen rondom deze PLScliënt, zorg thuis

Anika werkt voor haar eerste jaar na haar afstuderen. Een jaar waarin je nog veel moet leren maar waarin er direct veel op jaar afkomt. Ik vind het knap hoe ze met de situatie omgaat en zich volop inzet op afdelingen waar mensen met het Coronavirus verzorgd moeten worden. Zij verdiend deze chocola zeker!

Madelie voor: UMC Utrecht

Voor mijn lieve vriendin Margreeth en haar cliënten van dagbesteding Bie Joe. Die het door hun lichamelijke en geestelijke beperking heel moeilijk hebben in deze tijd. Alle vertrouwde dingen vallen weg, maar door de inzet en liefde van de verzorgers is het toch een feest iedere dag naar de dagbesteding te kunnen.

Marianne voor: Bie Joe/st. Sjaloom Zorg

Mijn dochter is bezig met haar HBO-V opleiding en is nu eind 3e jaars. Ze loopt nu stage bij Novadic-Kentron in Den Bosch. Ze verlenen daar zorg onder verslaafden, wat nu zo anders loopt dan anders. Toch zetten ze zich allemaal er voor 100% voor in. Hiermee wil ik haar een hart onder de riem steken, samen met haar team, omdat zij samen de zorg voor deze groep mensen verlenen. Zet hem op samen. Ik ben trots op je Tabitha!
Je moeder ♡

Martin voor: Novadic-Kentron

Caroline werkt in een verpleeghuis, waar het op het ogenblik erg druk en chaotisch is.
Ik vind dat zij en haar collega’s deze opsteker dil verdienen.

Marijke voor: Humanitas

Dit team zorgt al de gehele corona tijd voor een woongroep verstandelijk gehandicapten! Elke dag bieden ze een afwisselend en actief dagprogramma aan. Ze zorgden voor een ingegraven trampoline, houtbewerking, sociale spelen met elkaar! Ook onderhouden ze via videobellen, fotonetwerk contact met de ouders en familie van de cliënten! Enorm veel enthousiasme elke dag. Als zus, zwager, neefje en nichtjes van een cliënt bewonderen we ze en daarom verdienen ze deze verwennerij!!

Marieke voor: Woonloactie de Boog Siloah

Wij werken met ruim 30 collega’s als team voor de thuiszorg in Gouda. Iedereen is druk in touw, om de nodige zorg thuis te leveren. De meeste hebben een gezin, en door ons werk kan het risicovol zijn, voor ons en onze naasten. Ik wil mijn collega’s verrassen met dit lekkers. Ik heb mijn adres toegevoegd voor bezorging, omdat ik het dichtste bij onze uitvalsbasis/kantoor woon.

Marina voor: Vierstroomzorgthuis Gouda Noord

Een ieder is natuurlijk getroffen door het Corona Virus. Ook in al onze locaties bij ZNWV, maar bij de Ittmannshof is het wel erg toegeslagen. Vele bewoners die zijn overleden en het personeel heeft hier onder te lijden en de werkdruk is momenteel erg hoog. Hiermee wil ik hen daarom ook een hart onder de riem steken. Toppertjes zijn het!

Marga voor: Locatie Ittmannshof ZNWV Stichting ZNWV

Omdat ze met zijn alle klaar staan voor de ouderen. Die nu eenzaam zijn doordat ze geen bezoek mogen ontvangen. En daar door de zorg iets meer vraagt door dat je ze aandacht moet geven en laten videobellen met hun familie

Marjan voor: Beth-san Rietzanger

Voor de lieve mensen in deze praktijk, bij wie de zorg en al het werk ineens zo on hold kwam te staan, van de een op andere dag.
Ze zetten zich altijd 100 procent in en ineens moesten ze heel anders gaan werken, videobellen en niet meer fysiek behandelen.
Maar ze zijn er doorheen gekomen en we mogen weer open!
Daarom een steuntje in de rug in deze moeilijke tijden 😘

Mariët voor: JAN WILLEM Fysiotherapie

n de start van de Corona-crisis hebben de mensen van verzorgingshuis Thebe Janshove zo hard gewerkt en zo veel risico moeten nemen. Ondanks deze risico’s en het feit dat meer dan de helft van het personeel klachten kreeg en een aantal bewoners van het huis zijn overleden hebben zij zich allen fantastisch ingezet. De grote zorgen die wij hadden toen bekend werd dat onze vriendin klachten kreeg en zij zeker niet de enige was, lieten ons van dichtbij zien wat een impact deze crisis heeft. De bewoners hebben nog altijd een liefdevol thuis waar ze worden verzorgd en waar het nog altijd een thuis kan worden genoemd. Zelfs toen naar voren kwam dat veel van de medewerkers klachten kregen en dat de zorg onder hoge druk stond hebben zij klaar gestaan.

Martine voor Thebe Janshove

Mijn schoonzusje Sumeya zet zich met hart en ziel in voor haar werk in de ouderenzorg. Ze verdient samen met haar collega’s een blok chocolade na de moeilijke tijd die achter hen ligt met de recente corona besmettingen.
Dikke knuffel voor jou Sumeya! Liefs, Marieke

Marieke voor: Laurens/Verpleeghuis de Oranjehoeck “Paleis het Loo”

Mijn zus is midden in de brandhaard Brabant werkzaam in de thuiszorg. In het begin met maar zeer beperkte beschermingsmiddelen is dat een spannende situatie. Om haar en haar collega’s een hart onder de riem te steken verdienen zij wel een stukje chocolade!

Martje voor: SZR in Tiel Thuiszorg

Deze verpleegkundigen van de afdeling Neurologie / Intern vormen nu tijdelijk de Corona afdeling. En verdienen deze heerlijke ondersteuning.

Marc voor: Beatrix ziekenhuis Gorinchem Corona afdeling

Deze personen, Jaap Willem en zijn vrouw Rosalie werken beide in de zorg. Tevens doen ze veel voor andere mensen. Rosalie kookt voor één mevrouw die blind is. Ze denken aan andere mensen om hun heen. Super voor een stel die nog zo jong zijn.

Marianne voor: Amstelring Revalidatie afd

Je bent een topp meid en werkt zo hard voor alle lieve bewoners!
Je verdient het om dit als team te krijgen.

Marjolein voor: Cedrah, Locatie Uitzicht

Omdat jullie zo hard werken om het voor de mensen in Cederhof ondanks alles toch fijn en veilig te maken. Gods zegen gewenst…

Marco & Jacobse voor: Cederhof Verzorging

Mijn zus Geertje werkt als voedingsassistent in de Savelberg. Zij is 61 jaar en vindt het heftig om haar werkzaamheden te doen, zoveel mensen die ziek worden en sterven. Zij heeft met haar afdelingen wel chocolade verdient.

Marijke voor: Verpleeghuis Savelberg in Gouda

Gerdine werkt op de Röntgenafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis ASZ (Zwijndrecht en Dordrecht). Een aantal collega’s zijn ziek geworden en er wordt nog steeds veel zonder mondkapjes gewerkt.. Voor alle chirurgen en verplegend personeel van beide ziekenhuizen een applaus voor hun inzet en een stuk chocolade dik verdiend voor Gerdine en voor de Röntgenafdeling van het ASZ!

Miranda voor: Albert Schweitzer Ziekenhuis Röntgenafdeling

Jullie verdienen een presentje voor jullie inzet om zelfs op afstand jullie cliënten goede zorg te blijven geven.

Matthijs voor: Huisartsenzorg Sysselt

Voor de kanjers van A1, jullie leveren topzorg door steeds al de COVID verdachte patiënten op te vangen en te verzorgen! Een dikke pluim voor jullie namens de SEH collega’s!!

Mattie voor: Alle collega’s op De neurologie afdeling Diakonessenhuis

Dank jullie wel voor de zorg die jullie in deze pittige tijd gewoon door blijven geven aan mijn moeder en de rest van de groep! Thea

Thea voor: De Elf Ranken Reling 15

Afgelopen 3 maanden zijn bijna alle verpleegkundigen van de poli urologie ingezet op de corona afdeling van het ziekenhuis. Sommige werden ook ziek en hebben zelfs familie leden verloren. De inzet bleef onvermoeibaar groot met hart en ziel. Nu is het bijna terug naar normaal maar geen tijd om bij te komen. Nu komt de inhaalslag op de poli. Dit om een hart onder de riem te steken!

Maria voor: Rivas Beatrix Ziekenhuis Poli urologie

Ik ben trots op de kanjers die in het team van Grasboom Leusden zitten! Zij zetten zich al jaren met veel liefde in voor de jongvolwassenen met autisme die hier wonen. Dit team mag weleens in het zonnetje gezet worden!

Mary voor: Kwintes Grasboom Leusden

Mijn nicht Mirjam en haar collega’s op de IC afdeling van het Erasmus hebben de afgelopen tijd ontzettend hard gewerkt en lange dagen gemaakt om alle Corona-patiënten te helpen. Daarom hebben ze deze chocolade van harte verdiend

Marius voor: Erasmus ziekenhuis IC afdeling

Marlies is verpleegkundige in de ouderenzorg en heeft vanwege de coronaregels erg veel voor de ouderen, die geen bezoek mochten ontvangen extra aandacht gegeven en extra uren gemaakt!
Haar dochter Marinka werkt op de IC, waar heel veel mensen met corona opgenomen waren en heeft daar heel veel extra uren gewerkt en veel ernstige situaties meegemaakt op haar nog jonge leeftijd van 26 jaar!

Magda voor: Marlies, Verpleeghuis de Bovenberghe in Schoonhoven en voor Marinka, IC IJssellandziekenhuis-Capelle a/d IJssel

In de persoon van Angelique Breugem-Aben wil ik alle medewerkers van Wittenbergzorg te Haaften in het zonnetje zetten. Met veel liefde en aandacht wordt zowel intramuraal als bij Zorg aan Huis gezorgd voor de, veelal oudere, medemens. Vooral in deze tijd wordt veel van de medewerkers gevraagd; daarom van harte sterkte toegewenst.

Meta voor: Wittenbergzorg

Mijn lieve held-vriendin heeft na een bijzondere tijd haar werkplek weer teruggevonden; in het ziekenhuis, verpleegkundige, met zo’n grote passie en hart voor de hulpbehoevende coronapatienten dat ik niet anders kan zijn dan trots. Trots dat zij zichzelf heeft aangemeld in tijden van onzekerheid en ziekte in Nederland om samen met al die andere liefdevolle verplegende strijders te zorgen voor de eenzame zieken in het ziekenhuis.
Ik vind dat Corina dit element mag ontvangen omdat zij vol energie en liefde het ziekenhuis opnieuw is in gegaan en daar haar plek weer helemaal heeft gevonden.

Myrna voor: Jeroen Bosch ziekenhuis Corona afdeling

Voor mijn tante en haar hard werkende mede collega’s.
Doordat de recovery verplegers en artsen ook moesten zorgen voor de covid-19 patiënten, verdienen zij nu een heerlijk groot stuk chocolade. Het is een groot team en met elkaar hebben ze hele goede zorg kunnen verlenen. Laten we ze een blijk van waardering geven en ze lekker, nu het wat rustiger aan het worden is, ontspannen met een heerlijk stuk chocolade. Het is een moeilijke tijd, met veel emoties. En wat helpt er dan beter dan een stukje chocolade!

Marieke voor: Meander medisch centrum Recovery

Buro Saartje verdient een groot stuk chocolade omdat zij zich al jaren inzetten om huishoudelijke hulp te bieden aan huishoudens die dat zelf niet meer kunnen organiseren. Ze verdienen een pluim in de vorm van heerlijke chocolade!!!

Martine voor: Zorggroep Solis Buro Saartje

Goedenavond, ik zou graag het team Sophiastaete in het zonnetje willen zetten en dat zij kunnen genieten van het lekkers. Het zijn namelijk smulaapjes😂 waarom zij dit verdienen is omdat het Corona is getroffen bij het team. Alle spanningen die met zich meebrengen speelt bij sommige collega’s erg. Ook de vele open diensten die zij oplossen met elkaar. En dat het nu eindelijk een team is wat achter elkaar staat en het weer gezellig maakt met elkaar ondanks alle moeilijkheden. Dus misschien kan dat zeker in deze periode een lach bezorgen en de spanning van de schouders afgeleiden bij de geweldige meiden.

Mirella voor: Sophiastaete Thuiszorg sophiastaete

Goedenavond, ik wil graag dit team in het zonnetje zetten via dit. De reden is toen ik ziek was en aan het herstellen was ben ik zo geweldig opgevangen door dit team. Ik werd uit mijn eigen team gehaald en ging naar een team waar ik het niet zag zitten. Kwam erna in de Emmastaete terecht. Ik ben zo liefdevol ontvangen en hoe zij als collega’s onder elkaar werken en voor elkaar klaar staan, geen woorden voor maar gewoon kippenvel. Ik hoop zo dat dit team in het zonnetje gezet wordt. Ook hoe zij met de mensen omgaan met een lolletje enz. Een warm hart op de goede plek. Dus ik ga duimen zijn geweldige meiden en een warm liefdevol team.

Mirella voor: De blije Borgh locatie Emmastaete Thuiszorg

Ik wil mijn team in het zonnetje zetten omdat we even moesten schakelen toen alle bewoners niet meer naar dagbesteding mochten. De diensten werden anders en de structuur ook. Wij hebben samen de schouders er onder gezet om voor alle bewoners het zo goed mogelijk te maken! We zijn ook dankbaar dat onze bewoners gezond zijn gebleven. Mijn collega’s en bewoners zijn stuk voor stuk toppers!!

Mariëlle voor: ‘s Heerenloo Hellenbeek

N

Ha Car! Het zijn hectische tijden voor jou en je team in de Riederborgh. Sterkte!! Jullie verdienen zeker een steuntje in de rug, daarom een heerlijk stuk chocolade voor jullie van Ridderkerkse bodem. Eet smakelijk!!

Nadia voor: Riederborgh Ridderkerk (Carla)

Ik heb echt respect voor het inzet van Annemiek en alle andere medewerkers van het Diakonessenhuis Utrecht in deze tijden van ongekende uitdagingen. Eindelijk krijgen zorgmedewerkers de waardering die ze verdienen!

N. Wood voor: Diakonessenhuis Utrecht

Omdat we ondanks alle maatregelen toch er zijn voor onze cliënten en alle diensten die door ziekte zijn ontstaan met elkaar invullen.

Nienke voor: Leger des Heils

In de zorg worden de laatste tijd veel mensen extra gewaardeerd. Uit ervaring weet ik dat een keukenteam snel wordt vergeten, dit gaat nooit bewust maar het gebeurd gewoon regelmatig. Om die reden nomineer ik het keukenteam van Verpleeghuis Salem, mijn oud-collega’s. Zij werken hard en ook continue. Ook zij lopen extra risico’s. Een waardering is ook daar op zijn plaats.

Nelleke voor: Verpleeghuis Salem Keuken Team

Gregory en zijn team, ik weet hun namen niet, werken. Met gehandicapte mensen, die verbaal sterk zijn en mentaal beperkt. De ene door chronische aandiening of aangeboren beperkingen.
Ze wonen in groepsverband en hadden allemaal, ieder op eigen niveau, hun dagbesteding en dagelijkse programma’s. Deze zijn allemaal komen te vervallen, wat spanningen en soms agressief gedrag met zich meebrengt. Dit heeft natuurlijk ook impact op de medewerkers die hun kwaliteiten anders in moeten zetten.

Het is ook een groep cliënten die weinig onder de aandacht zijn omdat er weinig doorstroom is, vanwege hun situatie. Des te zwaarder is dit ook voor medewerkers. Mijn schoonzoon doet dit werk met liefde en met zijn team zou dit een heel attent compliment zijn. En zo natuurlijk vele anderen die in deze sector werken.

Nel voor: VIC ( very intensive care) ‘S Heerenloo Monster

Mijn broer(tje) werkt op de Acute Opname Afdeling in het Gelre Ziekenhuis te Apeldoorn. Deze afdeling is nu noodgedwongen veranderd in een corona afdeling.
Hij neemt de chocolade plak mee naar het ziekenhuis om zowel zijn collega’s van de acute Opname afdeling en de longafdeling een hart onder de riem te steken in deze bijzondere tijd.

Neline voor: Gelre ziekenhuizen Apeldoorn Acute Opname Afdeling

Deze plaque chocola wil ik graag geven aan de medische staf van de het Amstelland zh. In 1 week tijd is het hele ziekenhuis omgebouwd en de zorg op bijna alle vlakken anders ingericht. Daarna was er aandacht voor niet alleen de medische kant, maar ook de sociaal -psychische kant die de zorg voor de Corona patiënten met zich meebracht. Tekeningen werden door kinderen gemaakt, geestelijke verzorging werd ingezet, familieleden konden aan de buitenkant van het raam hun familie zien. Ik vond dit verander proces op de afdeling erg mooi om te zien, aangezien ik deel mocht maken van het artsen team. Petje af voor de bestuurders.

Naomi voor: AMstelland ziekenhuis covid afdeling/ MSB

De Handpalm is een woonlocatie in Bleskensgraaf. Waar kinderen als volwassenen met een verstandelijke beperking wonen. Zo ook mijn pleeg-broer Michael. Sinds de lock-down kunnen de bewoners niet meer naar hun dagelijks dagbesteding en is de zorg veel intensiever op de locatie. Vandaar dat ik hen deze plaque chocolade gun, zodat ze die samen met de bewoners kunnen opeten.

Naomi voor: Philadelphia de Handpalm

..omdat ze altijd voor de hele familie klaar staat, (ook) als onze persoonlijke “medische adviseur”, dag en nacht, als één van ons of onze kinderen een gek kuchje, vreemd vlekje of ander mankementje heeft.
..omdat ze schijnbaar onvermoeibaar opleiding na opleiding begint en afrond! High Care in the pocket en nu door met Spoedeisende Hulp.
..omdat we daarom allemaal heel erg trots op haar zijn!
..omdat haar vakantie in duigen viel door Corona en ze in plaats daarvan aan de slag ging in de ” frontlinie”.
..omdat ze gewoon heel goed is in haar vak!
..omdat zij de chocola op de juiste plek kan krijgen, zodat er heel veel zorgkanjers van de chocola kunnen genieten!

Nelianne voor: Erasmus MC (Hesli)

Lieve Winnie en al mijn andere oud collega’s. Wat hebben jullie hard gewerkt afgelopen periode. Jullie hebben werk gedaan voor mensen gezorgd die buiten jullie gebruikelijke patiënten categorie vallen. Langdurige zorg en ook intensieve zorg. Op tijden die jullie niet gewend zijn. En in een omgeving die niet gemaakt is om mensen langdurige zorg te geven. Ik ben trots op jullie. Jullie hebben het toch maar mooi gedaan.

Nathalie voor: Albert Schweitzer Ziekenhuis Recovery

Ik geef tante Willemijn een stuk chocolade omdat ze d oor haar werk ons niet vaak kon zien en dat moet beloond worden zeker nu.

Nick voor: Cederhof Ouderenzorg

Ha Carolien! Het allerlaatste element is voor jou en je collega’s! 🙂 Geniet ervan!! Groetjes, Nadia

Nadia voor: Ziekenhuis (Carolien)

O

P

De lieve bewoners en hun begeleiders aan de Van Ewijckstraat in Dordrecht hebben het de afgelopen weken zwaar voor de kiezen gehad. IMinder aandacht in een tijd die best spannend is; en dan zit je als bewoner ook nog veel vaker tegen dezelfde gezichten aan te kijken omdat er begeleiders ziek zijn ;).
Een stuk chocola wordt vast gewaardeerd!

Paul voor: Philadelphia Zorg, locatie Van Ewijckstraat, Dordrecht

We hebben Miek pas enkele jaren geleden voor het eerst ontmoet op een Alpha cursus en is ze hierdoor tot levend geloof gekomen en zit nu zelf in de leiding en heeft gisteren haar 2de inleiding gegeven dit jaar (!) Geweldig om te zien dat ze zo gegroeid is en ook graag wil uitdelen, ook in de zorginstelling waar ze werkt. Ze doet haar werk met hart en ziel, cijfert zichzelf vaak helemaal weg en deelt graag haar liefde uit, maar komt sinds deze crisis natuurlijk ook vaak erg schrijnende situaties tegen…
Ze houdt ook erg van chocolade -;) en vinden wij dat zij en haar collega’s zo’n tablet dubbel en dwars verdienen!!

Pim en Karin voor: Stichting Maasduinen, Locatie Antoniushof Waalwijk

Met de Coronacrisis staan er vrijwel dagelijks nieuwsploegen bij het Erasmus MC in Rotterdam nu daar het landelijk coördinatiecentrum gevestigd is. Elaine en haar collega’s van de Persvoorlichting hebben het achter de schermen extra druk gekregen nu het Erasmus MC in het middelpunt van de belangstelling staat. De dagelijkse bezigheden en het gezinsleven gaan natuurlijk ook op een iets andere manier gewoon door. Kortom: een Topprestatie!

Paul en Eva voor: Persvoorlichting Erasmus MC, Rotterdam

Alle thuiszorgmedewerkers van Agathos zetten zich met hart en ziel in voor de cliënten!

Pauline voor: Lelie Zorggroep Agathos Gouda/Waddinxveen

Omdat deze man/vader zo ongelooflijk hard werkt en lief Is voor alle patiënten, maar ook voor de rest van het personeel wat super hard werkt en heeft gewerkt in deze zware tijd. De belasting is zowel lichamelijk als geestelijk zwaar, en toch staan ze er iedere x weer om allen die het nodig hebben te helpen. Respect! Knuffel Mireille&Pleuni

Pleuni voor: Bernhoven ziekenhuis Cardiologie/Intensive Care

Onze Adl assistentes, team Focus Zoetermeer, verdient dit omdat ondanks de hoge werkdruk, ze 24 uur per dag klaar staan voor onze cliënten. Deze ‘hart onder de riem’ is voor hen die ondanks ook zieke collega’s gewoon doorgaan met zorgen!

Petra voor: Stichting Focus Zoetermeer Rokkeveen

Op deze woongroep was ook corona. De inzet en vooral de liefde waarmee het personeel de bewoners verzorgd is bijzonder.

Petra voor: Nw Rijssenburgh Woongroep 349

De afgelopen periode is best pittig geweest voor Thomas. Vanwege de Coronacrisis was de dagbesteding gesloten en waren andere uitstapjes ineens niet meer mogelijk. Om elk risico op besmetting te voorkomen moesten de zorgkanjers die rondom hem en zijn gezin staan extra opletten terwijl de zorg doorgaat. Kortom: een pittige periode die nog niet helemaal voorbij is. Met deze plak een hart onder de riem voor Thomas en zijn Zorgkanjers!

Paul voor: Thomas en zijn Zorgkanjers

Q

R

Deze plak graag naar het Ziekenhuis Gelderse Vallei in EDE. Topzorg in bijzondere tijden!

Rotec BV Cutting Tools voor: Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede

Ik wil graag een chocolade element schenken aan de medewerkers van Profilazorg omdat zij altijd, maar nu helemaal, zo liefdevol zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze bewoners begrijpen niet goed waarom er geen bezoek meer kan komen en waarom ze afstand moeten houden. Tijdens mijn vrijwilligerswerk in de wassalon merk ik zoveel liefde en geduld op, dat de werkers wat mij betreft wel een extraatje verdienen in de vorm van de heerlijke chocolade.
Veel liefs, Renée

Renee voor: Cora Profilazorg – Rotterdam Keyenburg, Afdeling Saffier en Amethist

Rond de 20 man re-integrerende mannen en per dag 8 begeleiders, werken samen op het terrein van Stichting Ontmoeting. Uit het verleden en in het heden vallen er veel zaken te overdenken en vragen om behandeling. Plaatsing van de mannen wordt via Justitie geregeld.
Normaal zijn er regelmatig vrijwilligers aanwezig. Door de corona-griep-dreiging zijn die nu verbannen naar eigen erf. Ik ben er één van hen.
Voor de mannen en de begeleiders is het leven nu behoorlijk minder simpel. Het afstand houden vraagt van ieder veel… Het feit dat het met verlof mogen gaan, is verminderd tot nihil…, maakt dat het verdragen van de ander, om meer rekkracht vraagt.
Vervolgens vraagt dat ook duidelijk meer van de begeleiders….
Het lijkt mij een fraaie uitvoering om mannen en begeleiders van een onbehoorlijk groot stuk chocolade te voorzien… Wedden dat ze er binnen niet al te lange tijd een behoorlijk gat in slaan…?!
Het zou me leuk lijken om dat te zien en er ook een stukje van te proeven… , maar dat wordt ‘m even niet!!
Groeten van Riet

Riet voor: Monique van Stichting Ontmoeting Epe

Begin maart afscheid genomen van het fantastische team van de (kinder)SEH van het HagaZiekenhuis om voor Mercyships in Senegal te gaan werken. Zij hebben mij op allerlei manieren gesteund om te gaan maar dit ging helaas niet door. Nu ben ik weer werkzaam in mijn oude topteam en chocola zou een mooie verrassing zijn!

Rachel voor: HagaZiekenhuis / Juliana Kinderziekenhuis Den Haag

Mijn zus werkt op de kinderafdeling. De kleine baby’s zijn te vroeg geboren en daardoor erg kwetsbaar. Deze topverpleegkundigen en artsen kunnen wel een steuntje in de rug krijgen!

Roeland voor: Sint Jansdal Kinderafdeling

Ik zou het geweldig vinden om de afdeling waar mijn vader werkt hiermee te verrassen!
Zij hebben het ook extra druk tijdens deze crisis en zetten alles op alles om op technisch gebied alles te faciliteren, zodat er extra patiënten geholpen kunnen worden. Ze komen op de afdelingen waar het nu gebeurt en zien hoe ernstig de situatie is. Doordat monteurs de afdeling niet op mogen, nemen ze ook die werkzaamheden over. Ik vind dat ze dit echt verdienen en verwacht dat ze nog wel aan andere afdelingen uit zullen delen ook!

Rianne voor: Medische Instrumentatie Ikazia ziekenhuis

Mijn zus zet zich al jaren in voor de zorg van ouderen. In Sonneburgh zijn er veel en is er ook veel eenzaamheid. Nu is het voor haar nog harder aanpoten ook omdat er minder personeel is door ziekte. Ik gun haar, haar collega’s en de ouderen daar een lekker stuk goede chocolade.

Rene voor: Sonneburgh (Ineke)

Mijn schoonzus Ellen werkt al jaren in het Fransiscus Vlietland ziekenhuis. Op de IC afdeling met 18 bedden wordt met 50 man hard gezorgd voor de patiënten. Ik gun haar en haar collega’s een lekkere plak chocola en daarnaast wat voor de patiënten. Zij verdienen een dikke pluim met elkaar!

Rene voor: Endescopieafdeling Franciscus Vlietland Schiedam

Mijn vriendin Inge is een kanjer! Respect voor haar en de medewerkers van afdeling Dagbehandeling Franciscus locatie Vlietland! Ze zet zich super hard in samen met haar collega’s. In deze pittige tijd verdienen jullie dit stuk chocolade.

Rianne voor: Dagbehandeling Franciscus locatie Vlietland

Mijn vriendin Marlies is een kanjer! Ze werkt bij deRotterdamseZorg. deRotterdamseZorg bevordert de personeelsbezetting van zorg-en welzijnsorganisaties in Rotterdam Rijnmond. Sinds de Corona-crisis hebben veel (oud)-zorgprofessionals zich vrijwillig aangeboden via Extra handen voor de zorg om juist in deze tijd mee te werken in de bestrijding van het corona-virus.

De vraag van de zorgorganisaties wordt gematcht aan het aanbod. De druk op de zorgprofessionals tijdens de coronacrisis is groot. Van meerdere kanten is er vraag naar mentale ondersteuning om de (zorg)medewerkers ook op langere termijn vitaal inzetbaar te houden. In de organisaties wordt daar op diverse manieren invulling aan gegeven. Wanneer de vraag groeit en het aanbod intern niet voldoende is kan, vanaf nu, gebruik gemaakt worden van ‘extra coaching voor de zorg’. Aan dit project heeft Marlies de afgelopen weken hard gewerkt. Met respect voor haar en haar collega’s gun ik hen allemaal een flink stuk van deze heerlijke chocolade!

Rianne voor: deRotterdamseZorg

Ik gun mijn dochters Marthe (18) en Thera(17) een stuk chocola. Ze lopen stage op de asvz, locatie merwebolder in Sliedrecht. Daarnaast werken ze er ook nog in het weekend zodat ze al snel 4 a 5 dagen in de week zorg verlenen aan mensen met een verstandelijke beperking. De bewoners kunnen niet naar de dagopvang zodat er heel veel creativiteit van hen en hun collega’s gevraagd wordt. Ze werken op de woningen Vlasakker 13 en 15. Diepe buiging voor deze helden!

Rianne voor: ASVZ de Merwebolder Vlasakker 13 en 15

Groeten Rianne

Deze collega springt er even met kop en schouders boven uit en neemt de rest van het team met zich mee.
Deze actie leek mij een zeer goede om hem eens even in het zonnetje te zetten en dan nu ook het hele team mee genomen kan worden om de chocolade reep op te eten.

Riekelt voor: ‘s Heeren Loo SSC Facilitair Ermelo

Ik wil heel graag Alien voordragen, waarom, Alien werkt in de zorg, iedereen weet wat dat momenteel betekend, maar buiten dat is Alien altijd voor anderen bezig, zo is ze 2x naar Griekenland geweest om te helpen bij de vluchtelingen op Lesbos, ze gaat vaak met haar gezin op werkvakanties, om zo wederom anderen te helpen..

Dan gaat ze regelmatig naar Roemenië, naar de Roma’s om hier haar bijdrage te leveren. De bedoeling is dat ze daar ook weer in juni naar toe zou gaan, maar of dit nu doorgaat dat is even afwachten. Alien is erg betrokken bij hun kerkactiviteiten, en ook hier draagt zij rijkelijk haar steentje bij. En ja dan heeft ze nog een gezin met 4 kinderen, allemaal tieners of daarboven. Ik weet zeker dat Alien de chocola met haar collega’s zal delen. Dan is ze ook nog eens op 9 mei jarig.

Roelie voor: Verpleegkundige in de wijk bij Buurtzorg Nederland

Het is geweldig wat jullie visie op zorg is. Jullie stimuleren alle bewoners om zo zelfstandig mogelijk te leven. Heel mooi hoe jullie helpen bij het dragen van verantwoordelijkheid en het aangaan en versterken van duurzame relaties van de bewoners. Ook in deze moeilijke tijd.

Richard voor: Zorgteam Sprank Buitenhorst

Thirza en haar fantastische collega’s zetten zich in voor onze kwetsbare ouderen in dit verzorgingshuis. Ze hebben hier ook erg te kampen met het COVID-19. Zo mooi hoe deze mensen zich inzetten!

Rianne voor: Zorgcentrum crimpenersteyn afdeling de Leisteen (Thirza)

Deze zorgtoppers weten de zorg voor de bewoners en revalidanten optimaal te houden binnen lastige omstandigheden. Iedereen helpt elkaar. Fysiotherapeuten helpen de voedingsassistenten. De ergotherapeuten helpen de verzorgenden. De psychologen bieden de geestelijke ondersteuning. En wie wordt er niet gelukkig van Chocolade? Thanks Mercyships!

Roel voor: Ronssehof Revalidatie – Zorgpartners Midden Holland Specialist Ouderengeneeskunde – alle medewerkers

IN deze tijd van corona word er veel gekeken naar de Ziekenhuizen e.d. Maar de GGZ is een sector die ook te maken heeft met dit virus. Bewondering voor de mensen in de klinieken die dagelijks met de spanning moeten leven of het corona voorbij gaat aan de deuren van de kliniek. Tot nu toe is dat gelukkig het geval

Rene voor: De Hoop GGZ Klinieken de Hoop

Mijn beide ouders (92 en 94 jaar) wonen beide in het Catharina Gasthuis in Brielle. De meiden die dag in en dag uit klaar staan voor mijn ouders en het een beetje dragelijk maken voor de bewoners in deze moeilijke tijd zonder familie verdienen het om ook een keer verwend te worden. Wij zijn alle medewerkers enorm dankbaar voor de goede zorg. En daarom vinden wij dat ze een lekker stuk chocolade verdienen.

Rosina voor: Catherina Gasthuis Brielle 2e etage

Deze meisjes werken keihard, zorgen dagelijks voor onze bewoners van 90+jr en maken ze wegwijs op tablets om zoveel als mogelijk met familie te videobellen. Daarnaast doen ze er alles aan om BethSan Coronavrij te houden.. dankbaar dat dit nog steeds het geval is!! Meiden, zet m op.. en hou vol!!

Rijan voor: Beth~San Rietzanger

Mijn vriendin en ik zijn werkzaam in het ziekenhuis in Tilburg en worden in deze heftige tijd veel gesponsord door bedrijven. Daar in tegen wordt in de verzorgingstehuizen rondom Tilburg net zo hard gewerkt om deze crisis op te lossen als in de ziekenhuizen. Alleen zij worden hier helaas niet voor beloont en daarom wil ik mijn moeder en zus( en hun beide teams) graag in het zonnetje zetten voor hun harde werken deze tijd.

Rens voor: Thebe De Clossenborch Team Groenendaal roze en team C

Anja is hoofd van de activiteiten afdeling. Zij doet altijd heel erg haar best om leuke activiteiten voor de bewoners te organiseren. Dat doet ze samen met collega’s en vrijwilligers. De bewoners mogen niet naar buiten en krijgen ook geen bezoek. Dat is erg triest voor die mensen.
Nu met de Coronacrisis is het veel moeilijker geworden om leuke dingen te doen, maar toch lukt het haar. De bewoners en het personeel van Sint Jozef zijn heel blij met haar. Ze heeft het dubbel zo druk omdat de kinderen ook thuis zitten. En als ze thuis is moeten zij en haar man de kinderen ook nog helpen met huiswerk! Anja wij zijn trots op jou !

Ria voor: Verzorgingshuis Sint Jozef Activiteiten

Omdat we nu allemaal hard werken, en al maanden de dagbestedingen dicht zijn en toch elke dag creatief zijn met nieuwe ideeën om onze bewoners elke dag te verwennen en te vermaken!

Romy voor: Prisma Concordialaan

Als zorgkundige ben ik werkzaam in de gehandicaptenzorg op de Stove. Een locatie van Sjaloomzorg. Via deze actie wil ik mijn collega’s laten weten dat we een top team zijn. Tekort aan personeel, ziekte, nu Corona….. Er wordt veel van ze gevraagd, al jaren.

Reina voor: Sjaloomzorg De Stove

Mijn vrouw en mijn moeder woont in het Parkhuis. Ze is jong dementerend. (56 jaar). In het Parkhuis is recent Corona uitgebroken en is zelf ook besmet met Corona. Wat de zorg daar gepresteerd heeft is ongekend. Eigenlijk moeten alle zorgmedewerkers in het zonnetje worden gezet maar dat is niet mogelijk.
Anouschka heeft zich buitengewoon ingespannen voor Jacqueline (mijn vrouw) om haar te verzorgen en haar thuis te laten voelen in een vreemde omgeving.

Ralph voor: Parkhuis De Nurght Dordrecht

Voor mijn zwager Ton, die aan alle kanten in de risicogroep zit, en toch zijn werk op de dialyse trouw doet. Ook voor mijn schoonzus Ria, die als medisch secretaresse bij chirurgie 2 haar werk doet in hetzelfde ziekenhuis. Uiteraard mogen hun collega’s ook meegenieten!

Renée voor: Dialyse en Cirurgie 2 Maasstadziekenhuis

Voor de helden van Tandwiel die ondanks de corona gewoon weer doorgaan met de tandzorg van basisschool kinderen die geen alternatief hebben.

Rick voor: Tandwiel (Diana)

Marijn is een zorgheld! Toen hij te horen kreeg dat het COVID-19 virus voor grote problemen zorgde in de Nederlandse ziekenhuizen is hij op een bijzondere manier bijgesprongen. Marijn houdt zich dagelijks bezig met onderzoek naar de verbetering van antikanker geneesmiddelen. Echter, gedurende de pandemie heeft Marijn zijn onderzoek doorgezet en is daarnaast in zijn vrije avonden en weekenden diensten gaan draaien op de COVID spoedeisende hulp om de andere klinisch werkende artsen te ontlasten van de drukte. Chapeau Marijn!

Ruben voor: Erasmus MC Longgeneeskunde

S

Mijn zoon Willem (20 jaar) werkt in Elkersweide te Dirksland. Elkersweide is een woonvoorziening voor gehandicapte mensen. Het is nu niet mogelijk, vanwege het coronavirus, om familie en/of vrienden van de cliënten te ontvangen. Hierdoor komt er extra veel zorg op de schouders van de verzorgers. Zij verdienen steun!

Susanne voor: Elkersweide te Dirksland

In de verpleeghuizen is het een zeer moeilijke tijd. Ik ben er zelf specialist ouderengeneeskunde en ik zou de zorgmedewerkers op deze bijzondere manier heel graag een hart onder de riem willen steken! Er komt heel veel op hen af en daar kunnen ze best wat extra chocolade-energie voor gebruiken! Mogelijk gaat wel slechts 1 persoon het hakken en dat iedereen er dan wat van krijgt in een zakje. Dat om een eventuele besmettingskans via de hamer en beitel uit te sluiten…

Sandra voor: Team Haagdorp en Bijdorp

Mijn fantastische collega’s verdienen absoluut wat lekkers tijdens deze Covid-19 crisis! Afgelopen paar weken wordt er ontzettend hard gewerkt in de lange diensten op de IC en daarnaast nog op de OK. Alle operatie assistenten, anesthesiemedewerkers, recoverypersoneel, IC personeel en andere medewerkers werken super samen aan de beste zorg voor de patiënten! In deze tijd kunnen zij een daarom wel een (super lekker!) opkikkertje gebruiken, want dit werk is zowel fysiek als mentaal heftig. Samen sterk toppers ♡ Jullie zijn geweldig!

Suzanne voor: VieCuri MC voor Noord-Limburg Operatiekamers

Ik zou het mooi vinden als het team van dagbesteding Donkzicht verwend wordt met deze heerlijke chocolade. Het bijzondere aan deze zorglocatie is dat paren van wie een van beide zorg nodig heeft niet van elkaar gescheiden worden. Dat hebben we nodig in tijden als deze. Het team zet zich ontzettend hard in om deze mensen iedere dag een mooie dag te laten beleven. In deze tijden moet je extra inventief en creatief zijn, maar met alle liefde geven ze alles voor de cliënten!
Jullie verdienen het ♡

Suzanne voor: BrabantZorg Dagbesteding Donkzicht

Ernestine werkt als verpleegkundige met haar collega zorghelden in het ziekenhuis tegen het Corona virus

Sylvia voor: IC Reinier de Graaf gasthuis delft

Mijn vriendin Cornelleke doet een opleiding in de zorg. Ze doet erg haar best om het de bewoners naar de zin te maken. Maar het gaat niet altijd vanzelf. Daarom wil ik haar op deze manier een schouderklopje geven.
Met vriendelijke groet, Sandra Jaspers Flevohoogwerkers.

Lianne voor: Philadelphia 299 en 305 (Baukje)

Mijn vader werkt als avond-, nacht-, en weekendhoofd enorm hard in het ziekenhuis. Samen met zijn collega’s zet hij zich in voor patiënten in het hele ziekenhuis. En Corona of niet, ze zetten zich met alles wat ze hebben in. Mijn vader stuurde pas een selfie tijdens een avonddienst met een aantal collega’s in beschermende kleding die ze dragen op de Corona afdeling. Gelukkig hebben ze daar nog genoeg van, maar chocola kunnen ze altijd gebruiken, denk ik!

Suzanne voor: Avond-, nacht-, en weekendhoofd IJsselland Ziekenhuis

Joke en haar collega’s werken er hard aan dat hun jongeren juist nu niet worden vergeten tijdens social distancing. Juist voor deze jongeren is de begeleiding van Joke en haar collega’s super belangrijk nu andere dingen, zoals school en werk wegvallen. Ze proberen op 1,5m afstand er alles aan te doen om hun jongeren te helpen door deze tijd! En daar kunnen ze best een beetje chocola bij gebruiken. En hier is een selfie van Joke terwijl ze aan het social distancen is met een client 🙂

Suzanne voor: Ambulante begeleiding

Mijn moeder werkt als capaciteit planner bij Stichting Laurens bij verschillende verpleeghuizen. Samen met haar collega’s zorgt ze ervoor dat er genoeg verzorgende kunnen worden ingezet op de afdelingen. Helaas zijn er bij een aantal huizen al corona vastgesteld onder ouderen en de verzorgende. De capaciteitsplanners werken hard om ervoor te zorgen dat er genoeg verzorgende inzetbaar blijven op de afdelingen! Op deze foto zie je de gezelligheid van voor de corona! Juist de mensen in deze verpleeghuizen zijn ontzettend eenzaam en mijn moeder en collega’s hopen dat ze snel weer een dag kunnen organiseren voor de mensen, zoals je op de foto ziet!

Suzanne voor: Zorginstelling Laurens Capaciteit planner

Nico is ten gevolge van de coronauitbraak voortijdig teruggekeerd uit Congo, en is nu als arts ingezet op de corona unit in Ammerzoden.

Sylvia en Kasper voor: Corona unit Ammerzoden

Antoinette is specialist ouderengeneeskunde en een fantastisch mens. Vol compassie voor alle bewoners en medewerkers. Het werk in de verpleeghuizen is momenteel een extra uitdaging, ik zou het super leuk vinden haar zo een hart onder de riem te steken. Aangezien zij zo collegiaal is, zal zij het zeker niet alleen op gaan eten, dus daar hoeft niemand bang voor te zijn. Zij is meer iemand die het allemaal uit zou delen en dan zelf nog een klein stukje neemt. Al mijn collega’s zijn fijne mensen, maar ik kan niet iedereen aanmelden met het huis waar hij/zij werkt. Antoinette een keer in het zonnetje, dat vind ik een goed plan!

Sandra voor: Marente (Antoinette)

Het gehele zorgteam van de Gruttoflat doet haar uiterste best voor de bewoners om het in deze tijd toch nog wat afwisseling in de dag te brengen. Dit doen ze onder meer door op vrijdagen een activiteit te verzinnen waar de bewoners via hun balkon aan mee kunnen doen. Super om te zien!
Een voorbeeld is te zien op deze Facebook-pagina

Sylvia voor: Cavent

De afdeling van deze lieve kanjer is omgedoopt tot Corona afdeling. Mensen zijn erg ziek, helaas overlijden er veel mensen en dit is zwaar voor Lydia en alle collega’s daar. Ze blijven hun best doen en positief doorgaan maar verdienen zeker een hart onder de riem!!

Sandra voor: Maasstad ziekenhuis MDL (Lydia)

Omdat deze toppers in tijden van crisis aan het werk blijven in de gezinsopvang.

Soonja voor: Gezinsnoodopvang Westlander HVO

De bewoners van Vlasakker 3B kunnen al weken niet naar de dagbesteding en moeten noodgedwongen in of om de woning blijven samen met de begeleiders. Ik wil ze hiermee een steuntje in de rug geven.

Sjoerd voor: ASVZ de Merwebolder Vlasakker 3B

Ik werk in het Gasthuis op de beademingsafdeling (is verpleegtehuis in Gorinchem.) We hebben hier 9 bewoner die invasieve beademing nodig hebben ( 24 uur per dag) Invasieve beademing wordt meestal gegeven aan mensen met spier- of neurologische ziekten, zoals bv. ALS. Je begrijpt dat het een mentaal en fysieke uitdaging/ beroep is. Nu de bewoners geen bezoek meer mogen ontvangen is het werken op sociaal gebied veranderd/uitgebreid, de bewoners hebben het er namelijk erg moeilijk mee. Er wordt op allerlei mogelijke manieren dingen verzonnen voor extra aandacht en gezelligheid. Onze bewoners zijn een kwetsbare groep en daar voelen we ons verantwoordelijk voor. Er wordt privé zo geïsoleerd als mogelijk geleefd met zo min mogelijk contacten. Ik wil met het gebaar van de chocolade van Mercy ships mijn collega’s in het zonnetje zetten en een hart onder de riem steken. De meeste van mijn collega’s werken hier al jaren en zetten zich dagelijks met hart en ziel in voor de bewoners.

Simone voor: Rivas zorggroep Beademingsafdeling, Waterpoort 1

Sinds drie jaar woont onze zoon Rik in het Thomashuis.
Dit is een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking, ze leven als een groot gezin met elkaar.
Leo en Dinie Heres hebben de leiding over dit Thomashuis, zij wonen in het voorhuis en staan dag en nacht klaar voor de bewoners.
Rik heeft het daar reuze naar zijn zin.
Op dit moment mag hij en zijn woonbroers en woonzussen niet naar huis, en mogen ouders en andere familieleden niet op bezoek komen.
Voor ons als familie erg moeilijk, maar voor de bewoners nog moeilijker omdat ze het niet allemaal begrijpen wat er gebeurt.
Maar voor het personeel is het ook moeilijk en zwaar.
Zij vangen liefdevol de bewoners op wanneer ze verdrietig zijn, ze hebben zoveel geduld.
We hebben zoveel respect voor het hele team, de manier hoe zij er zijn voor de bewoners.
Ze bedenken allemaal leuke dingen,gaan heel creatief met de situatie om, zijn zo lief en zorgzaam voor iedereen.
Wij gunnen hun dit “stukje” chocolade, en hun kennende gaan zij dat zeker delen met de bewoners.
Het zal een feest zijn als ze met elkaar ervan gaan snoepen.

Stef en Trinette voor: Thomashuis Tweede Exloermond

De meiden uit dit team werken zeer liefdevol en hard! En gedurende deze corona crisis klagen ze niet en vallen tijdens ziekte onderling elkaar gewoon op terwijl ze al zoveel werk hebben. Tevens werken ze langer mede vanwege de vele beschermende pakken die ze bij sommige cliënten aan moeten trekken, wat erg warm is en veel energie kost. Zelfs buiten hun tijd hoor ik dat het personeel soms extra hun best doen voor hun cliënten in deze moeilijke..eenzame tijd . Dit is een liefdevol team met het hart op de juiste plek. Helaas heb ik geen filmpje maar ik gun dit team een teken van dankbaarheid!

Saskia voor: Sante zorg Rhenen/Elst

Het is een moeilijke tijd voor de cliënten in de psychiatrie. Hulpverleners en cliënten zien elkaar minder frequent en zo veel mogelijk op afstand moet toch de juiste hulp worden verleend. Juist in deze tijd waarin deze doelgroep nog kwetsbaarder is. Deze helden van het RIBW geven niet op en staan voor hun klaar.

Sifra voor: RIBW AVV Regio Ede

Mijn schoonmoeder werkt met zwaar gehandicapte mensen, haar cliënten kunnen deze periode maar moeilijk begrijpen, kunnen amper naar buiten, maar zij staat altijd voor hen klaar.

Sifra voor: ‘s Heerenloo De Hartenberg

Omdat deze kanjers 24/7 zorgen voor mensen met NAH! Ze tonen altijd inzet en betrokkenheid en werken zo hard!

Saskia voor: Siza, Vossenhol Beneden

Wij, als kinderen en kleinkinderen van Mw. M Visser-Naaktgeboren, kamer 59 in Immanuel te ‘s-Gravendeel,
vinden dat de verzorging op haar afdeling dubbel en dwars chocolade verdient voor hun inzet. Ze zijn lief en zorgzaam en geduldig voor haar en de andere bewoners. Ook de activiteiten begeleidsters : Arda en Rianne verdienen het. Haar speciale verzorgster en onze contactpersoon is Ida, die momenteel ook ziek is door corona. Ze wordt erg gemist.

Stijnie voor: Verzorgingstehuis Immanuël te ‘s Gravendeel

Het vrijwilligersteam van zorgcentrum De Linde blijft in deze coronatijd wekelijks liedjes zingen met de bewoners. Vanaf de parkeerplaats neemt Sari de zangleiding begeleid door Cobi op de piano. De bewoners zingen mee vanaf hun eigen balkon. En deze feestelijke activiteit is daarna nog eens te beleven voor alle bewoners op de balkons aan de andere kant van het gebouw. Voor de vrijwilligers dus in deze tijd een dubbele prestatie! Het gesjouw met instrumenten door de straat blijft velen niet ongezien. De waardering voor jullie is enorm.

Siebe Jan voor: Zorgcengtrum De Linde LDH Dordrecht Vrijwilligers Zorgcentrum De Linde

ik wil mijn moeder verrassen omdat ze in een verpleeghuis werkt en ook voor ons zorgt zo kan zij met een stukken chocolade ook haar collega`s verrassen.

Sam voor: Eben-Haezer Windhoek

Deze verpleegkundige hebben zich 150 % ingezet voor de Carona patienten. Waarbij verschillende verpleegkundige zelf carona hebben opgelopen.

Simone voor: Gelderse vallei CCU

T

Op de kinderafdeling zijn ze pas flexibel. Er wordt elke dienst personeel uitgeleend om de volwassen IC te ondersteunen zodat de IC verpleegkundige zich volledig kan richten op de IC patiënten en omdat de kinder IC moest worden omgebouwd tot volwassen IC is de helft van deze kinderafdeling voor de kinder IC ingericht!
Daarnaast zijn het geweldige collega’s die zich inzetten in deze corona crisis! Ze verdienen het!
Ook zijn er meerdere collega’s die voor Mercy ships hebben gewerkt op deze kinderafdeling 😊

TImo voor: Kinderafdeling J6 bos, LUMC

Het personeel op deze afdelingen werkt keihard om optimale zorg te garanderen voor onze medemensen die zwaar getroffen worden door het coronavirus. Ze werken ingepakt in beschermende kleding en dat is zwaar. Maar mogelijk nog zwaarder is het houden van afstand naar mensen die in eenzaamheid strijd voeren tegen het virus dat ze ziek maakt. Ze verdienen het om stevig in het zonnetje gezet te worden! Ik weet hoe goed deze chocolade is van Van Noppen en hoe bijzonder het record is dat met deze actie is gevestigd. Geweldig als deze chocolade mee kan helpen om onze zorgmedewerkers aan te moedigen in hun zware taak!!

Tjeerd voor: IC en de Covid afdelingen Isala Zwolle

Ik geef hierbij graag mijn schoonzusje Herma op die werkt op de acute opname afdeling. Het gaat in het ziekenhuis goed, we zijn ingezet op de Corona units, de IC en SEH. Wel al veel collega’s positief getest op Corona. Iedereen is het wel een beetje moe het Corona virus, er wordt keihard gewerkt.

Tanja voor: Team acute opname afdeling IJsselland ziekenhuis

Mijn schoonzus werkt (samen met het gele team) dag en nacht om alle corona patiënten in leven te houden, met gevaar om zelf besmet te raken. En daarmee ook hun gezinnen die ze thuis achterlaten. Maar ze doen met alle liefde hun werk al is het soms vechten tegen de bierkaai op!! En daarom vind ik dat ze wel iets extra’s verdiend hebben. Een foto toegevoegd van een paar ICV strijders!

Truus voor: Erasmus MC ICV hartbewaking

Bram en het hele ambulanceteam worden vaak als eerste geconfronteerd met menselijk leed zoals mensen die heel snel achteruit gaan door dit virus, maar ook ernstige ongelukken of slachtoffers van geweldsdelicten. Op dat moment doen ze hun werk, maar achteraf beseffen ze pas wat ze hebben meegemaakt. Daarom vind ik dat zij ook wel eens genoemd mogen worden! Onze snelle begeleiders van ongeval/ ziekte naar het ziekenhuis!!!

Truus voor: AmbulanceZorg Rotterdam Rijnmond, Breslau 2 te Barendrecht

Mijn lieve vriendin Joke verdiend een dikke pluim omdat zij met zoveel liefde en passie haar werk doet in deze spannende tijd. Deze bewoners mogen ook niet meer bezocht worden, maar door wat liefde en extra aandacht probeert zij de bewoners zoveel mogelijk op hun gemak te stellen.

Truus voor: Verpleeghuis Tiendwaert Wijk Jupiter Zorgappartementen

Marian, mijn schoonzus, zet zich al jaren in met haar team om voor de ouderen te zorgen. Nu in deze tijd (geen bezoek meer) hebben ze het drukker dan ooit. Ook de verwarring slaat meer toe bij de bewoners. We willen haar graag en haar collega’s en de bewoners verwennen met heerlijke chocolade.

Tanja voor: De Lichtkring in Zwijdrecht Ouderzorg

Voor mijn moeder en haar collega’s die hard aan het werk zijn om voor ouderen met dementie te zorgen.
Dit gedicht heeft mijn moeder gemaakt:
Twee ogen

Twee ogen

Twee ogen is alles wat je ziet
Die twee ogen zien jouw verdriet
Omdat je al 4 weken je familie niet ziet

Ze zeggen dat ogen kunnen spreken
Alleen versta jij ze niet
Alleen twee ogen, ze maken je onzeker en bang
Het is voor even, maar eigenlijk al veel te lang

Zonder een glimlach om te kopiëren
En die foei lelijke kleren.
Word je gewassen en gekleed
En Skypen we zodat je de buitenwereld niet vergeet.

Twee ogen met een traan
Als ze jou zwaaien op het balkon zien staan
En die twee ogen blijven voor je zorgen
In de bij behorende armen ben geborgen.

Thomas voor: Zonnenhuis Dorpenbuurt

Annedien, mijn lieve nichtje werkt hier hard mee aan de zorg voor ouderen. Ik gun haar en haar (60) medewerkers van Slot Gameren en de ouderen een lekker stuk chocolade! Dat hebben ze hartstikke verdiend, het zijn pittige tijden ten gevolge van de corona. Ik wens ze veel kracht en de Zegen van God toe!

Tanja voor: T’slot in Gameren Ouderenzorg

Deze collega’s doen er alles aan om, zij het vaak op afstand, binnen de mogelijkheden de juiste zorg te verlenen aan cliënten. Om het teamgevoel weer een beetje aan te wakkeren iets lekkers voor bij de koffie en thee!

Tineke voor: Coöperatie De Kleine Schans Team De Kleine Schans

Lieve Denise, zoals jij is er geen een. Daarom een klein stukje chocolade zodat je de rest kunt delen met je team. Liefs

Teun voor: Etz tweesteden Urologie

Voor onze harde werkers in deze corona tijd.

Toine voor: Tweesteden Ziekenhuis ETZ Eerste Harthulp

Mijn dochter Natanya (22) werkt samen met haar meestal jonge collega’s dag en nacht voor patiënten met en zonder corona. Haar afdeling was recent een corona cohortafdeling en haar buurafdeling nog steeds. Ik wil deze toppers in de zorg een hart onder de riem steken en laten genieten van een stuk chocolade bij de thee of koffie in hun korte pauzes.

Tjitske voor: ]Diaconessenhuis Chirurgie

Mijn lieve zus werkt met hart en ziel in het ziekenhuis en betekent daar veel voor zowel patiënten als collega’s. Ik bewonder haar om haar kundigheid, inzet en doorzettingsvermogen en wens haar nog veel gezondheid en kracht toe. Gods zegen!!

Toos voor: Ijsselland ziekenhuis radiologie

de laatste weken hebben de verpleeghuizen meer in de picture gestaan en terecht. Want deze maanden trekken ook een enorme wissel op de zorgmedewerkers in verzorgings- en verpleeghuizen.
Zo wil ik dan ook de Rivierenhof in Zwolle : afdeling Vecht, maar in het bijzonder de huiskamers waar de dagopvang plaatsvindt , onder jullie aandacht brengen. Ik weet niet of deze nu dagelijks vanwege corona gebruikt kunnen worden, maar de medewerkers kennend die daar werken , ga ik er vanuit dat ze de bewoners met bewogenheid en liefde alle aandacht blijven geven, de zorg en aandacht die ze tot eind januari ook aan mijn moeder hebben gegeven. Mijn moeder heeft gelukkig deze corona tijd niet meer mee hoeven maken.
Alle medewerkers verdienen dit chocolade -element als pluim en één in het bijzonder Miranda. Haar woorden en luisterend oor hebben ons indertijd vaak bemoedigd.

Teunis voor: Verzorgingshuis “De Rivierenhof” afdeling Vecht + huiskamer de Serre (+ andere huiskamers)

Ik vind dat mijn collega’s dit dubbel en dwars verdienen, iedereen werkt kei en kei hard om onrust bij bewoners te voorkomen, omdat ze al 9 weken niet naar buiten mogen. Groetjes Tamara

Tamara voor: Woonzorg centrum de Venloene Stichting Maasduinen

U

V

Ik ken Linda nu 20 jaar en ik niet anders dat zij altijd voor iedereen aan het zorgen is, werk of prive. Ongeveer 10 jaar geleden raakte zij haar baan in de thuiszorg kwijt door een reorganisatie, maar dat was geen reden om een baan in een andere sector te zoeken. Nee, ze ging zelfs een opleiding volgen en is nu IG-Verpleegkundige bij de Zonnehuisgroep (de naam is toevallig). Een boost voor haar zelfvertrouwen. Ze heeft al eens een dubbele longontsteking gehad doordat ze maar bleef werken en niet aan haar zelf dacht. Haar broer heeft enkele jaren geleden een beroerte gehad en is éénzijdig verlamd geraakt. Naast haar werk, opleiding en een uur met het OV reizen ging zij toch meerdere keren per week naar het revalidatiecentrum. Al loopt ze op haar tandvlees, ze blijft doorgaan. Ze geeft altijd maar aan hoe leuk ze het vindt om voor ouderen te zorgen en dan zeg ik altijd tegen een wederzijdse vriendin; Linda is echt voor de zorg geboren!

Vanessa voor: Zonnehuisgroep Vlaardingen

Jullie zijn een super team en echte zorghelden! In deze periode laten jullie je niet gek maken en zorgen jullie nog steeds elke dag onwijs goed voor alle patiënten.
We zijn super trots op jullie.
Geniet van deze chocolade met alle collega’s, jullie hebben het verdient.

Veerle voor: Alrijne zorggroep Recovery

W

Huisartsenpost Drechtsteden/AsZ.
Voor alle huisartsen in Dordt, die nu zoveel extra werk verzetten!

Winand voor: Lonny Hazen

Hij heeft nieuw leven ingeblazen in het restaurant van het wooncentrum de Wielen/Rijnstaete en mensen met een beperking klaar stoomt om weer te kunnen deelnemen aan het reguliere arbeidsproces. Ondanks pandemie maakt hij afhaalmaaltijden voor de bewoners alhier.

Wim voor: Werkvisie de Hoop Maasplein

Mijn collega’s van de dagbehandeling werken nu op de SEH in de coronatent, wat niet makkelijk is met alle beschermende kleding (zie foto) en wat heel vermoeiend werkt. Met elkaar maken ze het rooster rond en werken op tijden die ze niet gewend zijn, samen met de collega’s van de SEH. Petje af voor deze collega’s.

Wilma voor: Franciscusziekenhuis locatie Vlietland

Bobby Eilers en zijn collega’s hebben zich meer dan twee weken samen met hun 4 cliënten opgesloten in een zorgwoning waar Corona was vastgesteld. Dit bleek voor de cliënten de beste optie omdat zij vanwege hun verstandelijke beperking. Ze begrepen niet waarom hun begeleiders mondkapjes en beschermingsbrillen gingen dragen. Nu na twee weken heeft iedereen Corona opgelopen en zijn zowel de cliënten als begeleiders gelukkig weer aan de beterende hand. Middin is dankbaar voor de zorghelden. Samen sterk tegen Corona!

Willem voor: Stichting Middin
‘Hierbij zo een filmpje van een uitzending afgelopen zondag van #op1 over onze zorghelden’

Ook buiten haar werk staat zij klaar de medemens. Niets is haar teveel.

Wim voor: Verpleegkundige buitendienst Waardenburg Alblasserdam (Leny)

In Pedaja wordt er gewerkt door personeel met liefde van uit het hart met liefde voor de bewoners.

Wilma voor: Stichting waardeburgh locatie Pedaja Zorg team

Ik ben trots op jullie, oud collega’s in de thuiszorg! Bedankt voor jullie inzet! En daarom verdienen jullie dit lekkers! Geniet van jullie chocolade😀

Willy voor: DSV Verzorgd Leven Team Thuiszorg Duinrand

Wij als activiteitencoaches van de Moriahoeve hebben bewondering voor ons Management-Team! Zij hebben al heel snel nadat duidelijk werd dat de Coronacrisis grote gevolgen zou hebben voor de bewoners en medewerkers van de Moriahoeve, actie ondernomen om de woon -en werksituatie veilig te maken!
Daarbij werd ook volop nagedacht over hoe bewoners toch de nodige zorg en plezierige activiteiten zouden krijgen nu de Moriahoeve op ‘slot’ ging. Ze hebben veel uren gestoken in het waarborgen van alle RIVM-maatregelen en de andere noodzakelijke acties die hier op moesten volgen.

We hebben echt bewondering over hoe zij de dingen hebben aan gepakt! Zo kunnen we het leven op de Moriahoeve waardevol en met trots voorzetten, daar zijn we dankbaar voor. groet, Nardi en Wouke

Wouke voor: Moriahoeve MT-team

Voor Carola en haar afdeling omdat ze in deze tijd onwijs veel extra werk hebben en omdat ze enorm flexibel zijn gebleken. Ze leveren ook nu goede revalidatiezorg aan zowel (ex)corona patiënt als ‘gewone’ patiënten. Carola en haar collega’s verdienen zeker een lekker stuk chocola.

Wilbert voor: Basalt revalidatie Den Haag Neuro revalidatie

Omdat dit team dag en nacht klaar staat voor de mensen en liefdevol doen wat ze kunnen dat is de ervaring van het afgelopen jaar

W.C. M. voor: PvF-Weidevogelhof Kwartel

Anouk werkt heel hard in het ziekenhuis met haar team. Hun eigen afdeling is gesloten om zo op COVID cohort afdelingen te kunnen ondersteunen.

Wilfried voor: ETZ 2B

De dominee levert extreme zorg in de Joris kerk en ook goed om dit te delen met de kerkenraad

Wessel voor: Ds. Dekker en kerkenraad

Dit team is ontzettend druk geweest in de coronatijd en hebben het samen dik verdiend

Willy voor: Stichting Icare Team Elburg

Mijn lieve zus en haar collega’s zorgen met hart en ziel voor ouderen in het verpleeghuis. Werken met mensen die een hoger risico hebben op blijvend nadelige gevolgen van een eventuele coronabesmetting geeft nog meer besef van verantwoordelijkheid voor goede zorg naar de patienten. Petje af voor alle goede zorg en liefdevolle contact met de ouderen maar hun familie.

Wouter voor: Careyn Dierenriem

Mijn broer werkt in de GGZ en is verantwoordelijk voor veel patiënten, ook buiten kantooruren. De zorg voor GGZ patiënten draait natuurlijk gewoon door. Diep respect voor hem en al zijn collega’s die de zorg draaiende houden!

Wouter voor: De Hoop locatie Dordrecht

X

Y

Heidi is mijn schoonzus. In juli kreeg mijn moeder een CVA. Een spannende tijd, waarin er gelukkig met kleine stapjes vooruitgang was. Helaas bleef de afasie en is het moeilijk voor haar om ons te vertellen wat haar bezighoudt. Heidi is logopediste en begon gelijk in juli met therapie. In een schriftje hield ze ook voor ons de vorderingen bij. Mooiste rapportage: ‘vandaag hebben we gezongen. Dat ging goed: we kunnen nog niet optreden’. Later betrok ze ook de muziektherapeut erbij ;-). Volharding, toewijding, deskundigheid en liefde; allemaal van toepassing op Heidi en op haar collega(‘s). Ze geven niet op!

Yrna voor: Revalidatie Friesland Houttuinen (logopedie)

Sinds december 2018 woont onze moeder bij Pieter Pauw in Woning 6. Het is personeel in de zorg van Woning 6 is ontzettend lief en attent. Ook toen onze moeder eind maart kort verdacht werd van corona, maar het gelukkig niet bleek te hebben. Ze organiseren van alles nu er geen bezoek mag komen, zoals een kaart laten sturen door de bewoners, een foto van onze moeder op sturen die lekker aan het kleuren is, een placemat laten maken met onze foto´s erop en die met Pasen als verrassing geven, met Moederdag een taart maken met de namen van alle 10 bewoners van deze groep erop en een bloemetje van het huis. En sinds kort de balkonscènes om elkaar op veilige afstand buiten even te kunnen zien en spreken.

Yolanda voor: Vilente Locatie Pieter Pauw Wageningen Team van Woning 6

Lieve Nina en collega’s,
Tijdens de corona pandemie hebben jullie keihard gewerkt om iedereen de zorg te geven die hij of zij verdient. Jullie zijn stug door blijven werken in de praktijk. Echter hebben jullie ook de visites voor mensen die het huis niet kunnen verlaten gewoon door laten gaan zodat iedereen geholpen kon worden. Dat is prachtig dat jullie zo hard werken voor jullie patiënten! Tevens hebben jullie deelgenomen aan een initiatief om corona verdenkingen op een aparte locatie te zien zodat mensen zonder klachten toch veilig naar jullie praktijk konden komen. Je vertelde wel eens dat een dag in de speciale corona praktijk bloed zweet en tranen kostte door de heftige dingen die jullie zagen, maar ook doordat jullie de hele dag in een enorm warme outfit ter bescherming liepen. Jullie hebben deze heerlijke versnapering daarom enorm verdiend! Jullie zijn echte helden!

Yvonne voor: Huisartsenpraktijk het Anker

Z


Laat een chocolade-element bezorgen

Wil jij ook een of meer zorgheld(en) een hart onder de riem steken met chocolade? Kijk snel op de actiepagina, lees de spelregels en doe mee! We plaatsen graag binnenkort jouw persoonlijke motivatie op deze pagina.

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

© Mercy Ships Holland – DisclaimerPrivacyverklaring

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen