Verdubbelings­actie

Verbeter met ons de gezondheidszorg in Afrika

Op dit moment loopt er geen verdubbelingsactie maar u kunt natuurlijk nog steeds een gift doen. Ga daarvoor naar de pagina ‘Doe een gift‘.

Het doel:
Betere gezondheidszorg in Afrika

Dit jaar staat de Verdubbelingsactie in het teken van het werk dat Mercy Ships aan wal, in samenwerking met klinieken verricht. Een paar voorbeelden van wat Mercy Ships samen met mensen zoals u bereikt:

  • Via training op afstand leren tandheelkundige studenten in Guinee hoe ze potentieel gevaarlijke aandoeningen kunnen behandelen;
  • Dankzij de samenwerking met CURE International bieden onze vrijwilligers specialistische zorg in Afrikaanse ziekenhuizen;
  • Mede dankzij onze vrijwilligers kregen 111 mensen in Guinee onlangs een levensveranderende staaroperatie.

Maakt u deze maand dit soort mooie projecten mogelijk?

‘Mercy Ships brengt die droom iedere dag een stukje dichterbij’

In deze korte video legt Marja van Bijsterveldt uit wat Mercy Ships doet en waarom zij de missie ondersteunt.

Maakt u dit werk mede mogelijk?

Wat u kunt geven

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van wat uw gift kan betekenen. Dit zijn gemiddelde bedragen, bedoeld om inzichtelijk te maken wat wij met uw gift kunnen doen. Uw gift verandert levens!

Materialen in de klinieken

25 euro 

Vervoer aan wal

50 euro

Een medische training

100 euro

Uw gift heeft dubbele impact

Geef voor goede gezondheidszorg

Deze maand is er weer een verdubbelingsactie. Enkele bevriende sponsors hebben toegezegd dat ze in december de giften tot een bedrag van € 250.000,- willen verdubbelen! Help mee en maak dubbel zoveel mogelijk met uw eindejaarsgift!

Wat wij doen

Medische zorg mogelijk maken voor mensen die hier geen toegang toe hebben. Dat is ons doel en verlangen.

Helaas hebben 2 op de 3 mensen ter wereld nog steeds geen toegang tot veilige en betaalbare chirurgische zorg. Door de pandemie is de druk op de zorg alleen maar groter geworden. Jaarlijks overlijden zo’n 17 miljoen mensen door aandoeningen die verholpen hadden kunnen worden. Dat is toch onacceptabel?

Met onze ziekenhuisschepen brengen we expertise, materialen en medische zorg op plekken waar dit van levensbelang is. Aan wal trekken we samen op met lokale klinieken. We trainen zorgmedewerkers zodat kennis en vaardigheden worden doorgegeven. Zo is de impact dubbel zo groot.

Geeft u ook voor medische zorg in Afrika?

De impact van 43 jaar Mercy Ships

In 1978 kocht Mercy Ships haar eerste ziekenhuisschip: de Anastasis. Sindsdien hebben vele duizenden mensen bereikt met goede en veilige medische zorg. Via onze ziekenhuisschepen, maar ook door samen te werken met diverse organisaties. Dat konden we echter alleen doen dankzij de betrokkenheid van vele gulle gevers en onze vrijwilligers.

100.000+

Gratis operaties uitgevoerd

100+

Nederlandse bemanning per jaar

43.000+

Gezondheidswerkers opgeleid

590+

Havens bezocht in 74 landen

Doe mee!

Uw gift maakt het verschil in mensenlevens. Samen kunnen we medische zorg mogelijk maken voor de mensen in Afrika. Om de gezondheidszorg daar te versterken met training, materialen en directe zorg, hebben we uw hulp nodig.