Geef hoop en genezing

HOPE Centers

Een warm thuis waar patiënten fysiek en emotioneel genezen

Het Mercy Ships HOPE Center is de plek waar genezing start en waar hoop concreet wordt voor patiënten. In hun eigen gemeenschap waren zij vaak buitenstaanders vanwege hun aandoening. In het HOPE Center worden patiënten met liefde en respect ontvangen. Mensen krijgen hier een schone en veilige plek, gezonde voeding en de kinderen kunnen naar school. Daarbij is samenzijn een belangrijk onderdeel. Er gaat geen dag voorbij zonder muziek, zang en dans! Patiënten vormen hier vaak een sterke band met vrijwilligers, lokale dagwerkers en andere patiënten.

HOPE Center feiten:

  • – Aan boord van onze ziekenhuisschepen is geen ruimte om alle patiënten te laten verblijven tijdens hun hele traject. Daarom realiseert Mercy Ships in samenwerking met het gastland altijd een HOPE Center op het vasteland.
  • – ‘HOPE Center’ staat voor ‘Hospital Out Patient Extension Center’, wat neerkomt op een poliklinisch centrum als verlengstuk van het schip
  • – In het HOPE Center verblijven patiënten voorafgaand aan hun operatie en tijdens hun herstel. Hiervandaan worden ze dagelijks naar het schip gebracht voor medische controles, wondverzorging of fysiotherapie. Een HOPE Center bevindt zich doorgaans zo’n 15 minuten vanaf het schip.
  • – Het HOPE Center in Sierra Leone heeft 160 bedden en het HOPE Center in Madagaskar zal plek hebben voor 260 patiënten
  • – Het grootste deel van het personeel bestaat uit lokale dagwerkers

Uw gift geeft hoop

In december halen we geld op voor de HOPE Centers in Sierra Leone (2023) en Madagaskar (2024). Ter illustratie ziet u hieronder enkele voorbeelden van wat wij met uw gift kunnen doen:

  • – Een maaltijd in het HOPE Center – 8,30 euro
  • – Een week melk voor een baby – 17 euro
  • – Een set krukken om mee te lopen – 35 euro
  • – Een week vervoer naar het schip – 70 euro
  • – Een stapelbed – 155 euro
Realisatie van het HOPE Center in Sierra Leone

Het geschenk van hoop voor Serigne

De benen van de vierjarige Serigne beginnen te buigen als hij twee jaar oud is. Zijn ouders brengen hem naar het ziekenhuis, maar krijgen te horen dat er een operatie nodig is die ze zich niet kunnen veroorloven. Wanneer hij eenmaal naar school gaat, wordt hij uitgelachen door de andere kinderen – maar Serigne is vastberaden en weigert op te geven!

Serigne vóór de operatie

Als zijn ouders horen dat Serigne misschien in aanmerking komt voor een gratis operatie van Mercy Ships, nemen ze hem meteen mee naar een screening. Daar krijgen ze het goede nieuws dat hij inderdaad geopereerd kan worden.

Revalideren in het HOPE Center

Na zijn operatie wacht een intensief traject van fysiotherapie waarbij Serigne met zijn moeder in het HOPE Center verblijft. Samen met andere kinderen die hetzelfde meegemaakt hebben werkt Serigne hard aan zijn herstel. Eenmaal weer thuis kan Serigne de wereld verder verkennen – zonder fysieke uitdagingen!

Weer thuis!

Geef voor patiënten zoals Serigne

In december halen we geld op voor de HOPE Centers in Sierra Leone en Madagaskar. Uw bijdrage biedt hoop en genezing aan patiënten in Afrika die lijden aan diverse ernstige aandoeningen.

Stichting Mercy Ships Nederland is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.

Contact

Mercy Ships Nederland
Tel: +31 (0)10 4102877
E-mail: info@mercyships.nl

Bezoekadres
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

Overige gegevens
IBAN: NL40RABO0356312151
RSIN: 804367863