Familie van Dijk

Functie aan boord: Hoofd Beveiliging

5vanDijk aan boord: Vaar je met ons mee?

Hoi, wat fijn dat je deze site bezoekt! We stellen ons eerst even voor. Wij zijn Bas, Carine, Roos, Daan en Jasmijn van Dijk en wij hopen vanaf juli 2024 voor 2 jaar te gaan wonen, werken en studeren aan boord van het ziekenhuisschip Global Mercy, die nu in Sierra Leone ligt. En wat hebben we er zin in!!

Hoe komen jullie er bij om je hiervoor aan te melden?

Nou, de afgelopen jaren kwam Mercy Ships steeds op ons pad. Zo besloten we te kijken of we ‘iets’ konden gaan doen met Mercy Ships. Dat ‘iets’ werd uiteindelijk een sollicitatie naar de functie Hoofd Beveiliging (Ship Security Officer) aan boord. We leven nu in een van de rijkste landen ter wereld en hebben het zo goed, dat we graag iets terug willen doen voor mensen in Afrika die geen toegang hebben tot zorg die in Nederland heel gewoon is. Ze krijgen daarmee hoop voor de toekomst.

Roos, Daan en Jasmijn gaan ook hun talenten aan boord inzetten op de Mercy Ships Academy (want er is gewoon een internationale school aan boord, hoe gaaf is dat?!) En ook Carine gaat haar talenten inzetten aan boord. Daar zijn al wat ideeën over, maar dat wordt nog verder uitgewerkt.

Vinden jullie het niet spannend om hier veel vertrouwde dingen achter te laten?

Natuurlijk is het best spannend. Een compleet nieuwe omgeving voor ons allemaal (ook voor de kinderen), andere gebruiken, geen vast inkomen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar toch merken we een bepaalde rust omdat we heel praktisch iets voor een ander kunnen betekenen en we aan boord ook direct het resultaat zien van wat we als vrijwilligers mogelijk maken. Mercy Ships zegt niet voor niets: ‘omdat ieder mens kostbaar is’. Daar sluiten wij ons volledig bij aan!

Kan ik onderdeel worden van deze ervaring?

Ja! Graag zelfs! Meld je dan allereerst aan voor onze nieuwsbrief. Hiermee blijf je op de hoogte van onze belevenissen. Maar je kunt ons ook financieel ondersteunen.

Hoe kan ik jullie financieel ondersteunen?

Uiteraard hebben wij zelf de afgelopen tijd een bedrag bij elkaar gespaard en komt Mercy Ships ons ook voor een deel financieel tegemoet. Toch is dat onvoldoende om in alle reis-, zorg-, verzekerings- en andere kosten te voorzien.

We hebben een eenvoudige manier bedacht om betaalbaar onderdeel te worden van onze reis: 5vanDijkaanboord, vaar je met ons mee? Sponsor ons vanaf slechts 1 euro per persoon per maand voor 2 jaar. Dit betekent voor ons gezin minimaal 5 euro per maand. Giften aan ons via Mercy Ships worden door de belastingdienst gezien als giften aan een ANBI.

Mocht je meer kunnen/willen geven of liever eenmalig, dan is dat ook van harte welkom. Dankzij jouw gift maak je impact in het leven van mensen in Afrika!

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: #6601 + Bas en Carine van Dijk

Je kunt ook op deze pagina direct een gift overmaken via de knop ‘Steun deze bemanning’.

Heel erg bedankt!

In 2022 lag de Global Mercy in Rotterdam en toen hebben we haar bezocht en een rondleiding gekregen.

Ja, ik steun Familie van Dijk

Blijf op de hoogte van Familie van Dijk

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties