U bent geraakt door het werk van Mercy Ships. U wilt bijdragen aan operaties voor kinderen en volwassenen. U ziet de waarde van medische opleidingen in Afrika. Maar hoe kunt u zich het beste inzetten?

Omdat Mercy Ships Holland een ANBI-instelling is, kunt u uw giften aftrekken van uw inkomstenbelasting. Voor normale giften geldt dat uw totale giften dan minimaal 1% en maximaal 10% van uw belastbaar inkomen mogen beslaan. Dus tot 10% van uw inkomen kunt u besteden aan goede doelen, om de giften daarna af te trekken van uw inkomstenbelasting. 

Belastingvoordeel
U kunt ook kiezen voor een periodieke gift, waarbij deze inkomensdrempels niet gelden. U legt uw gift dan voor tenminste vijf jaar vast. Deze giften zijn altijd af te trekken van uw inkomstenbelasting, ongeacht de hoogte van uw gift. U geniet dus optimaal van het belastingvoordeel! Dat betekent dat u méér kunt schenken, terwijl het u niets extra kost.

Doet u mee?
Om het werk op de Africa Mercy ook in de toekomst te kunnen doen, is continuïteit van inkomsten voor ons erg belangrijk. Daarom zijn wij blij met elke periodieke gift die we ontvangen. Terwijl wij het werk in Afrika kunnen voortzetten, geniet u van belastingvoordeel. Beide partijen profiteren dus van deze regeling! Doe u eraan mee?

Wat moet u doen om van deze regeling gebruik te maken?
U kunt een periodieke gift afsluiten door de formulieren te downloaden bij de Belastingdienst. U kunt de formulieren ook opvragen bij Mercy Ships. Vul dan onderstaand contactformulier in.

Vervolgens stuurt u de ingevulde formulieren naar ons op. Ons postadres is:
Mercy Ships Holland
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

Wilt u eerst meer informatie over schenkingen? Vul onderstaand contactformulier in en wij komen zo spoedig mogelijk met u in contact.

Het echtpaar Heijmerink geeft al jaren aan Mercy Ships. “We waren aan het zeilen in de haven van Rotterdam toen we het schip zagen liggen. We brachten een bezoek aan boord en werden op slag verliefd. Sindsdien steunen we Mercy Ships en volgen we de projecten op de voet. We hebben een schenkingsakte voor de komende 5 jaar geregeld, omdat onze giften dan meteen aftrekbaar zijn. Anders moeten we eerst een bepaalde drempel halen. Zo is iedereen blij! Hoewel… het leukste zou zijn als het schip weer naar Nederland komt!”

Contactformulier Periodieke Schenking