Doe mee als fonds

Word partner als stichting of fonds

Maak impact met Mercy Ships

Bent u als fonds op zoek naar een krachtige manier om blijvende impact te realiseren? Overweeg dan om deel te nemen aan de inspirerende missie van Mercy Ships. Samen met u maken we medische zorg mogelijk in de armste regio’s van Afrika. Graag gaan we met u in gesprek over de mogelijkheden. We zoeken naar de beste match tussen uw doelstellingen als stichting of organisatie, het werk van Mercy Ships en datgene waaraan u wilt bijdragen. Dit biedt veel kansen om uw doelstelling concreet vorm te geven.

Uw fonds, onze missie

Bij Mercy Ships begrijpen we hoe belangrijk charitatieve fondsen zijn voor positieve verandering in de wereld om ons heen. Om u een idee te geven van de mogelijkheden om te ondersteunen, geven we u hier een aantal opties:

 • 1. De schepen en medische programma’s

  Tijdens een werkperiode liggen onze schepen voor tien maanden in een haven in Afrika. In die periode worden medische programma’s uitgevoerd. Denk hierbij aan aangezichts-, gespletenlip- of orthopedische operaties. U kunt zowel bijdragen aan de operatieprogramma’s als aan de kosten van het draaiende houden van het schip.

 • 2. Programma’s aan wal

  Mercy Ships is werkzaam in verschillende landen in Afrika. Het is mogelijk om specifiek voor de programma’s in een land te geven. Ook als de schepen niet in een land zijn, ondersteunen we klinieken, lopen trainingsprogramma’s door of worden er juist voorbereidingen getroffen voor de komst van een schip. Wij werken onder andere in landen als Liberia, Benin, Madagaskar, Ghana, Sierra Leone, Guinee of Senegal. U kunt specifiek bijdragen aan een programma in een land.

 • 3. Medische Capaciteit Opbouw

  Mercy Ships heeft verschillende trainingsprojecten ontwikkeld, waaronder één-op-één mentorschap en internationaal erkende cursussen voor groepen en observatiemogelijkheden. Deze gevarieerde onderwijsmogelijkheden zijn beschikbaar voor chirurgen, artsen, verpleegkundigen en ander ondersteunend personeel die in de landen werken. U kunt specifiek bijdragen aan het opbouwen van medische capaciteit in een land.

 • 4. Vrijwilligers

  De meer dan 1.000 vrijwilligers aan boord van onze ziekenhuisschepen vormen het kloppende hart van het werk. Jaarlijks zorgen zij ervoor dat duizenden patiënten een operatie kunnen ontvangen. Ze betalen zelf kosten en inwoning. Velen van hen ontvangen training vooraf of tijdens hun werkperiode. Dit wordt deels door hen zelf bekostigd. Daarbij werken we met zogenaamde ‘daycrew’ aan boord: mensen van de plaatselijke bevolking die meedraaien op het schip. Mercy Ships geeft ook deze mensen de mogelijkheid om trainingen of een opleiding te volgen. U kunt daar specifiek aan bijdragen.

 • 5. Logistiek

  Op de schepen zijn het hele jaar door vele (medische) materialen nodig, maar ook etenswaren en drinken voor de vrijwilligers. Vanuit het European Distribution Centre (EDC) in Nederland zijn we verantwoordelijk voor ongeveer de helft van de bevoorrading. Jaarlijks gaan meer dan 40 containers naar de schepen. Het is mogelijk om specifiek goederen vanuit Nederland te sponsoren. Of bij te dragen aan containertransport.

 • 6. Onderhoud van de Africa Mercy en de Global Mercy

  Ieder jaar gaan de schepen in droogdok. In deze twee maanden durende periode worden onderhoud- en herstelwerkzaamheden verricht aan het schip. Verouderde apparatuur wordt vervangen, bestaande systemen worden uitvoerig getest. Voor sommige onderdelen zijn nieuwe machines nodig, die tevens duurzamer zijn. Het is mogelijk om dit onderhoud te ondersteunen.

Vele fondsen en stichtingen gingen u voor

Zowel grote, middelgrote als kleine stichtingen en fondsen dragen bij aan de missie van Mercy Ships. Ook bedrijfsfoundations of kringloopwinkels dragen bij aan Mercy Ships. Als charitatief fonds heeft u de vrijheid om te kiezen op welke manier u impact wilt maken en welke aspecten van de Mercy Ships-missie het beste aansluiten bij uw doelstelling. Tientallen fondsen gingen u voor, zoals Philips Foundation, De Pagter Fonds, Stichting Newbornlife, Beter Uit Hulpfonds, CMF Nederland en Stichting den Brinker.

Mercy Ships Holland in De Dikke Blauwe

‘Onze schepen vormen in alle opzichten een veilig platform. Door letterlijk en figuurlijk niet in het land te opereren blijven wij buiten conflicten, corruptie en onhygiënische omstandigheden ter plaatse.’ Aldus Anita Delhaas, directeur Mercy Ships Holland. Lees meer over het werk van Mercy Ships en het verschil dat we maken in dit uitgebreide artikel met haar.

Inzicht en impact

We komen graag in contact met u om u te informeren hoe uw steun het verschil kan maken. Jaarrond informeren we u en sturen we regelmatig tussentijdse en eindrapportages. Zo kunt u precies zien waar uw bijdrage naartoe gaat en welke resultaten we boeken. We geloven dat duidelijke communicatie en transparantie essentieel zijn in onze samenwerking, en we waarderen het enorm dat u betrokken bent.

Laten we samenwerken

Helpt u mee? Samen kunnen we blijvende impact creëren en levens veranderende operaties mogelijk maken in de armste regio’s van Afrika. Heeft u vragen of wilt u de mogelijkheden bespreken? Neemt u dan contact op met Anton van Houdt, hij staat klaar om de mogelijkheden zorgvuldig met u af te stemmen en een aanvraag op te stellen die aansluit bij uw specifieke wensen en criteria.

Anton van Houdt

Relatiebeheerder Stichtingen en Fondsen
+31 (0)6 42218706