Doe mee als kerk

Kerken en Mercy Ships

Wilt u in ook uw gemeente een gemeenteavond, actie of collecte organiseren voor Mercy Ships? Op deze pagina ontdekt u hoe u bij ons levensveranderende werk betrokken kunt raken. Wij ondersteunen uw initiatieven graag op een manier die bij uw gemeente past. Of u nu een presentatie wilt op het startweekend, informatie voor in het kerkblad of een aankondiging van uw evenement voor Mercy Ships: wij zijn u graag van dienst.

‘Ik verzeker jullie: alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan’

Mattheüs 25 vers 40

Rolinda Buteijn

Relatiebeheerder Kerken

Mooie posters en folders

Mercy Ships beschikt over diverse promotiematerialen voor kerken. Vraag een poster, foldermateriaal en/of het vacatureboekje voor vrijwilligers aan boord aan en promoot het werk van Mercy Ships binnen uw gemeente.

Inspirerende video’s

Dankzij onze inspirerende filmpjes over het leven aan boord, de vrijwilligers en natuurlijk de patiënten komt het werk van Mercy Ships heel dichtbij. U kunt videomateriaal aanvragen om bijvoorbeeld te tonen voorafgaand aan de (online) dienst of tijdens de collecte.

Vraag direct promotiemateriaal aan

Na het invullen van het formulier ontvangt u een automatische e-mail met downloadlinks naar de volgende items:

  • Poster (pdf, om eventueel zelf af te drukken)
  • Folder (pdf, om eventueel zelf af te drukken)
  • Het Mercy Ships Vacatureboekje
  • Video

In het geval van de posters, flyers en het vacatureboekje sturen wij u deze ook op.

Heeft u vragen of behoefte aan andere promotiemiddelen? Neem dan gerust contact op via e-mail.

Voor elke gelegenheid

Zoekt u een mooie invulling voor een gemeenteavond, jeugdavond, ouderenmiddag, kringavond, mannen- of vrouwenactiviteit? Nodig dan een spreker van Mercy Ships uit! Onze vrijwilligers komen graag vertellen hoe zij hun tijd op het schip hebben ervaren en wat u kunt doen om deel uit te maken van het Mercy Ships avontuur. De presentaties zijn interactief en passen wij altijd aan op de groep.

Vroegtijdig aanvragen

In verband met het regelen van een spreker vragen we u in ieder geval 6 weken van tevoren een aanvraag in te dienen. Is het gewenste moment van de presentatie binnen 6 weken? Dan doen we ons best een spreker te regelen, maar kunnen we dit helaas niet altijd garanderen.

Wij denken graag met u mee

Wij zijn dankbaar voor iedereen die zich inzet voor Mercy Ships. Heeft uw kerk besloten voor ons te collecteren, dan helpen wij u graag zo veel mogelijk om dit mogelijk te maken.

Wij horen het graag als uw gemeente voor Mercy Ships gaat collecteren of dat heeft gedaan. Meld daarvoor uw collecte aan via het formulier.

Meld uw collecte aan

Na het invullen van het formulier ontvangt u een automatische e-mail met downloadlinks naar de volgende items:

  • PowerPoint-presentatie voor gebruik voorafgaand aan de collecte
  • Video voor gebruik rond de collecte

Heeft u vragen of behoefte aan andere promotiemiddelen? Neem dan gerust contact op via e-mail.

Ga mee met Mercy Ships

Graag willen we jullie als kerk uitnodigen om samen met ons nieuwe vrijwilligers te vinden. Wellicht is er iemand in uw gemeente die interesse heeft om mee te gaan werken als vrijwilliger aan boord. Wij werken graag met u samen om diegene zo goed mogelijk te informeren en te ondersteunen. Het HR-team van Mercy Ships Nederland staat voor u klaar om vragen te beantwoorden en kan helpen bij de voorbereidingen. Neem gerust contact op via 010-3107901 of mail naar recruitment@mercyships.nl.

Zie ook het website-gedeelte over aan boord gaan.

Informatie-avond

Iedereen die interesse heeft om mee te gaan aan boord willen wij van harte uitnodigen om een online introductieavond bij te wonen. Op deze avond wordt veel verteld over het werk van Mercy Ships, het aanmeldingsproces en er is ruim de gelegenheid tot stellen van vragen.

Promotiemateriaal

Heeft u als gemeente behoefte aan meer informatie of promotiemateriaal? Kijk dan bij het tabje ‘Vraag promotiemateriaal aan’.

Meld u aan voor de kerkennieuwsbrief

De nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar en bevat boeiende verhalen, nieuws en meer over Mercy Ships.