Word SHIPmate

Maak samen met ons medische zorg mogelijk voor de allerarmsten


Mercy Ships zoekt SHIPmates!

Mercy Ships vaart met het ziekenhuisschip Africa Mercy naar de armste landen in Afrika om daar medische zorg mogelijk te maken door training en operaties. Op dit moment bouwen we aan een tweede schip, de Global Mercy. Op termijn kunnen we met twee schepen dubbel zoveel impact hebben. Word SHIPmate en steun een van de schepen voor een werkperiode van 12 maanden! Zo geeft u duizenden mensen weer hoop op een nieuwe toekomst!

Logo SHIPmate

SHIPmate: hoe werkt het?

  • Als SHIPmate steunt u het werk aan boord voor een jaar

  • In een werkperiode, die een jaar duurt, voeren wij duizenden levensreddende operaties uit en trainen we honderden lokale medische professionals

  • U als SHIPmate zorgt ervoor dat het schip kan blijven varen en dat we medische zorg mogelijk maken in Afrika met de inzet van meer dan 1.000 vrijwilligers

  • Na ieder jaar krijgt u de mogelijkheid om nog een werkperiode te steunen

  • Steun ons werk voor minimaal 10 euro per maand en u ontvangt gratis een legobootje van de Africa Mercy als welkomstcadeau (zolang de voorraad strekt!)

Doet u mee?


Wat u mogelijk maakt als SHIPmate

Bekijk de video om te zien wat we gedurende een werkperiode gewoonlijk kunnen realiseren. Als SHIPmate maakt u dit bijzondere werk mede mogelijk.


Welkomstcadeau SHIPmate

Word nu SHIPmate en ontvang de Africa Mercy in lego bij een bijdrage vanaf 10 euro per maand. Het legobootje geeft een leuk en tastbaar beeld van waar uw bijdrage naartoe gaat.

De verwachte leverdatum van de legobootjes is eind september 2021.

Onze missie

Wij geloven dat medische zorg voor ieder mens beschikbaar moet zijn. Daar draagt Mercy Ships aan bij.

Met ons grootste ziekenhuisschip ter wereld, vol professionele vrijwilligers, maken we door operaties en trainingen chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten. Wij houden van mensen en ieder mensenleven is het waard om voor te vechten. Dat maakt ons werk betekenisvol en creëert impact.

We bieden onze vrijwilligers en donateurs de kans om hun eigen leven te verrijken door onderdeel te zijn van ons verhaal. Met elkaar geven we nieuwe hoop en toekomstperspectief aan de mensen die we behandelen, zodat ze met zelfvertrouwen weer mee kunnen doen in hun eigen leefomgeving. Wij geven geloof, hoop en liefde door.

Medische zorg voor ieder mens.


SHIPmate: juist nú

Vanwege de huidige wereldwijde situatie kan Mercy Ships momenteel helaas niet met ziekenhuisschepen naar Afrika om daar hulp te verlenen. We zijn echter op diverse manieren op afstand actief. Bijvoorbeeld via de donaties van persoonlijke beschermingsmiddelen voor lokale gezondheidswerkers, samenwerking met lokale ziekenhuizen en online trainingen. Terwijl we ons klaarmaken om zo snel mogelijk weer naar Afrika terug te keren, gaat uw bijdrage dus nog onverminderd naar de medische zorg op dit continent.


De impact van 40 jaar Mercy Ships

100.000+

Gratis operaties uitgevoerd

43.000+

Gezondheidswerkers opgeleid

590+

Havens bezocht in 74 landen


Mogen we cookies gebruiken?

Lees meer in onze privacyverklaring of pas uw voorkeuren aan.

Privacyverklaring | Sluiten