Heeft u al eens nagedacht over wat u zult nalaten als u er straks niet meer bent? Wat wilt u dat er dan met uw vermogen gebeurt? En welke mogelijkheden heeft u? Door Mercy Ships op te nemen in uw testament, geeft u kinderen en volwassen in Afrika ook na uw leven hoop en genezing. Uw gift heeft dan een blijvende invloed! 
 
Er zijn verschillende manieren om uw nalatenschap vorm te geven. De twee meest voorkomende vormen zijn een erfstelling en een legaat. Hieronder leest u meer over deze vormen. 

1.Erfstelling 

U kunt Mercy Ships aanwijzen als (mede)erfgenaam. In dat geval beslist u om Mercy Ships een percentage of uw gehele erfenis toe te wijzen. Het is belangrijk dat u dit laat vastleggen door een notaris in een testament. Neem contact op met uw eigen notaris of één van onderstaande notarissen, als u voorlichting hierover wilt of als u uw testament wilt laten opmaken. 

2. Legaat 

Bij een legaat geeft u Mercy Ships een vastgesteld bedrag uit uw nalatenschap. Dit kunnen ook specifiek beschreven goederen zijn zoals kunstvoorwerpen, verzamelingen of een huis. Dit bedrag of deze goederen zullen dan aan Mercy Ships toekomen na uw overlijden. Ook dit moet worden vastgelegd in uw testament door een notaris.  

U heeft de mogelijkheid om in uw testament een speciaal project aan te wijzen, waaraan u uw geld wilt besteden. Bijvoorbeeld een project waarbij u bijzonder betrokken bent. Het is wel belangrijk dit duidelijk aan te geven. Een notaris kan hier goed advies over geven.  

Contactpersoon nalatenschappen

Wilt u uw wensen bespreken? Dat kan telefonisch of in een persoonlijk gesprek. Neemt u gerust contact met relatiebeheerder Richard van Willigen, via richard.vanwilligen@mercyships.nl of 06-53989604.

Richard van Willigen

Code Nalaten

Mercy Ships stelt er het hoogste belang in dat wij zorgvuldig omgaan met u als testateur of legataris. Fondswervende instellingen moeten zich houden aan wet- en regelgeving van de overheid. Mercy Ships Holland onderschrijft de Code Nalaten zoals deze is opgesteld door de Commissie Code nalaten in opdracht van; ”Nederland Filantropieland”. Lees hier de Code Nalaten

Betrokken notarissen

Onderstaande notarissen dragen Mercy Ships een warm hart toe. Zij staan u graag te woord voor het geven van informatie of om eventueel een testament op te stellen. 
 
Caminada Notarissen Rijswijk (ZH) 
Mr. drs. A.M.C. (Astrid) van Steenderen 
T: 070-41 38 418 
E: steenderen@caminadanotarissen.nl

Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs Kapelle (Zld) 
Mr. G.L.F. Sarneel 
T: 0113-343310 
E: sarneel@meijling-sarneel.nl

VelemaRijks Notariskantoor Roden (Dr) 
Mr. W.J. (Wim) Velema 
T: 050-50 10 515 
E: kantoor@velemarijks.nl

deGoedkoopsteNotaris.nl

Wilt u liever zelf een notaris bij u in de buurt zoeken? Ga dan naar deGoedkoopsteNotaris.nl. Hier vindt u ook gedetailleerde informatie over het opstellen van een testament.

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

Een andere mogelijkheid is om uw testament online op te stellen. Wij werken samen met NuTestament. Daar regelt u eenvoudig online, voor een vast laag bedrag en in uw eigen tempo een testament. Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl. Onze juridische naam is: Stichting Mercy Ships Holland

Vraag onze brochure aan

Wilt u alle informatie nog eens rustig doornemen? Speciaal voor u hebben we de gratis brochure ‘Geef zorg door. Laat hoop na’ ontwikkeld. Vraag vandaag nog vrijblijvend de brochure aan, en ontdek waarom en hoe u samen met Mercy Ships een blijvend verschil kunt maken.

Mercy Ships Holland