Henriëtte van de Vrie

Functie aan boord: Verpleegkundige

Hoi! Welkom op mijn pagina, leuk dat je komt kijken.

Mijn naam is Henriëtte van de Vrie, wonend in Wieringerwerf en werkzaam op een chirurgische afdeling in het ziekenhuis. Als tiener hoorde ik van het geweldige werk van Mercy Ships d.m.v een presentatie in mijn kerk. Het maakte mij enthousiast, het liet me niet los en geleidelijk aan ontstond de wens om zelf aan boord te mogen.

Nadat ik mijn diploma voor verpleegkundige op zak had en wat werkervaring had opgedaan kon ik mij daadwerkelijk aanmelden. Zo gebeurde het dat ik tijdens de fieldservice in Guinee in 2018-2019 voor het eerst aan boord ben gestapt voor 5 maanden. In de eerste plaats als verpleegkundige en de laatste maand hielp ik in het HOPE-center.

Deze periode in Guinee heeft mij laten ervaren hoe bijzonder dit werk is en hoe veel we als team van vrijwilligers konden betekenen voor de patiënten. De blik in de ogen van patiënten heb ik zien veranderen. Waar in het begin spanning te zien is.. het onbekende tegemoet.. zag ik al gauw de verandering die de patiënten doormaakten. Natuurlijk allereerst op lichamelijk gebied. Maar daarnaast zoveel meer: door middel van de operatie is er weer kans  op een betere toekomst. Naar school kunnen gaan zonder gepest te worden, een kans hebben op een baan en dus levensonderhoud, niet verstoten te worden door je omgeving..

Die hoop zag je vervolgens ook terug in hun uitstraling. Een open blik, een lach op het gezicht, patiënten straalden weer. Het maakte mij dankbaar en nog bewuster van de zegeningen die er dagelijks zijn en bij terugkomst had ik daarom al gauw de wens om nog eens te gaan om opnieuw een steentje bij te kunnen dragen.

Vanaf eind januari 2023 zal ik daarom opnieuw voor een aantal maanden aan boord gaan van dit keer de Global Mercy in Senegal.

Wil je mij steunen?

Om het werk aan boord te kunnen doen ben ik afhankelijk van giften. Wil je een bijdrage leveren? Dit kan heel makkelijk via de oranje button op deze pagina (steun deze bemanning).  Je kan mij ook steunen via onderstaand rekeningnummer:

IBAN: NL75 ABNA 0411 4677 78
T.n.v.: Mercy Ships Holland
O.v.v.: 4931, Henriëtte van de Vrie

-Belangrijk om bovenstaande nummer en naam in de omschrijving te vermelden ivm de juiste toewijzing van de gift. 

-Giften zijn belastingaftrekbaar. Mercy Ships heeft een ANBI-status.

Zo nu en dan hoop ik een blog te maken tijdens mijn tijd in Senegal. Deze is te vinden op www.henriettevandevrie.reislogger.nl

Wil je een kaartje of pakketje sturen? Dat kan, erg leuk! Stuur het naar het onderstaande adres:

Brief/kaart

Global Mercy
Henriëtte van de Vrie
PER CREWMAIL
p/a Mercy Ships Holland
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

Pakketje (duurt een aantal weken)

Global Mercy
Henriëtte van de Vrie
PER CONTAINER
p/a Mercy Ships Holland
Ridderkerkstraat 20
3076 JW Rotterdam

Groetjes,
Henriëtte van de Vrie.

Ja, ik steun Henriëtte van de Vrie

Blogs

Sponsoracties