Lisanne Sikkema

Functie aan boord: Laboratoriumonderzoeker

Hoi allemaal 🙂

Ik ben Lisanne, 27 jaar, en vanaf 13 oktober zal ik voor bijna een half jaar aan boord gaan van de Global Mercy in Sierra Leone. Ik heb daar enorm veel zin in en tel de dagen al af tot het zover is 😉

Al vanaf dat ik jong was wist ik dat ik mensen wilde helpen die het niet zo goed hebben als wij, maar ik wist nog niet op welke manier. Toen ik wat ouder werd leerde ik Mercy Ships kennen door een presentatie in de kerk (toen ik als puber graag naar huis wilde, maar mijn ouders bleven praten na de dienst ;)), maar ook door familie. Een nichtje van mijn vader (Willeke Sikkema) is 10 jaar geleden ook aan boord geweest van de Mercy Ships en daar werden nog wel eens verhalen over verteld. Ik vond dit erg interessant en ben me verder gaan verdiepen. En nu is het zover dat ik zelf ook mag gaan!

Toen ik mijn baan kwijt dreigde te raken, werd mijn wens om mee te gaan met Mercy Ships steeds groter. Het werd mijn plan B, tot ik besefte dat ik wel heel erg aan het hopen was op dat mijn plan B werkelijkheid zou worden 😉 Toen ik dat aangaf aan mijn teamleider heeft ze meegekeken naar mogelijkheden. Vanaf dat moment is het best snel gegaan, en ik ben onwijs dankbaar voor iedereen die daarin betrokken is geweest, maar ik ben bovenal ook God dankbaar dat hij deze wens in mijn hart heeft gelegd en de juiste mensen op mijn pad gestuurd heeft.

Nu denk je misschien, wat ga je daar dan doen?
Ik werk in Nederland op het laboratorium, dit mag ik ook in Sierra Leone voort gaan zetten op de Global Mercy! Het werk wat ik mag gaan doen is heel breed, ik onderzoek natuurlijk bloed, maar ook urine en feces. Ik zal de algemene bloedonderzoeken gaan doen die je ook bij de huisarts bijvoorbeeld doet, maar ook ga ik kijken naar o.a. bacteriën. Tevens zal ik samen met mijn collega’s verantwoordelijk zijn voor het bloed dat gegeven wordt tijdens de operatie. We moeten dus ook in de gaten houden of er voldoende bloed op voorraad is en indien nodig nemen we dit zelfs af van de medewerkers. Gaaf hé!

Kan ik dan ook wat doen om je te ondersteunen?

Mercy Ships brengt hoop en genezing voor hen die dat het meest hard nodig hebben. Ik hoop met de talenten die ik gekregen heb mijn steentje bij te kunnen dragen om mensen door medische hulp een betere toekomst te geven!

Nu heb ik voor deze missie ook deels jullie hulp nodig. Om de medische hulp gratis te houden voor patiënten, betalen vrijwilligers alles zelf zo lang ze aan boord zijn. Dit zal ik dus ook doen. Mocht je mij en de missie van Mercy Ships financieel willen ondersteunen kun je bijvoorbeeld een donatie doen via de oranje ‘Steun deze bemanning’-knop.

Je kunt ook zelf een gift overmaken met de volgende gegevens:

IBAN:
NL75 ABNA 0411 4677 78
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: #6743 Lisanne Sikkema

Let op: Het is belangrijk om de o.v.v. (#6743 Lisanne Sikkema) goed in de omschrijving te vermelden i.v.m. de juiste toewijzing van de gift.

Mercy Ships heeft een ANBI status, wat betekent dat giften fiscaal aftrekbaar zijn. Alles wat er overblijft aan het einde wordt een gift aan Mercy Ships zodat ze hun werk kunnen blijven uitvoeren.

Mocht het niet mogelijk zijn om mij financieel te ondersteunen, kun je me ook altijd een kaartje sturen. Ik ben gek op kaartjes en vind het fijn om te weten dat je aan me denkt:

Lisanne Sikkema
Mercy Ships – Global Mercy (crew mail)
Ridderkerstraat 20
3076 JW Rotterdam
THE NETHERLANDS

PS: De puppy gaat niet mee naar Sierra Leone, zij blijft gewoon in Nederland 😉

Ja, ik steun Lisanne Sikkema

Blogs

Sponsoracties