Rudmer van der Bijl

Functie aan boord: Hospitality medewerker

Hoi allemaal,

Eindelijk is het zover, op 23 maart 2024 vlieg ik naar Freetown (Sierra Leone) waar ik aan boord zal gaan van de Global Mercy, het grootste ziekenhuisschip ter wereld!

Ik zal mij eerst even voorstellen. Ik ben Rudmer van der Bijl, 22 jaar en ik woon in het prachtige Dokkum. Afgelopen jaar heb ik mijn Hbo-opleiding Management in de Zorg afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik een halfjaar stage mogen lopen op een verpleegafdeling in het ziekenhuis. Vervolgens ben ik begonnen met de Prémaster Business Administration Health. Deze heb ik in januari 2024 afgerond. Ter overbrugging van de Prémaster naar de Master Business Administration Health heb ik nu een tussenhalfjaar. Deze periode wil ik mij graag dienstbaar inzetten voor anderen. Daarom ben ik ontzettend dankbaar om vijf maanden aan boord te gaan van de Global Mercy. Gedurende deze tijd zal ik aan de slag gaan als hospitality-medewerker.

Ruim drie jaar geleden vertelden mijn opa en oma mij dat ze in de krant hadden gelezen dat een Fries gezin op het grootste ziekenhuisschip ter wereld woonden. Een krantenknipsel uit het Friesch Dagblad was dan ook mijn eerste kennismaking met Mercy Ships. Ervan uitgaande dat ik zoiets nooit zou doen, heb ik er destijds weinig aandacht aan geschonken. En juist daarom is het zo onwerkelijk dat Mercy Ships precies op het juiste moment weer in mijn leven kwam. Ik kijk heel erg uit naar Gods plan voor de aankomende maanden!  

Als hospitality-medewerker verwelkom je arriverende bemanningsleden en gasten aan boord en geef je rondleidingen over het schip. Daarnaast maak je de hutten voor nieuwe bemanningsleden en gasten klaar. Bij speciale evenementen die aan boord plaatsvinden biedt het hospitality-team hapjes en drankjes aan.

Aan de reis zitten veel kosten verbonden. Mocht u mij financieel willen ondersteunen, dan kan dat via onderstaande gegevens. Ook kunt u mij ondersteunen via de knop ‘Steun deze bemanning’. Omdat Mercy Ships een ANBI status heeft, zijn giften fiscaal aftrekbaar. Alvast bedankt!

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v.: 6458 Rudmer van der Bijl

Ook kunnen jullie mijn Instagram-account ‘’rudmeraanboord’’ volgen waar ik updates geef over het vrijwilligerswerk en hoe het is om te wonen en werken op een ziekenhuisschip.

Met vriendelijke groet,
Rudmer van der Bijl

Ja, ik steun Rudmer van der Bijl

Blijf op de hoogte van Rudmer van der Bijl

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Sponsoracties