Sigrid Molendijk

Functie aan boord: Röntgenlaborant

Ik ben Sigrid Molendijk, afkomstig uit een dorp in de Hoeksche Waard. In het dagelijks leven werk ik als gespecialiseerd röntgenlaborant (interventieradiologie) in een academisch ziekenhuis. Ik ken Mercy Ships al lang en al sinds de opleiding had ik in mijn hoofd dat ik dit ooit wilde doen.

In februari 2022 bezocht ik de Global Mercy tijdens het bezoek aan Rotterdam. Ondertussen had ik ook contact met een collega van de anesthesie die aan boord was geweest. Daardoor werd het vlammetje steeds wat verder aangewakkerd en uiteindelijk heb ik in juli 2022 de knoop doorgehakt en me aangemeld. Een jaar later kreeg ik de vraag om in februari en maart 2024 aan boord te komen.

Ik hoop dus op 2 februari 2024 voor 2 maanden aan boord te gaan van de Global Mercy als röntgenlaborant (Radiology Technician). Dat zal heel anders zijn dan ik gewend ben, werken in een team met één andere collega in plaats van de gigantische afdeling waar ik normaal gesproken werk.

Door te klikken op ‘Blijf op de hoogte van Sigrid Molendijk’ krijg je automatisch een mailtje als ik een nieuwe blog plaats.

Al het werk op de Global Mercy wordt door vrijwilligers gedaan, zodat we de mensen in Sierra Leone gratis zorg, operaties en revalidatie kunnen bieden. Als je een financiële bijdrage wilt leveren kan dat door geld over te maken met onderstaande gegevens. Je kunt ook klikken op ‘Steun deze bemanning’.

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: #6323 Sigrid Molendijk

Alvast bedankt voor het meeleven!

Ja, ik steun Sigrid Molendijk

Blijf op de hoogte van Sigrid Molendijk

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Waarom ben ik hier?

Er kan veel gebeuren in een week. De tijd lijkt wel te vliegen! Ik ben nu ruim drie weken aan boord van de Global Mercy. Aan de ene kant voelt het alsof ik hier nog maar net ben en aan de andere kant lijkt het alsof ik hier al veel langer ben dan drie weken.…

Hoe was je verjaardag?

Je verjaardag vieren aan boord van de Global Mercy (GLM), hoe bijzonder is dat! Vorige week vroegen een aantal mensen al of ik plannen had voor mijn verjaardag, maar die had ik niet. Ik zou wel zien wat er die dag op mijn pad zou komen. Toen ik ‘s ochtends mijn slaapkamer uitkwam, bleek de…

Een schip, geen boot!

For your information: we werken, eten, slapen, wassen, zwemmen en sporten hier op een schip. Niet op een boot! Dat is ongeveer het eerste wat je te horen krijgt als je hier aankomt. Tot nu toe ben ik nog maar twee of drie keer verdwaald op het schip, dus dat valt me reuze mee. Zolang…