Bouw mee aan het verhaal van Mercy Ships

Marja, Gerard en Gor doen mee

Iedereen kan meedoen en op zijn of haar manier een bijdrage leveren aan het mogelijk maken van medische zorg. Marja van Bijsterveldt, Gerard van Manen en Gor Khatchikyan zetten zich als ambassadeur in om het verhaal van Mercy Ships te delen. Bekijk deze video over hun droom van medische zorg voor ieder mens en hoor waarom zij onderdeel zijn geworden van het verhaal van Mercy Ships.

‘Ik steun medische zorg voor ieder mens’

U ook?

De nood is hoog

Wist u dat twee op de drie mensen wereldwijd geen toegang heeft tot veilige chirurgische zorg? Elk jaar overlijden zo’n 17 miljoen mensen aan aandoeningen die verholpen hadden kunnen worden. Dat is meer dan drie keer zoveel als het totale aantal mensen dat jaarlijks overlijdt aan HIV, malaria en tuberculose.

Mercy Ships biedt gratis operaties in Afrika, bijvoorbeeld aan mensen met goedaardige tumoren en andere vergroeiingen, kinderen met een gespleten lip, of vrouwen die na een bevalling te kampen hebben met complicaties. Bovendien investeren we op verschillende manieren in de lokale gezondheidszorg, zodat deze uiteindelijk op eigen benen kan staan.

Medische zorg is niet voor ieder mens vanzelfsprekend

Het verhaal van Mercy Ships

Meer dan 40 jaar medische zorg

Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen met medische zorg. Op een praktische manier Gods liefde laten zien. Sinds 1978 zijn dankzij de inzet van honderden vrijwilligers én donateurs meer dan 100.000 gratis operaties uitgevoerd en meer dan 43.000 lokale gezondheidswerkers opgeleid. De rode draad in alles wat we doen is: medische zorg voor ieder mens mogelijk maken.

Ik droom van Medische zorg voor ieder mens. Mercy Ships brengt die droom iedere dag een stukje dichterbij.

De Global Mercy

Een nieuw hoofdstuk

Dit jaar wordt ons nieuwe ziekenhuisschip opgeleverd: de Global Mercy. ‘s Werelds grootste particuliere ziekenhuisschip, speciaal ontworpen om medische zorg en trainingen te brengen in de armste gebieden ter wereld. Met de Global Mercy hopen we onze jaarlijkse capaciteit te verdubbelen. Om die droom te verwezenlijken hebben wij de steun nodig van mensen zoals ú!

Wat uw bijdrage kan betekenen

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van onze activiteiten en de bijbehorende gemiddelde kosten, om u een idee te geven van wat wij met uw gift kunnen doen.

Verhalen uit het veld

Uw bijdrage maakt verschil

Een levensveranderende operatie

Moeder worden: de 18-jarige Khady keek er enorm naar uit. Als haar dochter Fatimata eindelijk geboren wordt, is het dan ook liefde op het eerste gezicht. Maar in het dorp denkt niet iedereen daar hetzelfde over. De mensen lachen baby Fatimata uit om haar uiterlijk, haar gespleten lip. Ze sluit zich op in haar huis, om maar niet de pijn te hoeven voelen van de afwijzing.

Dan hoort Khady een bijzondere boodschap op de radio. Mercy Ships komt met hun ziekenhuisschip naar haar land toe! De verpleegkundigen zien het al snel: de kans is groot dat Fatimata geopereerd kan worden op de Africa Mercy. Fatimata wordt geopereerd, en met goed resultaat! Na een korte tijd van controles en revalidatie mogen Fatimata en Khady naar huis! ‘Ik zal me Mercy Ships en de mensen van het HOPE-center altijd blijven herinneren,’ zegt Khady.

Mercy Ships Holland

Dr. Diallo maakt verschil in Guinee

Met ons programma voor medische capaciteitsopbouw (MCB) wil Mercy Ships blijvende impact achterlaten in een land. Kaakchirurg Raphiou Diallo is het levende bewijs van de invloed die dit programma heeft. In 1998 nam hij voor het eerst deel aan onze medische trainingen. Onder begeleiding van vrijwilliger-chirurg Gary Parker specialiseerden hij en een collega zich in het herstel van gespleten lippen en gespleten gehemeltes. Twintig jaar later keerden we naar Guinee terug en troffen we nog maar een klein aantal patiënten aan met deze aandoening. Een prachtig gevolg van de samenwerking met Dr. Diallo!

Weer vooruit durven kijken

De tienjarige Houssainatou moet al veel meemaken in haar jonge leven. Vanaf kleuterleeftijd heeft ze veel pijn in haar mond. De pijn resulteert door de jaren heen in een flinke bult op haar kaak, die langzamerhand steeds groter wordt. Haar vader Souleymane maakt zich grote zorgen om haar toekomst. Zal hij zijn lieve meid gaan verliezen? Gelukkig hoort hij van een familielid over Mercy Ships. Hij aarzelt niet langer en brengt zijn dochter naar de selectie op de Africa Mercy. Als ze te horen krijgen dat Houssainatou geopereerd kan worden, is Souleymane naar eigen zeggen ‘de gelukkigste man ter wereld’. ‘Mijn angst is weg,’ zegt hij. Vroeger was ik bang dat Houssainatou jong zou komen te overlijden, maar nu durven we weer vooruit te kijken!’

Wilt u ook medische zorg voor ieder mens?

Doneer nu. Uw gift verandert levens.