Doneren aan een goed doel

Wil je een donatie doen aan een goed doel? Met een donatie aan Mercy Ships draag je bij aan veilige medische zorg voor kinderen en volwassenen die dat anders niet hebben. Er zijn verschillende manieren waarop je kan doneren aan het goede doel. We vertellen je er graag meer over!

Geschatte leestijd: 4 minuten

Waarom doneren aan een goed doel?

Goede doelen zijn meestal voor een groot deel afhankelijk van donaties en giften. Door financiële steun van donateurs en partners kunnen zij hun werk uitvoeren. Verschillende goede doelen zetten zich in voor verschillende soorten missies. Bij het doneren aan een goed doel is het fijn om een organisatie te kiezen met een doelstelling waar je je persoonlijk betrokken bij voelt.

Op welke manieren kun je doneren aan goede doelen?

Er zijn verschillende manieren waarop je een donatie kan doen aan het goede doel, bijvoorbeeld Mercy Ships. Je kunt een eenmalige gift geven of vaste donateur worden en elke maand of kwartaal steunen. Bij Mercy Ships is het ook mogelijk om te doneren voor een specifiek bemanningslid of gezin aan boord, of om als SHIPmate onze schepen te steunen voor een volledige werkperiode. Daarnaast kun je een actie starten, een online collectebus aanmaken, een periodieke gift doen of (een deel van) een erfenis schenken.

Waarom doneren aan Mercy Ships?

Mercy Ships is één van de christelijke goede doelen in Nederland die zich richt op ontwikkelingshulp voor kinderen en volwassenen. Wij doen dat specifiek op het gebied van medische zorg. Al ruim 40 jaar zetten wij ons in om veilige zorg toegankelijk te maken voor de allerarmsten. Bekijk hier welke chirurgische programma’s en trainingen we bieden. Jouw donatie aan Mercy Ships komt goed terecht, het overgrote deel van elke gedoneerde euro wordt besteed aan onze doelstellingen. Ook zijn we een CBF-erkend goed doel.  

Wat jouw donatie aan Mercy Ships kan betekenen

Elk jaar overlijden wereldwijd bijna 17 miljoen mensen aan aandoeningen die behandeld hadden kunnen worden. Vanwege gebrek aan financiële middelen, deskundige artsen of een ziekenhuis in de buurt krijgen mensen niet de zorg die ze nodig hebben. Dankzij de steun van donateurs kunnen onze ziekenhuisschepen uitvaren om gratis operaties te bieden en lokale gezondheidswerkers te trainen. Levens worden veranderd: kinderen met vergroeide benen kunnen weer lopen, mensen met staar kunnen weer zien en mensen met een tumor gaan een nieuw leven zonder stigma tegemoet.

Voorbeelden van donaties

Hieronder geven we je een indruk van wat we met jouw bijdrage kunnen doen. Dit zijn gemiddelde bedragen.

Verbandmiddelen – € 10,-
Herstel van een patiënt aan boord (per dag) – € 25,-
Tandartsbehandeling – € 25,-
Staaroperatie – € 50,-
Medische training – € 100,-
Gemiddelde kosten van een operatie – € 250,-

Doneer direct aan Mercy Ships

Selecteer een eenmalig bedrag:(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Selecteer een maandelijks bedrag:(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen over doneren

Meer over doneren aan een goed doel