Een sponsorloop organiseren

Wil je als school, vereniging, kerk of individu een sponsorloop organiseren voor het goede doel? Een sponsorloop is een leuke manier om samen in actie te komen. Deelnemers laten zich sponsoren door familie, vrienden, kennissen of bedrijven en halen op die manier geld op.

Geschatte leestijd: 3 minuten

6 tips voor een sponsorloop

Waar moet je aan denken bij het organiseren van een sponsorloop? Hieronder geven we een aantal tips om jouw of jullie activiteit tot een succes te maken.

1. Bepaal de route en afstand

Er zijn verschillende manieren om een sponsorloop te organiseren. Bedenk een route die je af gaat leggen, zet een parcours op en loop zoveel mogelijk rondjes, of sluit aan bij een bestaand evenement zoals een avondvierdaagse of marathon. En hoe wil je de actie invullen? In plaats van lopen kun je ook kiezen voor hardlopen, steppen, kanoën, verzin het maar!

2. Kies een streefbedrag voor de sponsorloop

Hoeveel geld willen jullie ophalen met de sponsoractie? Bepaal een streef-eindbedrag of een streefbedrag per deelnemer. Je kunt ervoor kiezen om te laten sponsoren via een vast bedrag of per rondje of kilometer.

3. Maak een online actiepagina aan

Wil je een sponsorloop organiseren voor Mercy Ships? Op onze website maak je gemakkelijk een actiepagina aan. Hier kun je informatie delen over jullie actie en eenvoudig het financiële gedeelte organiseren. Deelnemers kunnen de link naar de actiepagina delen zodat mensen direct een sponsorbedrag kunnen doneren via iDEAL.

4. Laat zoveel mogelijk mensen weten van jullie sponsorloop

Hoe verspreid je het nieuws over jullie sponsorloop om zo sponsors te zoeken? Plaats bijvoorbeeld een bericht in een nieuwsbrief of kerkblad, deel de link van de actiepagina via social media of WhatsApp en maak flyers of posters. Wil je het groter aanpakken? Benader de lokale krant of bedrijven uit de buurt om aandacht aan de actie te besteden.

Tekst gaat verder onder de foto.

Foto: Een sponsorloop voor Mercy Ships

5. Extra activiteiten organiseren

Wanneer je echt een evenement van de sponsorloop wilt maken kun je ook extra activiteiten organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige markt met eetkraampjes en tweedehandsspullen. Dan heb je meteen een leuke finish voor de sponsorloop, met een warm onthaal door familie en vrienden!

6. Presentatie over Mercy Ships

Een sponsorloop voor het goede doel is een leuke en mooie uitdaging, maar nóg mooier is als je echt weet waar je het voor doet. We komen graag langs in de klas of kerk om meer te vertellen over Mercy Ships, onze schepen en medische zorg in Afrika. Vraag hier een presentatie aan.

Tip: Het Mercy Ships sponsorloop-pakket

Heb je al een sponsorlooppakket aangevraagd? Als je voor Mercy Ships aan de slag gaat met een sponsorloop, kun je met dit behulpzame pakket meteen van start!

Bonustip:

Kijk of je je sponsorloop voor Mercy Ships een maritiem of medisch tintje kan geven. Laat (een deel van) de route door, over of langs water gaan, of loop de sponsorloop met een arm of been in het verband om te voelen hoe het is om de tocht met een (lichte) ‘beperking’ te lopen.

Succes met jullie sponsorloop!

Voor jou ook interessant: