Als medische vrijwilliger aan boord bij Mercy Ships

Als medische vrijwilliger aan boord bij Mercy Ships

Op onze ziekenhuisschepen kunnen we uiteraard niet zonder medische vrijwilligers. Van chirurgen tot verpleegkundigen, van medisch technici tot laboratoriummedewerkers; er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Als medische vrijwilliger sta je in veel gevallen direct naast de patiënt en ben je dagelijks getuige van zowel de lichamelijke als de mentale genezing. Iets wat je voor de rest van je leven mee kan nemen.     

‘Na vaak jarenlang met een grote tumor rondgelopen te hebben en altijd nagewezen te zijn, worden mensen weer gezien. Ze durven weer in de spiegel te kijken. Je ziet hun gezichtsuitdrukking veranderen van dof en neerslachtig naar optimistisch en hoopvol voor de toekomst.’ 

Deddy Kruize, vrijwilliger Teamleider OK-assistenten Maxillofaciale Chirurgie

Welke werkervaring heb je nodig om aan boord te werken? 

Voor de meeste medische functies is een werkervaring van minimaal 2 jaar vereist, ná het afstuderen. Bovendien is er recente werkervaring vereist; in veel gevallen moet deze in de afgelopen 12 maanden opgedaan zijn. Voor verpleegkundigen geldt recente werkervaring op een klinische afdeling, waarbij ook sprake is van de acute zorg voor patiënten, en een dienstverband van tenminste 30 uur per week binnen deze 12 maanden. 

Moet ik een geregistreerde verpleegkundige zijn om aan boord te mogen werken? 

Voor verpleegkundigen is een BIG-registratie vereist. Voor operatieassistenten en anesthesiemedewerkers geldt dit niet. Verpleegkundigen die langere tijd bij ons aan boord werken, kunnen een aanvraag indienen voor het laten meetellen van de werkuren aan boord bij een BIG her-registratie. Het recruitmentteam van Mercy Ships Holland kan je hierbij helpen. 

Wat zijn de verantwoordelijkheden van een verpleegkundige op de ziekenzaal? 

Overdag draag je zorg voor vijf tot zeven patiënten, tijdens nachtdiensten zijn dat ongeveer tien patiënten. We hebben een Intensive Care Unit (ICU) voor kinderen en volwassenen; deze is echter niet altijd in gebruik. Wanneer dit niet het geval is werken IC-verpleegkundigen gewoon op de afdeling. Een onderdeel van de aanmeldprocedure is de ‘skills list’ waarin je kan aangeven wat je specifieke vaardigheden zijn. Zo kunnen we je beter leren kennen en een goede indeling van het personeel maken. Mede op basis van je ‘skills’ word je ingedeeld op een verpleegafdeling met bepaalde medische specialismen. 

Wat zijn de mogelijkheden voor een verloskundige, social worker (SPH, SPW, CMW, MWD), ziekenverzorgende, arts of verpleegkundige in de geriatrie of GGZ en logopedist? 

De medische zorg van Mercy Ships is specifiek gericht op chirurgische hulp. Vandaar dat we geen specifieke functies hebben in bovengenoemde werkvelden.   

Wil je graag aan boord komen werken maar is er geen functie die aansluit bij jouw vakgebied? Bekijk dan eens onze algemene functies

Alle medische functies

Gebruik de filters in het overzicht met alle functies aan boord om de medische functie te vinden die bij jou past. 

Contact 

Voor vragen over jouw mogelijkheden, concrete functies, en andere vragen over medische functies kun je contact opnemen met Medisch Recruiter Eric Vis: recruiter.medisch@mercyships.nl

Teamleider Verpleegkundigen Nelique vertelt over werken als medisch vrijwilliger bij Mercy Ships

Klaar voor de volgende stap?

Bekijk de functies

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Jij en Mercy Ships?

Mercy Ships vrijwilligersfase

Functies aan boord

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Aanmelden als vrijwilliger

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Talent Community

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Koffers pakken, en de rest

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Welkom aan boord!

Mercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfaseMercy Ships vrijwilligersfase

Terug in Nederland

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of overweeg je misschien om aan boord te gaan? We horen graag van je! Neem gerust contact op met een van onze teamleden.

Arjen Veenstra

Algemeen recruiter
recruiter.algemeen@mercyships.nl

Esther Korsten

Technisch/Maritiem & Medisch Recruiter
esther.korsten@mercyships.nl

Eric Vis

Medisch recruiter
recruiter.medisch@mercyships.nl