Marieke Vervoorn

Functie aan boord: Verpleegkundige Pediatrische IC

Zorgen in Sierra Leone

Ik ben Marieke Vervoorn. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als NICU verpleegkundige. En ondanks dat deze speciale zorg voor de allerkleinsten mooi en bijzonder is heb ik altijd het gevoel gehad meer te willen betekenen voor anderen.

Al jaren denk ik na over de grote verschillen wat betreft leef omstandigheden en zorg in de wereld. Wat hebben wij het in Nederland goed als je bedenkt dat in principe alle zorg beschikbaar is op het moment dat we het nodig hebben. Soms voelt het zelfs dat er teveel zorg mogelijk is. Juist dit laatste gaf me een sterk gevoel dat ik hier even van weg wilde, naar gebieden wilde waar zorg geen vanzelfsprekendheid is en waar mensen proberen te leven met beperkingen als gevolg van een ongeluk, brand, aangeboren afwijking of uitgroeiende tumoren. Beperkingen die in Nederland niet aanwezig zijn omdat de wonden en afwijkingen direct goed verzorgd worden, revalidatie wordt ingezet etc. Dit is wat ik de mensen in Afrika ook gun. Via internet ben ik enige tijd geleden al rond gaan kijken en kwam uit bij de site van Mercy ships. Ik schreef me in voor een digitale rondleiding op de Global Mercy, mijn gedachten werden steeds meer concrete ideeën. In november 2022 hakte ik de knoop door en solliciteerde voor de functie PICU verpleegkundige.

Op 27 oktober 2023 vertrek ik voor ruim 3 maanden naar Sierra Leone. Daar ligt sinds augustus de Global Mercy. Ik ga aan boord om als verpleegkundige te gaan werken op de pediatrische intensive care afdeling. Een spannende, maar vooral leuke uitdaging, waar ik heel veel zin in heb. In deze maanden zal ik regelmatig een update van mijn ervaringen geven via deze pagina. Dus mocht je het leuk vinden om mij te volgen dan houd de pagina in de gaten.

Het werk wat ik ga doen is volledig vrijwillig, de reis, kost en inwoning en verder verblijf op het schip betaal ik zelf. Zo is het voor Mercy Ships mogelijk om alle mensen gratis zorg te kunnen geven en voor velen het verschil te maken tussen leven en dood. Mochten jullie mij financieel willen steunen dan is elke donatie groot of klein welkom! Je kunt je donatie overmaken naar:

IBAN: NL75ABNA0411467778
t.n.v.: Mercy Ships Holland
o.v.v: #6289, Marieke Vervoorn

Of direct doneren via de knop: Steun deze bemanning. Giften zijn belasting aftrekbaar. Alvast veel dank voor jullie steun en medeleven!

Ja, ik steun Marieke Vervoorn

Blijf op de hoogte van Marieke Vervoorn

Door in te schrijven gaat u akkoord met ons privacybeleid en dat Mercy Ships Holland uw gegevens verwerkt.

Blogs

Week 5

Vorige week werden we opgeschrikt door politieke onrust in Sierra Leone. Met name een grote schrik voor de onschuldige inwoners van dit land. Ze hoorden geweer schoten en daarna volgde een totale lockdown gedurende 24uur. De impact van een totale lockdown is groot, mensen leven hier bij de dag. Veel mensen hebben geen koelkast om…

Week 4

Er is alweer een maand voorbij sinds mijn aankomst op het schip. Bijna één derde van mijn avontuur zit erop.  In de eerste weken waren er veel gemengde gevoelens over wat ik van dit avontuur vond, maar deze week merk ik dat ik meer gesetteld ben. Ik haal zoveel energie en plezier uit de positieve…

Week 3

Er is alweer een week voorbij en dat betekent tijd voor een nieuwe blog. Afgelopen week was het rustiger op het schip. Minder operaties en personeel in verband met een lang vrij weekend. 1x in de 6weken heeft de hele bemanning, met uitzondering van ziekenhuispersoneel en keukenpersoneel 3dagen achter elkaar vrij. Dat was afgelopen weekend.…