Christelijk vrijwilligerswerk in het buitenland

Ben je op zoek naar christelijk vrijwilligerswerk in het buitenland? Benut jouw talenten en kom werken aan boord van een van onze ziekenhuisschepen: de Africa Mercy en de Global Mercy. Samen met honderden bemanningsleden uit alle delen van de wereld maak jij het mogelijk dat de allerarmsten gratis medische zorg kunnen krijgen.

Medische zorg voor ieder mens, dát is ons doel. Ga je mee aan boord?

Waarom vrijwilligerswerk bij Mercy Ships?

Volgens de ‘Lancet Commission on Global Surgery’ overlijden elk jaar 16,9 miljoen mensen door een gebrek aan veilige, chirurgische zorg. Dat is meer dan drie keer zoveel als het totale aantal mensen dat jaarlijks overlijdt aan HIV, malaria en tuberculose. Mercy Ships pakt dit probleem aan via directe medische zorg en chirurgie aan de lokale bevolking, opleiding en begeleiding van lokale gezondheidswerkers en verbetering van de infrastructuur van de gezondheidszorg. Ook jij kunt hieraan bijdragen als vrijwilliger!

Een missie in het buitenland

Jaarlijks werken meer dan 1300 vrijwilligers uit meer dan 50 landen aan boord bij Mercy Ships. Van chirurgen en medische staf tot de kapitein, koks, geluidstechnici, docenten, elektromonteurs, enzovoort. Slechts 50 procent van de bemanningsleden heeft een medische achtergrond. Vanuit hun christelijke levensovertuiging kiezen zij heel bewust voor vrijwilligerswerk in het buitenland. Onze bemanning brengt een enorm veel specialiteiten mee. Samen maken we het verschil in de landen waar we werken!

christelijk vrijwilligerswerk in het buitenland

Ervaringen van vrijwilligers

In de ruim veertig jaar dat Mercy Ships bestaat zijn vele honderden mensen je voorgegaan in het christelijke vrijwilligerswerk. Lees hieronder enkele van hun verhalen en raak geïnspireerd!

Bekijk onze functies aan boord

We hebben maar liefst 150 verschillende vrijwilligersfuncties aan boord van onze schepen. Van medisch tot maritiem. En van horeca tot onderwijs. Grote kans dus dat je een functie vindt die bij jou past. Kies ook voor christelijk vrijwilligerswerk in het buitenland!

Meer over christelijk vrijwilligerswerk in het buitenland

Wil je weten hoe dat is, vrijwilligerswerk aan boord bij Mercy Ships? Dat kan op allerlei manieren. Bezoek een informatieavond, ontdek de functies die bij jou passen in het Beroepenkompas of lees de ervaringen van andere bemanningsleden. Er zijn ook mogelijkheden voor een tussenjaar.

Neem contact met ons op!

Heb je vragen of overweeg je misschien om aan boord te gaan? We horen graag van je! Neem gerust contact op met een van onze teamleden.

Arjen Veenstra

Algemeen recruiter
recruiter.algemeen@mercyships.nl

Esther Korsten

Technisch/Maritiem & Medisch Recruiter
esther.korsten@mercyships.nl

Eric Vis

Medisch recruiter
recruiter.medisch@mercyships.nl