Uitvaartwensen vastleggen? Vraag gratis Mijn Nabestaandenmap aan

Leg uw uitvaartwensen vast in Mijn Nabestaandenmap. In dit gratis behulpzame boekje kunt u alles opschrijven wat u kwijt wilt over uw uitvaart, bezittingen en andere praktische informatie voor uw nabestaanden.

Mijn Nabestaandenmap: alles rond uw uitvaartwensen en nalatenschap in één praktisch boekje

Wat goed dat u alvast nadenkt over welke informatie uw toekomstige nabestaanden nodig hebben als u overlijdt. Er komt immers een hoop op hen af als het zover is.

Mijn Nabestaandenmap is een handzaam boekje dat u zelf of met uw geliefden kunt invullen. U kunt het zien als uw ‘erfenisdossier’ of ‘nalatenschapsdossier’ met daarin al uw wensen rondom uw overlijden. Zo kunnen nabestaanden zich op dat moment richten op het verwerken van het verlies, in plaats van dat de praktische kant van de uitvaart en afwikkeling van uw nalatenschap alle aandacht opeisen.

Uitvaartwensen vastleggen in de Mercy Ships nabestaandenmap
Het gratis boekje ‘Mijn Nabestaandenmap’

Wat u kunt vastleggen in Mijn Nabestaandenmap

We hebben Mijn Nabestaandenmap voor u onderverdeeld in 6 thema’s. Onder elk thema is ook ruimte om uw eigen onderwerpen toe te voegen. Al deze informatie is belangrijk voor familie of mensen die dichtbij u staan bij een (naderend) overlijden.

1. Relaties

Denk hierbij aan de persoonlijke gegevens van uzelf en uw eventuele partner, kinderen, kleinkinderen en andere familieleden. Maar ook uw huisdieren, zakelijke relaties zoals uw executeur, belastingadviseur, en andere voor u belangrijke personen kunt u hier noteren.

2. Eigendommen

Hier kunt u vastleggen welke woning(en) en vervoersmiddelen u in uw bezit heeft, net als andere bezittingen zoals sieraden, antiek, kunst en dergelijke.

3. Geldzaken

In dit hoofdstuk maakt u een overzicht van al uw bank-, giro-, spaar- en beleggingsrekeningen. Naast uw eventuele effectenportefeuille en aandelen/obligaties en creditcards. Ook andere belangrijke (financiële) gegevens zoals uw burgerservicenummer, pensioen, lijfrente en alle verzekeringen kunt u hier kwijt.

4. Lidmaatschappen en abonnementen

Van welke kranten, tijdschriften en weekbladen bent u lid? Bij welke verenigingen, bonden of kerk(en) staat u ingeschreven? Dat kunt u allemaal kwijt in hoofdstuk 4. Net als een overzicht van de goede doelen die u steunt, inloggegevens van uw sociale-media-accounts en dergelijke.

5. Overige zaken

Dit is de plek om te noteren welke eventuele hulpmiddelen van derden u in huis heeft. In dit hoofdstuk is verder nog extra ruimte vrij voor andere gewenste informatie.

6. Uitvaartwensen

In hoofdstuk 6 doorloopt u een serie uiteenlopende vragen die u helpen bij het vastleggen van uw uitvaartwensen. Denk hierbij aan alle praktische informatie rondom de uitvaart zelf, de rouwkaart, het opbaren en de rouwplechtigheid. Wilt u begraven worden of anderszins, en wat zijn dan uw begrafenis wensen? Welke kleding wenst u als laatste te dragen? Welke tekst wilt u op de rouwkaart hebben staan? Enzovoort. Er is ook ruimte voor de adressen waaraan een rouwkaart moet worden verzonden.

Leg uw uitvaartwensen ook vast bij de notaris

Het dossier dat u aanlegt in Mijn Nabestaandenmap heeft geen wettig karakter. Officiële beslissingen rondom het nalaten van uw vermogen moet u vast laten leggen in een testament bij de notaris. Kijk bijvoorbeeld op notaris.nl om een notaris te vinden. Naast uw testament kan Mijn Nabestaandenmap echter een belangrijk document zijn, dat u en uw nabestaanden helpt bij het vastleggen van uw uitvaartwensen.

Mijn Nabestaandenmap aanvragen

Vul onderstaand formulier in om gratis Mijn Nabestaandenmap te ontvangen. Wij streven ernaar om de verzending binnen 1 werkweek af te handelen. U kunt maximaal 2 aanvragen per adres indienen.

Naam(Vereist)
Postcode en Huisnummer(Vereist)
Straat en woonplaats worden automatisch ingevuld op basis van postcode/huisnummer.

Over de uitgever

Mercy Ships: Medische zorg voor ieder mens

Mijn Nabestaandenmap wordt u gratis aangeboden door Mercy Ships. Wij steunen de gezondheidszorg in Afrika met gratis operaties, trainingen en voorlichting. Met elkaar geven we nieuwe hoop en toekomstperspectief aan de mensen die we bereiken.

Mercy Ships is een ANBI en in het bezit van het CBF-keurmerk. Uw gift is aftrekbaar van de belasting.