Maak kennis met Mercy Ships

Drijvende ziekenhuizen in Afrika

Wie wij zijn?

Ahoy!

Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. En elke dag, met elke operatie, elk patiënt, brengen we die droom in vervulling.

Op de hoogte blijven van ons mooie werk?

Wat wij doen?

Het werk van Mercy Ships bestaat uit een aantal medische programma’s en training & voorlichting.

Medische operaties

De medische operaties van Mercy Ships pakken de meest voorkomende aandoeningen in Afrika aan. Zo helpen we kinderen en volwassenen die te kampen hebben met aandoeningen als gespleten lippen, tumoren, oogkwalen en ernstig vergroeide benen (bij kinderen).

Training & Voorlichting

Door trainingen en medisch onderwijs dragen we bij aan de verbetering van de gezondheidszorg in een land. Zo kan de gezondheidszorg in een land blijven verbeteren nadat de Africa Mercy vertrokken is.

Meer weten?

Mercy Ships Holland

Erkenning

Mercy Ships hecht veel waarde aan het nuttig besteden van giften en een hoog niveau van transparantie. Mede daardoor heeft Mercy Ships het CBF-keurmerk van Erkende Goede doelen in bezit. Daarnaast is Mercy Ships aangemerkt als ANBI. Dat betekent dat uw giften aan Mercy Ships aftrekbaar zijn van de belasting.

CBF Keurmerk

Helpt u mee ons werk mogelijk te maken?

Waar zijn de schepen nu?

Op dit moment liggen zowel de Africa Mercy als de Global Mercy in de haven van Granadilla. De Africa Mercy was in 2022 in Senegal en  wordt binnenkort afgewisseld door de Global Mercy. Zodra de Global Mercy volledig is ingericht, vertrekt deze met alle bemanning naar Senegal en later in 2023 naar Sierra Leone. De Africa Mercy gaat dan voor een langere periode in onderhoud. Uiteindelijk is het de bedoeling dat beide schepen tegelijkertijd operationeel zullen zijn in Afrika.

Blijf op de hoogte

We nemen u graag mee in het verhaal van Mercy Ships door af en toe een leuke e-mail te sturen. Vaart u mee?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.