Maak kennis met Mercy Ships

Een drijvend ziekenhuis


Wie wij zijn?

Ahoy!

Mercy Ships begon met een droom: ziekenhuisschepen bemand met vrijwilligers die de armste landen van de wereld helpen door medische zorg te bieden. Gods liefde op een praktische manier aan de allerarmsten laten zien. Door de jaren heen heeft Mercy Ships met een handvol schepen meer dan twee miljoen mensen in ontwikkelingslanden geholpen met medische operaties en ontwikkelingsprojecten. En elke dag, met elke operatie, elk patiënt, brengen we die droom in vervulling.

Op de hoogte blijven van ons mooie werk?


Wat wij doen?

Het werk van Mercy Ships bestaat uit een aantal medische programma’s en training & voorlichting.

Medische operaties

De medische operaties van Mercy Ships pakken de meest voorkomende aandoeningen in Afrika aan. Zo helpen we kinderen en volwassenen die te kampen hebben met aandoeningen als gespleten lippen, tumoren, oogkwalen en ernstig vergroeide benen (bij kinderen).

Training & Voorlichting

Door trainingen en medisch onderwijs dragen we bij aan de verbetering van de gezondheidszorg in een land. Zo kan de gezondheidszorg in een land blijven verbeteren nadat de Africa Mercy vertrokken is.

Meer weten?

Mercy Ships Holland

Erkenning

Mercy Ships hecht veel waarde aan het nuttig besteden van giften en een hoog niveau van transparantie. Mede daardoor heeft Mercy Ships het CBF-keurmerk van Erkende Goede doelen in bezit. Daarnaast is Mercy Ships aangemerkt als ANBI. Dat betekent dat uw giften aan Mercy Ships aftrekbaar zijn van de belasting.

CBF Keurmerk

Helpt u mee ons werk mogelijk te maken?


Waar is het schip nu?

Op dit moment ligt de Africa Mercy in de haven van Tenerife voor onderhoud. We hopen begin 2022 terug te gaan naar Afrika.

Zodat je ons niet meer vergeet

Ben je ook enthousiast geworden van ons werk? Download gratis onze vrolijke wallpapers!

Download de vrolijke wallpapers

Mogen we cookies gebruiken?

Lees meer in onze privacyverklaring of pas uw voorkeuren aan.

Privacyverklaring | Sluiten