Meld je aan als

Engelstalige titel: Writer
Afdeling: Communicatie
Voorkeur minimale inzetduur: 2 jaar

Mercy Ships Holland

Ons Communicatieteam verzamelt en deelt de bijzondere verhalen van onze patiënten en bemanning. Hiermee geven ze woorden en beelden aan de missie van Mercy Ships.

Over de functie

Als Schrijver van Mercy Ships bouw je relaties op met zowel bemanning als patiënten en leg je hun verhalen op journalistieke wijze vast. Je belangrijkste taak is om het transformatieproces van een patiёnt en het leven van de bemanning aan boord van het schip vast te leggen. Je werkt samen met het creatieve team om de bijzondere en hoopvolle verhalen van onze patiёnten en bemanning te vertellen. Help Mercy Ships om deze verhalen met de wereld te delen!

Jouw bijdrage

 • Je onderzoekt, ontwikkelt en maakt verhalen over patiёnten en het leven en werk van de bemanning aan boord. Dit doe je voor extern en intern gebruik in lijn met de prioriteiten van de organisatie.
 • Je neemt snel informatie op over de geschiedenis, het marketingplan en de lopende activiteiten/programma’s van Mercy Ships. Zo kun je juist weergeven wie we zijn en wat we doen bij het schrijven van verhalen over patiënten/bemanningsleden, persverklaringen, toespraken, bijschriften etc.
 • Je ontwikkelt relaties met patiënten en hun verzorgers. Je interviewt hen (met en zonder camera) in nauwe samenwerking met hen en met vertalers. Je legt hun gevoelens, gedachten en verhaallijnen levendig en creatief vast.
 • Je interviewt medebemanningsleden (met en zonder camera) en legt hun ervaringen aan boord levendig en creatief vast.
  In overleg met je collega’s bezoek je patiënten thuis en werkplekken van Mercy Ships buiten het schip (vaak met één of meer overnachtingen, soms gedurende een weekend). Samen met andere leden van het creatieve team leg je zo belangrijke aspecten of momenten vast in het verhaal van de patiënt en het werk van Mercy Ships.
 • Je onderhoudt online tools met up-to-date informatie over patiënten. Je kunt ook uitstekend aantekeningen/opnames maken van gesprekken met patiënten en bemanningsleden om accuratesse in alle documentatie te garanderen.

Functie-eisen

 • Je hebt een Bachelordiploma in Communicatie (journalistiek, schrijven, marketing en massamedia) of gerelateerde werkervaring. Voeg je referenties en je portfolio bij je sollicitatie;
 • Je schrijft met zowel een journalistieke stijl als een marketingbenadering van verhalen, bijschriften, tijdlijnen en andere projecten. Je toont artistieke vaardigheid en talent voor creatief schrijven;
 • Je kunt zelfstandig aan projecten werken. Daarnaast kun je in teamverband werken aan verhaalperspectieven/ideeën, samen met schrijvers en videografen die dezelfde patiënten volgen;
 • Je kunt multi-tasken en prioriteiten stellen bij het ontwikkelen van verschillende verhalen tegelijkertijd. Daarnaast kun je andere doorlopende wekelijkse/maandelijkse marketing schrijfprojecten beheren.
 • Je kunt op heldere, responsieve en professionele wijze communiceren om een vriendschappelijke, warme band op te bouw met andere bemanningsleden;
 • Je kunt op een gevoelige, empathische en ondersteunende manier communiceren om vertrouwen en een hechte, langdurige band met patiënten op te bouwen;
 • Je hebt basiskennis van Microsoft Office (Outlook, Excel, Word) en bent bedreven in het snel en efficiënt gebruiken van/leren werken met online organisatietools;
 • Het met succes voltooien van het Mercy Ship Onboarding programma is verplicht.

De volledige functieomschrijving is beschikbaar op aanvraag (Engelstalig).

Wat je ervoor terugkrijgt

Dit is een vrijwilligersfunctie. Je zet je belangeloos voor anderen in, maar krijgt er zelf ook veel voor terug:

 • Een onvergetelijke ervaring en betekenisvol avontuur
 • De mogelijkheid om je professionele vaardigheden in te zetten en concreet bij te dragen aan de missie om medische zorg toegankelijk te maken
 • De mogelijkheid om je geloof handen en voeten te geven
 • Verbreding van je werkervaring door vanuit je eigen vakgebied in een heel andere omgeving te werken
 • Ontmoetingen met mensen uit verschillende culturen; jaarlijks werken er meer dan 1.300 vrijwilligers uit meer dan 40 landen aan boord bij Mercy Ships.
 • Vriendschappen voor het leven; je werkt intensief samen met andere vrijwilligers en bent ook in je vrije tijd deel van de hechte community aan boord.

Goed om te weten

Zodra je op ‘Bekijk beschikbaarheid’ klikt, word je doorgestuurd naar onze internationale website. Daar kun je zien of deze functie op dit moment open staat of dat we hier even geen mensen voor zoeken. In dat geval kun je je interesse aangeven en krijg je bericht als de vacature weer open staat.

Vragen?

Neem voor vragen over deze functie contact op met onze recruiter Arjen Veenstra via recruiter.algemeen@mercyships.nl. Of bezoek eerst een informatieavond om meer te ontdekken over vrijwilligerswerk bij Mercy Ships.

Mercy Ships Holland Vrijwilligers Recruiter