Mond-, kaak- en aangezichtschirurgie

Gespleten lippen en verhemeltes en gezichtstumoren in allerlei groottes komen in ontwikkelingslanden vaak voor. Door gebrek aan goede medische zorg en door ondervoeding kunnen eenvoudig behandelbare aandoeningen grote afmetingen aannemen wanneer er niets aan wordt gedaan. Daarom voert Mercy Ships mond-, kaak- en aangezichtschirurgie uit.

Doel: Het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten die lijden aan misvormingen aan hun gezicht en kaak door het uitvoeren van levensreddende operaties.

Een correctie aan een gespleten lip en/of verhemelte zorgt ervoor dat kinderen en baby’s weer normaal kunnen eten en drinken. Baby’s met deze aandoeningen komen vaak zwaar ondervoed bij ons aan en zijn te zwak voor een operatie. Deze baby’s worden eerst geholpen bij onze Infant Feeding Program waar ze met behulp van een speciaal dieet op gewicht komen, zodat ze sterk genoeg zijn voor de operatie.

Zelfs niet-kwaadaardige tumoren kunnen zo groot worden dat ze de persoon kunnen verhinderen om normaal te functioneren. Andere tumoren, bijvoorbeeld aan de nek, kunnen doorgroeien en uiteindelijk de luchtpijp dichtknijpen. Onze chirurgen hebben jarenlange ervaring met zulke gevallen, zelfs extreme gevallen die in het westen niet voorkomen, en kunnen deze tumoren succesvol verwijderen.

Ook kinderen met Noma (cancrum oris) komen naar het schip. Noma is een ziekte waarbij een infectie in de wang of kin gaat ontsteken en gezond weefsel aantast. Het gevolg is dat een groot deel van de wang, de bovenkaak of zelfs de oogkas wordt ‘weggegeten’. Onze chirurgen bestrijden deze ziekte met antibiotica en vervolgens repareren ze door middel van plastische chirurgie het gezicht van de patiënt. Vaak zijn er meerdere operaties nodig om het gezicht weer mooi te maken.

Resultaat Guinee
De Africa Mercy verbleef van augustus 2018 tot en met mei 2019 in Conakry, de hoofdstad van Guinee. We streefden ernaar om 388-517 MKA-operaties uit te voeren bij 290-386 patiënten. Het resultaat: 486 operaties bij 396 patiënten. Hieronder waren 69 baby’s en kinderen die werden geopereerd aan een gespleten lip en/of gehemelte.

Planning Senegal
De Africa Mercy verblijft van augustus 2019 tot en met mei 2020 in Dakar, de hoofdstad van Senegal.

We streven ernaar om 299-398 gratis operaties uit te voeren bij 223-297 patiënten. Hiervan zal ongeveer 103-137 operaties aan gespleten lippen en/of gehemeltes zijn.

Lees en bekijk ook de verhalen van patiënten Elisabeth, Zafiline en Jocelin.

Geef voor mond-, kaak- en aangezichtschirurgie en maak een nieuwe toekomst voor een patiënt in Afrika mogelijk! U kunt een gift geven voor dit specifieke project via onze doneerpagina, onder vermelding van ‘MKA-chirurgie’.

Medische zorg voor ieder mens
Wij maken chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten, vanaf het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Dankzij de inzet van honderden professionele vrijwilligers én de betrokkenheid van vele anderen.

© Mercy Ships Holland – DisclaimerPrivacyverklaring

Mercy Ships maakt gebruik van cookies.

Wil je meer weten lees dan onze privacyverklaring.

Privacyverklaring | Sluiten
Instellingen