Palliatieve zorg

Helaas kunnen we niet iedereen die naar onze screenings komt, een operatie geven. Sommige van hen zijn terminaal. Ook deze mensen zijn kostbaar en we willen er voor hen zijn. Daarom geeft ons palliatieve team zorg aan terminale patiënten en de gezinnen waarvan zij deel uitmaken.

Doel: Naastenliefde tonen door het geven van praktische zorg en steun aan mensen en families die lijden aan een terminale ziekte.

Tijdens deze huisbezoeken wordt niet alleen aandacht gegeven aan de patiënt, maar er wordt aan wondverzorging gedaan, instructie gegeven aan familieleden dit ook zelf te kunnen doen en materialen worden verstrekt. De familieleden worden ook getraind in het gebruik van betaalbare, plaatselijk verkrijgbare verbandmiddelen en pijnstillers. Een belangrijk aspect is de geestelijke ondersteuning die gegeven wordt om families te helpen zich voor te bereiden op het sterven van hun dierbare.

Mercy Ships richt zich niet alleen op de individuen en families maar ook de hele samenleving. Daarom mobiliseren we de lokale kerk en de gemeenschap om steun te bieden aan gezinnen waar iemand stervende is, zodat de palliatieve zorg voortgezet kan worden. Andere activiteiten binnen dit project zijn: een netwerk opbouwen met plaatselijke hospices en het onderwijzen van verpleegkundigen en medewerkers die dit werk kunnen doen.

Resultaten op gebied van dit programma

Jaarlijks voert Mercy Ships duizenden gratis operaties en tandheelkundige behandelingen uit. Daarnaast geven we honderden trainingen aan lokale gezondheidswerkers. Kijk op mercyships.nl/jaarverslag voor de meest recente resultaten die we binnen dit programma hebben geboekt.

Lees ook wat het team palliatieve zorg kon doen voor Claudia en haar familie. Yfke Dumbuya vertelt in dit verhaal over haar ervaringen als teamleider Palliatieve zorg.

Doe mee

Wilt u ook bijdragen aan het belangrijke werk van Mercy Ships? Er zijn diverse manieren om bij te dragen aan de missie. Kijk op de pagina ‘Doe mee’ of doe direct een gift.